personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

ah vergi vah vergi yaktın beni vergi diorum
bende çalışmaya başlamaya çalışıyorum

vergi sanırım herkesin canını acıttı. o kadar çok çalışmıştım ki, aklımın ucundan geçmeyen sorular çıktı, en çok emeğime acıdım, o kadar çalışmasam böyle üzülmezdim zaten, bari analizden geçerim inşallah da biraz avunurum.

acıtmak ne kelime 3.hakkımda da tek dersim olmasına rağmen veremedim ,aptallığıma yanıyorum bundan önceki iki sınavda geçemedim bariz geçme sınavıydı salak gibi ezberlemedim aynı soruları sordu adamlar ,sonundada ters köşe yaptılar basitti ama bilmeden ezberlemeden yapamıyosun işte

acaba temmuzda ne sorarlar büyük muamma ,ters köşeye devammı yoksa eski stilmi ?

arkadaşlar aslına bakarsanız vergi kolay dı bence sadece 3.soru çelişkiliydi ne olduğunu kimse anlamadı.1.soruyu bence herkes yapabilirdi.4.soru zaten kdv den geldi kendimce kdv den 1 soru bekliyordum zaten.yoklama da yapılabilir bir soru bence.biz diğer geçmiş yıl sorularına bakarak hazırlandığımız için herkese zor geldi.1 ve 4 ü tam yaptım bide yoklayama yetkili olanları yazdım inşallah geçerim.tesmer şurda ters köşe yapıyor bilgilendirme toplantısına gidiliyor diyorlarki geçmiş yıl sorularına çalışın.hani bana gösterin hangi dersten geçmiş yıldan soru geldi?
benim derdim maliyet ve puanlama sistemi çok merak ediyorum ne olcak?2 soru sorulup 40/60 bir puan sistemi kadar saçma bişey yok.1 soru sorun ozaman beyler!yapan geçsin

emretaha ' Alıntı:
arkadaşlar aslına bakarsanız vergi kolay dı bence sadece 3.soru çelişkiliydi ne olduğunu kimse anlamadı.1.soruyu bence herkes yapabilirdi.4.soru zaten kdv den geldi kendimce kdv den 1 soru bekliyordum zaten.yoklama da yapılabilir bir soru bence.biz diğer geçmiş yıl sorularına bakarak hazırlandığımız için herkese zor geldi.1 ve 4 ü tam yaptım bide yoklayama yetkili olanları yazdım inşallah geçerim.tesmer şurda ters köşe yapıyor bilgilendirme toplantısına gidiliyor diyorlarki geçmiş yıl sorularına çalışın.hani bana gösterin hangi dersten geçmiş yıldan soru geldi?
benim derdim maliyet ve puanlama sistemi çok merak ediyorum ne olcak?2 soru sorulup 40/60 bir puan sistemi kadar saçma bişey yok.1 soru sorun ozaman beyler!yapan geçsin
inşallah geçersin eğer 2 soru tamsa tamam da şu 1.soruyu nası çözdünüz merak ettim doğrusu

arkadaşlar maliyetten 2. soruyu tam yanıtlamama rağmen ben de 40/60 olayını adeletsiz buluyorum.Bu yeni komisyonun tavrını anlayabilmek malesef çok güç.Ama şu kesin ki niyetleri çok fazla adam geçirmemek.artık çıkmış soruları baz alarak çalışmak bence yanlış olur.Bu kasım sınavından belliydi.Maliyet için söylüyorum tabi.Artık yurdakul hocanın sormadığı çok açık.Sadece onun kitabını ve çıkmış soruları çalışmak bence çok yetersiz olur.ben maliyet için Kamil büyükmirza nın kitabını tavsiye edebilirim.Kasım sınavında kapasite kavramı ile ilgili en net açıklama onun kitabında var.Mart sınavı ile ilgi ise 3 bilinmeyenli denklem ile matematiksel dağıtım ve örneği yine yalnızca onun kitabında var.Hatta soruları artık o mu hazırlıyor diye düşünmüyor da değilim.herkese başarılar....

balance arkadaşım kesinlikle haklısın. bende seninle aynı şekilde yaptım. eğer kalırsak ki öyle anlaşılıyor gerçekten çok kötü olacak. çok büyük haksızlık olur. bence mutlaka idari yargıya başvurmak gerekir. çünkü maliyet eskisi gibi değil. artık bir soru yapabilmek bile çok zor... o yüzden bence riske etmemek lazım. hakkımız mutlaka aramamız lazım...

arkadaşlar ben ankaradan yeni maliyet kitabı alacaktım bana oradakiler yurdakul çaldağın hala komisyonda olduğunu söylediler

erzat ' Alıntı:
arkadaşlar ben ankaradan yeni maliyet kitabı alacaktım bana oradakiler yurdakul çaldağın hala komisyonda olduğunu söylediler
bu sorular bence kesinlikle yurdakul hacanın değildi.

