Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

businessman ' Alıntı:
komisyonun degistigi
fin.muhasebe sinavinda cok ne belli oldu.

gecmis yillar sorularini cerez gibi tikir tikir cozuyordum,
bu sinavda sorular gelince onume kisa bir sok yasadim.

ama yine de 2-3 yevmiye kaydinda suphem var, gerisinden emin gibiyim..

Hayırlısı olsun. değiştiyse inşallah hocalar vicdan sahibi insanlardır da bu kadar emeği göz ardı etmezler...

businessman ' Alıntı:
komisyonun degistigi
fin.muhasebe sinavinda cok ne belli oldu.

gecmis yillar sorularini cerez gibi tikir tikir cozuyordum,
bu sinavda sorular gelince onume kisa bir sok yasadim.

ama yine de 2-3 yevmiye kaydinda suphem var, gerisinden emin gibiyim..

finansalda zaten 3 saatlik süre yetmiyor. 13 yevmiye maddesi 4 envanter bilanço gelir tablosu derken birde sanki bunlara zaman yetiyormuş gibi 10 puanlık ekstra soru. Yalnız dağıttıkları kağıdın arkasında kesin mizan içinde yer vardı. Bundan sonraki sınavlarda onuda isteyebilirler.

Hocanın fıkrasına döndü iş.. Herkes indirdimi diye beklerken onlar bindiriyorlar. Hadi hayırlısı

3 saat bence yeterli idi. Hem Allahtan defter-i kebirle yevmiye maddelerini kendileri çizmişti. Ama eksik çizmişlerdi sanki. En az 15 tane de ben ek çizdim kesin mizanın olduğu yere.

ben maliyet ve finansal sinavlarına girmedim fakat çıkan sorulara baktığımda ya komisyon değişmiş yada soru stilleri finansal muhasebede açıklamalı soru yu ilk defa gördüm

Ben bu dönem sadece Finansal Tablolar Analizinden girdim.Oldukça kolay ve tanım ağırlıklıydı.Hatta 2.soru geçen sınavdaki sorunun aynıydı.Umarım sonuçları değerlendirirken de notları sorular gibi ballı olur.

Hat-İce ' Alıntı:
Ben bu dönem sadece Finansal Tablolar Analizinden girdim.Oldukça kolay ve tanım ağırlıklıydı.Hatta 2.soru geçen sınavdaki sorunun aynıydı.Umarım sonuçları değerlendirirken de notları sorular gibi ballı olur.

niye hepsine girmedin ki

tünaydın herkese... güzel bir günmüdür nedir :D
2, sorum tam.1 soruda tam normal değişken toplam ve birim maliyetleri yaptım. gelir tabloları yanlış kabul ediyorum...
sonuçta geçtim :D Allah herkese kısmet etsin geçmeyi inşallah.... smmm ebabil oldum :D

deha yayınlamış soruları diye okudum ama linkini bulamadım.buraya link atabilirmisiniz.

gulcin23 ' Alıntı:
arkadaşlar maliyet sınavının son yarım saatınde 3 tane gelir tablosu yapılması gerektiği söylenmış fakat ben son yarım saatte cıktığım ıcın duyamadım. neyapılabılır sizce bunla ılgılı. son yarım saatte böyle bır bılgı verılmesı haksızlık bence.

maliyet sınavında sizlerede 3 tane gelir tablosu hazırlayın dedılermı arkadaaşlar. neden kımse cevap vermıyor acaba???

bize kimse öyle bişey demedi ama soruda yapın diyordu zaten

gulcin23 ' Alıntı:
gulcin23 ' Alıntı:
arkadaşlar maliyet sınavının son yarım saatınde 3 tane gelir tablosu yapılması gerektiği söylenmış fakat ben son yarım saatte cıktığım ıcın duyamadım. neyapılabılır sizce bunla ılgılı. son yarım saatte böyle bır bılgı verılmesı haksızlık bence.

maliyet sınavında sizlerede 3 tane gelir tablosu hazırlayın dedılermı arkadaaşlar. neden kımse cevap vermıyor acaba???

sinav gorevlileri orda sadece gozetmenler,
maliyet bilgileri yoktur bile;
nerden bilecekler kac tane gelir tabl. duzenlenecegini.

bize de demediler tabiki.
ben de once tek zannettim;
sonra soruyu dikkatlice okuyunca 3 tane olmasi gerektigini anladim.

