personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

ya tarık biz neyin peşindeyiz sen ne konuşuyorsun hala.yok bilmem ne yok bilmem ne biz soruların 50/50 olamasının gereğini konuşuyoruz.sen diyorsun ki hala yok 2.soru yu biraz yapan geçer.adamlar soruların puanlarını bana başka 2 ay önde başkasına başka söylüyorlar.bu ne laçkalık anlamadım.bu mudur bunların ciddiyeti

EMRETAHA KARDEŞ SİZİN DERDİNİZ İLK SORUNUN 50 PUAN OLUP GEÇMEK DEĞİL Mİ?BİZ YANLIŞ MI ANLADIK?İLK SORU 40 DA OLSA 50 DE OLSA GEÇEBİLMEK İÇİN 2.SORUYA BİRŞEYLER YAPMANIZ GEREKLİLİĞİNİ SÖYLUYORUM SEN HALA YOK İLK SINAVDA NEDEN İLK SORU ELLİYDİ ŞİMDİ 40 OLDUDA KALMIŞSIN.İŞTE BURDA KALMAYIN BAHSETTİĞİMİ YAPANLAR GEÇMİŞTİR HAYIRLI OLSUN.2.SORUYA BAŞLAMAYANLAR KALMIŞTIR.BELKİ İSTİSNA OLABİLİR.OLAY BUDUR.

Arkadaşlar kasım imtahanına netlik getirmek istedim,

Ben 1.soruyu teorik olarak yaptım ve eğer sonuç teorik olsa idi cevap anahtarı gibi olacaktı,
2.soru ise tamamen yanlıştı...

Sonuç ne geldi biliyormusunuz,
25....

Yani Normal olarak yapsaydım 50 alacaktım, teorik olarak yaptım 25 aldım...
Puanlamanın 50-50 olduğunu böylelikle yaşamış oldum...

tarık bey asıl siz takılmışsınız anladığım kadarı ile ama şunu anlatmaya çalışıyoruz bu sistem kafasına göre bir sınavda 50/50 bir sınavda 40/60 yapamaz yaparsa soru değerini yazarak yapar 2007/ martta yazdığı için hatta elle yazılmıştı parantez içinde hiç unutmuyorum bırak sen kimin 2 soruda ne yaptığını ne yapmadığını 1. soru 50 olsunda 2 . soruyu yapmamış diye bırakırsa dava eden eder bak biri ne dedi yaptım ama sildim doğrusunu tekrar yapmaya vaktim yetmedi sen şimdi o arkadaşa soğuk su iç arkadaş mı diyorsun sonuçta 2. sorusu yok ha okuyucu insaf eder mi diyorsun uğraşmış çay çorba içmemiş yapmış silmiş şuna bi 50 vereyim mi diycek bu konuda ne kadar insafsız olduklarını sende anlayacaksın yakında peki bu arkadaş 50 almalı mı 2. soruyu yapamasa veya yapmasa bile evet almalı tek soru ile kalmamalı burda haksızlık diz boyu kasımda 25 alan dosya yakanların çığlıkları ile dolu burası ama görüyorum ki bizde cesaret denen şey yok gölgemizden korkar hale gelmişiz getirilmişiz yazık ilk okul veledinin 2007-2008 dönem sınıf başkanlığı elinden alındığı için hak araması büyük gazetelere konu oluyor biz hakkımızı yerde arıyoruz sanki varmışta düşürüp kaybetmişiz gibi.

izcan ' Alıntı:

Ben 1.soruyu teorik olarak yaptım ve eğer sonuç teorik olsa idi cevap anahtarı gibi olacaktı,

25....

Bende birinci soruyu teorik olarak yaptım 875.000

ikinci sorumda muhasebe kayıtlarına kadar doğru

35 aldım eeeee o zaman muhasebe kayıtları 40 puan mıymış

eğer 40 gelirse kesinlikle dava açacağım. bunu herkes bilsin. kimseye hakkımı yedirmeyeceğim. hayırlısı diyorsunuz hayırlısı maliyetten 1 soru çözebilmek başka hayırlısı nasıl olur. Allah yardım etmiş ve çözmüşüm eğer hakkımı aramazsam tanrının ne kabahati var bunda...

izcan ' Alıntı:

25....