arkadaşlar meslek yasası değişti staj 3 yıla çıktı değişenlerden bir tanesi

Canım ülkem yaa.Biz bunlara layıgız.Zamanında ortaokulu bitirenler ver belgeyi sonra liseyi bitirenlere ver,sonra memurlara ver,universite mezunları na sınavla ver şimdi gene lise mezunlarına sınavla belgeyi ver.Her yerde mantar gibi açılan universiteler zebil gibi mezun veriyor.bu da yetmiyomuş gibi adam isterse doktor olsun,veteriner olsun,fizikçi olsun,uzay bilimleri fakultesini bitirmiş olsun,hatta anaokulu ogretmenliginden mezun olsun mba yaptıgı zaman mali muşavir olabiliyor.şimdi denebilirki neticede kardeşim sınava giriyor bu adamlarda bilmeseler geçemezler.sınavları goruyoruz zaten bilgi olçmek amaçlımı?Tabiki lise mezunu serbest muhasebeci arkadaşlarımız(alınmasınlar lutfen) da sınava girecek ler bakalım bizlere uygulanan şartlar onlarada uygulanacak mı acaba? hiç sanmıyorum burası turkiye.Yarın ne olacagı hiç belli olmaz. Aslını soylemek gerekirse seviniyorum birazda.Pastayı bizlerle paylaşmak istemeyen turmob şimdi bakalım kimlerle paylaşacak. Mustehak onlara. lanet ediyorum universiteyi bitirdigim için sonra gene lanet ediyorum bu meslegi seçtigim için,sonra lanet ediyorum bu ulkede dogdum için.Bu ulkenin vatandaşları buna mı layık ? Evet sanırım biz buna layıgız.. bu yazıyı okuyan univesite mezunu kardeşlerimin çogu dosyalarını yakacak.Gerçek bu arkadaşlar. benim son hakkım olcak temmuz sınavı.Hiç olmazsa serbeest muhasebecilik sınavına girerim diyodum.Sanırım ona da bu gidişle giremicem. sorulara takılmanın anlamı yok bence.Bu sınav geçmek için degil geçirmemek için yapılıyo.yazık çok yazık.....

ümitsizliğe kapılma hocam. moralini yuksek tut. evet dediklerine hak veriyorum ama bu aşamada bunları soylemek yerine ya geçen sınavda vergiye dedikleri gibi çıkmış sorulardan çalışsaydın ve son hakkın olsaydı mart 2008 sınavı? en azından daha girilmemiş bir sınav hakkın daha var. imkansız yok. gecemizi gündüze katıp çalışmaktan başka çare olmasada en azından bu şekilde kendini motive etmeni dilerim. inşallah temmuzda bu işi bitirirsin.

Lütfen artık geçmiş sınavı bırakıp temmuz sınavı ile ilgili görüşlerimizi paylaşalım.

Sonuçlar açıklanmadan ders çalışmak zor olacak ama yinede bu konudaki fikirleri paylaşalım. Ne dersiniz.

DEĞERLENDİRME
Madde 17- Sınav komisyonları; bu Yönetmeliğin 8. maddesinde belirtilmiş notlama yöntemine göre cevap kağıtlarını ve sınav sorusunu notlandırır ve değerlendirir.
Sınav kağıtlarında her sorunun notunun ayrı ayrı verilmesi esastır.
Bunların toplamından o konudaki yazılı sınav notu ortaya çıkar. Sınav komisyonları adayların her sorudan aldıkları notları ve toplam sınav notunu, cetvel halinde tespit eder ve bu cetveller sınav evrakı ile birlikte saklanır.
........................anlayacağınız arkadaşlar maliyette kafalarına göre puan verecekler!!!!!!

