personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

kadir murat -gülümse1907 umarim calisip bşrseyler karalayan herkes umdugu notu alir.1 soruyu tam yaptım ikinci soruyuda iki bilinmeyenli denkleme gore tam yaptim.

bariss ' Alıntı:
finasal 80-finasal tablolar 70-muhasebe denetimi 90-vergi-80-hukuk-90-meslek hukuku 75
bide maliyetim 50 olsa en serefli notum ilan edecem

BU NOTLAR HİÇ İNANDIRICI DEĞİL!!!

neden

ben ilk sınavıma kasımda girdim.

ben hukuktan 3 sorunun 3 ünü de kitapta ne ise aynısını yazdım 100 almayacağımı çok iyi biliyordum. ama en azından 80-90 verirler dedim. 60 aldım. Finansal muhasebeden cevaplarımın hepsi doğru t ler ile birlikte sadece bilançoyu yapmadım ve gelir tablosundan 2 satır yazmaya vakit bulabildim ve 75-80 beklerken aldığım not 60. maliyetten 1. soru tam doğru 2. sorunun 1 şıkkı tam doğru 2. şıkkı hiç yapmadım yine 75-80 beklerken 55 aldım.

hepsine itiraz edicektim. fakat denetime hiç çalışamamıştım. 3 sayfa arkalı önlü yazdım ve hiç biri kitapla filan alakası olmayan tamamen mantıksal yoruma dayalı cevaplardı 25-30 beklerken 50 aldım geçtim. bunun hatrına diğerlerine itiraz etmedim.

şimdi 2. sınavda girdiğim vergi, meslek ve analiz var. analizden hatalı soruyu boş bıraktım ve son tanım sorusunu yarım yaptım diğerleri tam yapıldı. en az 75-80 bakalım ne gelicek. vergiden 2 tam 3 yarım yaptım 65-70 gelmesi lazım bakalım ne verecek. meslek hukuku 3 tam 1 boş 1 yarım yaptım. 65 - 70 almalıyım. bakalım arananlar sınıfına girecek miyim. yada yine beklediğimden düşük mü alacağım.

ileride aramızdan birileri komisyon üyesi olursa bu forumda konuşulanlar aklımıza gelir ve eminim bir hafta içinde kağıtları okuyup bitiririz heralde

janset16 ' Alıntı:
ileride aramızdan birileri komisyon üyesi olursa bu forumda konuşulanlar aklımıza gelir ve eminim bir hafta içinde kağıtları okuyup bitiririz heralde

:)))) Yada küfürleri görüp hiç okumayız kağıtları:)))

aynı anda hukuka girmisiz police filan sormuslardi galiba.ben kendi cumleleri kullanmadim kitapda yazan prof cumlelerini kullandim her ders.tekrar ede ede tum kitaplarin sayfalarini ezberlemisdim.yalan solesem sana faydasi olmaz banada olmaz.sadece o zamanlar daha once sorduklari sorulardan en az 3 veya 2 tanesi birebir cikiyordu.

benim notlarim sana inandirici gelmediyse kasım sınavinda 7/7 yapan arkadaslarim var ben ole bir basariya ulasamadim.eminimki ilk defa girip mart donemindede 7/7 yapan kisiler cikacaktit.bunlara inanma:)

bunlara inanmazsin bir basariyi kendimiz yapmadigimiz surece inanmasi zor gelir insana:)

arkadaşlar umutlar tükendi ...
ya
bu saatten sonra
tekrar görüştüm tesmerle ........
önümüzdeki haftaya bile yetişmesi zormuş........................

bariss ' Alıntı:
bu bilgilere sende ulasabilirsin.:) keske komisyon uyesi olurumda herkesi bu dertten kurtaririm ilerde..sorularin son zamanlarda zor gelmesinin nedeni maliyenin tutumu olabilir simdi o konu uzerinde bir arastirma yapiyorum.tanidigi olan varsa bu konu uzerinde yogunlaabilir.odanin rantı cok buyuk,ozel kurum olup devletin plakasını tasıyan tek kurum muhasebeci odaları baskanları,uye kimlikleri basbakan tarafindan imzalanip kimlik yerine gecen tek kimlik.bunları benim disinda dusunen varmi acaba:)
bütün meslek odalarına ait araçlara kamu ya ait olduğu için siyah plaka veriyorlar arkadaşım

sevengül ' Alıntı:
arkadaşlar umutlar tükendi ...
ya
bu saatten sonra
tekrar görüştüm tesmerle ........
önümüzdeki haftaya bile yetişmesi zormuş........................

aaaaaaa abarttılar ama

rant oyununun bir parçası..sınava az bir zaman kala açıklaki.hazır giren kimse olmasın..sonraki dönemde gelsin harç cukkaları..bu rant oyunun bir parçasıdır..

gülümse1907 tsk:) butun meslek odalari maliye bakanligi tarafindan denetlenmiyor avrupa birligine girersek bu meslekte maksimum fayda sagliyacaz.bankadan kredi alirken bile muhasebeciden onay alinmasi gerekcek.

sen inceleme sonucunda kisa vadeli borclarini odemede herhangi bir bolgesel sektorel krezde odemede gucluk cekebilir dersen kredi zor alir:) finansal tablolar analizi sonuc cumlesi likidite oranlarindan

Bende aradım Tesmeri şimdi önümüzdeki hafta içi bekliyoruz diyorlar. Yani nerdeyse sınava 1 ay kala açıklayacaklar >:(

bariss ' Alıntı:
gülümse1907 tsk:) butun meslek odalari maliye bakanligi tarafindan denetlenmiyor avrupa birligine girersek bu meslekte maksimum fayda sagliyacaz.bankadan kredi alirken bile muhasebeciden onay alinmasi gerekcek.

:))) Defter sahipleri kandırır bizi. Onayı ver yoksa ücreti ödemeyiz derler:))

Bence önce şu tahsilat problemini çözüme kavuşturmaları lazım.

Maliye bu işe el atmalı, herkes vergi yatırır gibi maliye veznesine yatırmalı ve makbuzlar faturalarda tam kesilmeli bu durumda

ben cumartesi veya pazar olabilirmi diye sordum
olamaz dediler

gülümse1907 ' Alıntı:
bariss ' Alıntı:

Maliye bu işe el atmalı, herkes vergi yatırır gibi maliye veznesine yatırmalı ve makbuzlar faturalarda tam kesilmeli bu durumda
valla kardeş onuda bize yatırtırlar

serengeti ' Alıntı:
gülümse1907 ' Alıntı:
bariss ' Alıntı:

valla kardeş onuda bize yatırtırlar
:))