Ben de ilk soruyu Teorik olarak yaptım 2.soruda da eşdeğer ürün miktarına kadar yaptım maliyetleri bile çıkaramadım..aldığım puan 10..

Temmuz sınavında da bir soruyu yapamadım diğerinde ise eşdeğer ürün miktarlarını yaptım yine 10 aldım..

Sanırım bana birtek eşdeğer ürün miktarlarından puan veriyorlar..nasıl bu kadar isabetli/istikrarlı olmayı başarabildilerse artık?? ::)

sonuç olarak arkadaşlar 2 soru soruluyorsa 1 sorumuz doğruysa geçmemiz gerekiyor.bunun mücadelesini yapıyoruz hala başka arkadaşlar başka yerlerde.......

Sevgili akın,
O zaman 1.sorudan 25 aldıın, 2.sorudan 10 puan aldın,
Evet muhasebe kayıtları 40 puanmış... :)

Felicity arkadaşım,
1.soruyu yaptın ama gidişatı yapmadan sonucamı ulaştın yoksa...

emretaha ' Alıntı:
sonuç olarak arkadaşlar 2 soru soruluyorsa 1 sorumuz doğruysa geçmemiz gerekiyor.bunun mücadelesini yapıyoruz hala başka arkadaşlar başka yerlerde.......
Emretaha arkadaşım,
Kesinlikle hakkını ara, bir daha böyle bir fırsat bulamayabilirsin,
Ama ben iyi alacağını umut ediyorum,
Moralinizi bozmayın...

inşallah hepimiz geçeriz.benim kızdığım nokta burda bazı arkadaşlar konuyu dağıtıyor.biz sanki 3 soru sorulmuş 1 ini yapmışız ondan geçmeyi medet umuyoruz.2 sorunun 1 ini yaptığın zaman geçmemiz gerekiyor istersen 1.soru 2+2 nin cevabın yap beni alakadar etmez.ha geçirmeyeceksen 1 soru cevapladığımda ozaman tek soru soracaksınnnnnnnnn.kimseyi taklaya getirmeyeceksin.tesmer bunu çok güzel yapıyor.

ben de kasımda teorik olarak yaptım ama kapasiteye göre sabit gügü heaplamayı atlamışım.ve 2 soruda sadece eşdeğerler doğru. yani bana göre cevaplarım külliyen yanlış ve 25 almışım ve yazı şeklimde kötüdür. ben de bişey anlamadım cevaplama sisteminden. bakalım bu sınavdan kaç alıcaz.merakla bekliyorum yine 2 sorumda yanlış ;D. umudum yok ama merak var sadece .

Ynt: 40/60 50/50 sitresine yeni çözüm

Tarık_Cafer ' Alıntı:
Arkadaşlar 1.soruyu doğru yapan arkadaşların bir bölümü soru değeri 40 puan olsa dahi geçecek.Bir bölümü ise kalacaktır.İlk sorunun puan değeri 50 olsa dahi yine bir bölüm geçecek bir bölümü ise kalacaktır.Siz ilk soruya takılmayın önemli olan geçmeyi garanti altına alabilmeniz için ikinci soru için neler yaptınız.Soruyu soran 2. sorunun zorluk derecesini sizden benden daha iyi biliyor.Soruyu soran ilk sorununda ne kadar kek olduğunu sizden benden daha iyi biliyor.Bunun için tekrar ediyorum İLK SORUYU DOĞRU YAPIP İKİNCİ SORU İLE UĞRAŞAN ARKADAŞLAR PUANLAMA 40 DA OLSA GEÇECEK 50 DE OLSA GEÇECEK.İKİNCİ SORUYU BOŞ BIRAKAN ARKADAŞLAR PUANLAMA 50 DAHİ OLSA KALACAKTIR.İşte yazın kenara.Bazı istisnalar olabilir.Siz hala 40 60 nın peşindesiniz.Bırakın 40 50 60 ı.Ne yaptınız önemli olan o....

işte arkadaşım doğru söze ne denir bende bu kanıdayım...