isseyy ' Alıntı:
Canım ülkem yaa.Biz bunlara layıgız.Zamanında ortaokulu bitirenler ver belgeyi sonra liseyi bitirenlere ver,sonra memurlara ver,universite mezunları na sınavla ver şimdi gene lise mezunlarına sınavla belgeyi ver.Her yerde mantar gibi açılan universiteler zebil gibi mezun veriyor.bu da yetmiyomuş gibi adam isterse doktor olsun,veteriner olsun,fizikçi olsun,uzay bilimleri fakultesini bitirmiş olsun,hatta anaokulu ogretmenliginden mezun olsun mba yaptıgı zaman mali muşavir olabiliyor.şimdi denebilirki neticede kardeşim sınava giriyor bu adamlarda bilmeseler geçemezler.sınavları goruyoruz zaten bilgi olçmek amaçlımı?Tabiki lise mezunu serbest muhasebeci arkadaşlarımız(alınmasınlar lutfen) da sınava girecek ler bakalım bizlere uygulanan şartlar onlarada uygulanacak mı acaba? hiç sanmıyorum burası turkiye.Yarın ne olacagı hiç belli olmaz. Aslını soylemek gerekirse seviniyorum birazda.Pastayı bizlerle paylaşmak istemeyen turmob şimdi bakalım kimlerle paylaşacak. Mustehak onlara. lanet ediyorum universiteyi bitirdigim için sonra gene lanet ediyorum bu meslegi seçtigim için,sonra lanet ediyorum bu ulkede dogdum için.Bu ulkenin vatandaşları buna mı layık ? Evet sanırım biz buna layıgız.. bu yazıyı okuyan univesite mezunu kardeşlerimin çogu dosyalarını yakacak.Gerçek bu arkadaşlar. benim son hakkım olcak temmuz sınavı.Hiç olmazsa serbeest muhasebecilik sınavına girerim diyodum.Sanırım ona da bu gidişle giremicem. sorulara takılmanın anlamı yok bence.Bu sınav geçmek için degil geçirmemek için yapılıyo.yazık çok yazık.....
sakin ol herşey olacağına varır sen elinden geleni yap elinden gelmeyeni bırak ne olursa olsun ama kara toprak ama 1 damlacık güler yüz we mutluluk gerisi boş ben artık öyle yapıyorum da

forumun başlarında maliyet puanlamasının 50/50 olması gerektiği savunulurken şimdilerde 40/60 kabul edilmiş ve işte şunu yapanı geçircekler bunu yazanı bırakcaklar gibi yazılar yazılmaya yani durum kabul edilmeye başlanmış.
analiz deki hatalı soruların diğer sorulara yayılacağıda kabul edilmiş gördüğüm kadarıyla ki olması gereken puanlamaya iptal edilen 2 soru tam yapılmış kabul edilerek puanlanmasıdır yani boş kağıt verenin dahi 20 puan alması gerekir. bunuda şuna dayanarak söylüyorum hiçbirşey bilmeyip sadece ve sadece o 2 soruyu bilen olacaktır diye düşünülmelidir. hatalı sorulmuş olması onları bilenlerin yapmalarına engel olmuştur. çok mantıklı değil ancak onların yargılamaları bu şekilde o halde çift taraflı olmalıdır.
önceki sınava giren arkadaşlara bakarsak belliki bu tartışmaya onlarda girmiş ve artık öylesine kabul etmişlerki geçen sınavdada olmuştu geçer tarzında konuşuyorlar. (temmuz 2008 benimde son hakkım olacak ve bu dayanışmayla maliyet tek kalmış olacak)
sm lerin smm olmaya hak kazanmaları ise yıllar önce herkese belge verilmesinden farklı olmayacaktır. yapılmaması gerekir. çünkü bu tip uygulamaların getirdiği zararları hepimiz biliyoruz. eğer öyle olacaksa da ticaret liselerinin ve iki yıllık fakültelerin kapatılması gerekmektedir. çünkü buralarda okuyanlar bu tarihten sonra hiçbir kariyer mesleğine mensup olamayacakları garantidir...
durumu kabullenmek yerine kızgınlığımızı ve öfkemizi belli etmeliyiz. çünkü her defasında amaaaaaan köpürürler 2 gün sonra sorsan hatırlamazlar muamelesi görmemeliyiz ki zaten bu muameleden dolayı kimsenin umrunda değil yok sehven yazıldı yok bilmem ne gibi izahatlar tatmin edici olmamalıdır.
lafın özü herkesi durulmuş kabullenmiş gördüm ve açıkcası yakıştıramadım... kendi eleştirilerimizin oyuncusu olduk. ben bile bu durumda mağdur iken yazılanları okudukça kabullenmeye başlar gibi oldum. herkes en azından kendine dürüst olsun "aslında bunları hak etmiyorda değiliz".
herkese iyi çalışmalar...

siz staj yapmadınız mı ? hiç bişe sorgulamıcan sınavlarını ver işine bak sakın bişe sorgulama stajersin sen = stajın temel hedefi budur ya

Valla arkadaşlar,
sonumuz hayır olsun... iyice umutsuzum ben, sanki bu ruhsatı hiç alamayacakmışım gibi geliyor artık...

Arkadaşlar süratli bir şekilde yasalar değişiyor. Örneğin 3568 meslek yasası değişikliği Temmuz/2008 sınavına kadar mclisten geçerse biz neyden sorumlu olacağız. Bizleri bağlayıp bağlamıcağı hakkında bilgisi olan var mı ?