" a- tam maliyete gore
b-normal maliyete gore
c-deg.maliyete gore,
--birim ve toplam maliyetleri hesaplayiniz,
gelir tablosunu duzenleyiniz."

o zaman br. toplam maliyetleri de bi tane mi hazirlasaydik yani

arkadaşlar insan kendine göre doğru yapmış olduğu sorulara bile güvenemiyor..ben geçen sınavda bunu yaşadım ve geçmeyi beklediğim iki dersten sınırda kaldım...o yüzden bu not işi tamamen hocanın insiyatifinde...cevapladığın soruları tek bir cümleden dolayı yok sayabiliyor...yani hocalara kalıyor işimiz :(

a) tam maliyet e göre
b)normal e göre
c) değişken e göre

1- birim ve tam maliyetler
2- gelir tablosu

düzeneleyiniz, soru gayet açık değil mi?

sorulara bakınca tablolar demediğinden istediğimizi yapıcaz diye düşünmüştüm ama ön sıralardan sanırım gözetmenlere sordulae.daha sonra gözetmen komisyonla görüştüklerini tüm tabloların yapılması gerektiğini söylediler.sınavda aklıma zaten her sınıfın haberi olacakmı diye gelmişti.alıştık artık bitirme sınavlarında böyle eksikliklere. acısını bizler cekiyoruz tabi.ama neyseki kendi adıma artık kurtuldum ben.

businessman ' Alıntı:
gulcin23 ' Alıntı:
gulcin23 ' Alıntı:

sinav gorevlileri orda sadece gozetmenler,
maliyet bilgileri yoktur bile;
nerden bilecekler kac tane gelir tabl. duzenlenecegini.

bize de demediler tabiki.
ben de once tek zannettim;
sonra soruyu dikkatlice okuyunca 3 tane olmasi gerektigini anladim.

" a- tam maliyete gore
b-normal maliyete gore
c-deg.maliyete gore,
--birim ve toplam maliyetleri hesaplayiniz,
gelir tablosunu duzenleyiniz."

o zaman br. toplam maliyetleri de bi tane mi hazirlasaydik yani
birim ve toplam maliyetleri diyor coğul kullanmış diğerinde gelir tablosunu diyor.
sorulara bakınca tablolar demediğinden istediğimizi yapıcaz diye düşünmüştüm ama ön sıralardan sanırım gözetmenlere sordulae.daha sonra gözetmen komisyonla görüştüklerini tüm tabloların yapılması gerektiğini söylediler.sınavda aklıma zaten her sınıfın haberi olacakmı diye gelmişti.alıştık artık bitirme sınavlarında böyle eksikliklere. acısını bizler cekiyoruz tabi.ama neyseki kendi adıma artık kurtuldum ben.

ebabil ' Alıntı:
2, sorum tam.1 soruda tam normal değişken toplam ve birim maliyetleri yaptım. gelir tabloları yanlış kabul ediyorum...
sonuçta geçtim :D Allah herkese kısmet etsin geçmeyi inşallah.... smmm ebabil oldum :D
:) hayırlı olsun sonunda muradımıza kavuştuk şükür

Bizi de gözetmen uyardı (gerçi uyarmasına gerek yoktu bence). Kağıdı verip çıkmaya hazırlananlar bile kağıtlarını geri alıp cevaba devam ettiler.

S_aday ' Alıntı:
nevermind ' Alıntı:
elfstrl ' Alıntı:
arkadaşlar hepimize geçmiş olsun.

finansal muhasebe zormuydu banamı öyle geldi acaba :(
tek dersim buydu,kesin geçerim diyodum ama şimdi korkuyorum :(

çook zordu yaaa üstüne ben bir de kdv dahili görmedim :(

Sayın Arkadaşlar;

ben girmedim ama zormuş diyorlar..

ben komisyonu çözdüm sanırım.. Örneğin bu sefer vergi-denetim-finansal muhasebe zor sordular;
diğer dersleri kolay sordular...maliyette dahil kolay sorulara..

ama geçen seferde tam tersi idi..

yani ilerki sınavda maliyeti zorlaştıracaklar diye tahmin ediyorum...

siz söyleyince farkettim,bende kdv dahili farketmemişim :(
belki geçerim diyodum ama kesin kaldım artık biliyorum :(

sibeldogan ' Alıntı:
ebabil ' Alıntı:
:) hayırlı olsun sonunda muradımıza kavuştuk şükür
aminnnn :D.darısı emek veren tüm arkadaşlara inşallah.