sevgili mehmetcan kusura bakma ama olayı hala anlamamışsınız. bizim amacımız 2.sorudan ne kadar yapıp yapmadığı değil. puanlama yapılmamışsa değerlendirmenin 50/50 olmasıdır. hakkımızın kafalarına göre yenilmesidir. 1.soruyu tam yapıp ta 2.soruyu ellemyenlerinde 50 puan almaları gerekir. 2. soru yun yapma zorunluluğu var. ya da biraz uğraş ama yanlışta olsa ben seni geçiririm mantığı mı var.çocuk oyuncağımı bu işler. lütfen duygusallığı bir kenara bırakılm. hayatımız sözkonusu arkadaşlar koskoca tesmer bu... bizden parayı almayı çok iyi biliyor o zaman puan vermesinide bilecek...

ben burada herkse sesleniyoru. eğer bu sınavdan 40 alıpta kalırsam. Kesinlikle bir daha ki sınava girmeyeceğim. neden kendimi bir daha riske edeyim. Mutlaka dava açacağım. Bunu herkes bilsin herkes duysun kimsenin gözgöre göre hakkımızı yemesini beklemeyeceğim.

son sözleri deffo söylemiş doğru söze ne hacet.işin özü bu arkadaşlar soru yapıp yapma meselesinde değiliz.bu anlayın artık.

Arkadaşlar ben sınav sistemindeki problemler hakkında bir yazı yazdım eklemek istediğiniz düzeltmek istediğiniz maddeler varsa lütfen düzeltin çünkü ortak mutabakat sağlarsak hep birlikte bunu ilgili bütün yerlere mail olarak göndermemiz gerektiğini düşünüyorum. Oda,Birlik,Tesmer, Bakanlık,Gazete yazarları, sesimizi duyurabileceğimiz herkes.

SMMM YETERLİLİK SINAV SİSTEMİNDEKİ HAKSIZLIK HAKKINDA

-Sınav klasik yapılıyor ve cevap anahtarı açıklanmıyor. Soruların puanlamaları soru kağıdında belirtilmiyor. Hangi puan sistemine hangi cevaplara göre geçtiğimiz yada kaldığımız tam bir sır.

-4 ayda bir yapılan sınavlarda her ders için soru sayısı en fazla 5 olmasına rağmen sorular hatalı çıkıyor
(Mali analiz sınavında verilen bilançonun aktifi ile pasifi birbirini tutmuyor,Alacak devir hızını hesaplayıp yorumlamamız isteniyor ve net satışların değeri verilmiyor vs.)

-Vergi kanunlarının tamamının hatta tamamından fazlasının madde madde ezberlememiz bekleniyor ki bu kanunları ezbere bilen bir komisyon üyesi bile olduğuna inanmıyorum. Tabi ki birebir meslek konusu ile ilgili olan ve her zaman karşılaşacağımız maddeleri bilmemiz gerekiyor (ezberlememiz değil bilmemiz).Ancak hiçbir mali müşavirin meslek hayatı boyunca vergi ziyaı cezası hesapladığını sanmıyorum çünkü görevi değil.Kaldıki ihtiyacı olduğunda oranlara İnternet üzerinden bakıp hesaplaması en fazla 10 dk alır.Bilgiye erişim çağımızda bu kadar kolayken kanunları madde madde ezberlemenin gereksizliği ortada.

-Sınavlardaki sorular bir dönem dip köşe yapılamayacak sorulardan çıkarken bir sonraki dönem değil mali müşavir herhangi bir muhasebe çalışanının bile yapabileceği kolaylıkta geliyor. Sınavlarda dengesizlik hakim. Eşitlik yok.

-Sınav konuları açıklanmalı meslekle ilgili gerçek uygulama alanları ile sınırlandırılmalı yada konu sınırlandırılması olmadan test usulüne dönmeli. Bu çağda klasik sınavın sakıncaları çok açık.

-Sınav YÖK tarafından düzenlenmeli. Birlik , Oda , Tesmerin sorular,cevaplar,kağıtların okunması ile ilgili hiçbir müdahalesi bulunmamalı yada şeffaf olmalı.

bence süper olmuş. buna ek koyacak arkadaşlar hemen yapsın ve e-maillerimize başlayalım. acele edelim arkdaşlar...