Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

serkanK ' Alıntı:
MALİYET 88
VERGİ 55
HUKUK 100
ANALİZ 62
MESLEK 60
MUHASEBE 52
VE MALESEF DENETİM 28

ARKADAŞLAR BENDE MUHASEBE İLE VERGİ SINIRDA DİYORDUM HANİ KALSAM BİŞE DİYEMEZDİM AMA DENETİMDEN 70-80 ARASI GELİR DİYORDUM YANİ BU KONUDADA GAYET CİDDİYİM VE HALA İNANAMIYORUM BENİM KAĞIDIM ASLA 28 ETMEZ EDEMEZ BİR ÇAPANOĞLU VAR BU İŞTE NEYSE BENDE İTİRAZ EDİCEM ARTIK BAKALIM BUNLAR BIRAKMAYI KAFAYA KOYMUŞSSA İTARAZDADA ÇOK BİŞE DEĞİŞECEĞİNİ SANMIYORUM AMA HEP BİRLİKTE İTİRAZ EDERSEK BELKİ PİSİKOLOJİK BASKI YAPARIZ VE BİR DAHAKİ SINAVDA BU KADAR RAHAT HAREKET EDEMEZLER

+1

nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Tebrik ederim arkadaşım.

teşekkkür ederim.. sen naptın ....
ben 2 gündür siteyi takp edemiyorum... minik naptı...

Valla bende pek fazla girmedim. O da verdi diye biliyorum.

senin nasıl geçti sen verebildin mi ?

Yok kardeş 33 le bırakmışlar denetimden. Biliyorsun döktüler ya bu dönem denetimi...
bu dönem zaten 3 ders vardı dökecekleri belliydi denetim .vergi. finansal muhasebe.
geçmiş olsun... bu sefer inşallah hallaedeceksin...

İnşallah. Yoksa dosya yanacak....

TFT ' Alıntı:
deryatufekci ' Alıntı:
naztuğ ' Alıntı:
deryatufekci ' Alıntı:
ebabil ' Alıntı:
48 le kalman çok ilginç. cevaplarını paylaşırmısın.sorulara nasıl cevap verdin.nereyekadar soruları yaptın.

ya ikinci soru var dı ya... matematiksel dağıtım ... 40 puanlık... tamamı doğruydu... birinci soruda maliyetlerde kapasite kullanım oranını genel üretim giderlerinin tamamı üzerinden hesaplamam dışında doğruydu diğerleri.. yani üç tip hesaplamanın ikisi doğruydu... gelir tablolarını nı ayrı ayrı yapmıştım üstelik... hep onar puan üzerinden düşünmüştüm 60 puanlık soruydu 40 puanda ordan alırım dyordum... hadi 30 olsun.. hadi 20 olsun... eeee hadi 10 olsun da geceyim... ama anlamadım
bu nasıl bir insafsızlıktır, 2 puan için %2 için bir insanı nasıl bırakırsın ya rahat uyuyabiliyor mu acaba pes. ama arkadaşım sen yılma inat et bi dahaki sınavda inşallah verirsin.

yarın itiraz yolundayım... bakalım ne olacakkk

sınavdan çıktığımdan maliyeti hallettik galiba diye düşünmüştüm.. matematiksel dağıtım sorusu doğru, diğer soruda da değişken maliyet yöntemine göre hesaplama doğruydu.. yani 60 puanlık soruda sorun yok diye düşündüm.. ne gelse beğenirsin.. 30.. berbat geçti madara oldum dediğim vergiden bile 35 aldım.. şu itiraz nasıl ediliyo bi bakıyım da ben de edicem..
sanırım hoca puanlamayı sınavda sordugu gibi vermedi.toblo ve toplam ve birim maliyetlere 20 cerdi
yani aşıkkına 20 verdi biyerde eksik yapınca yani tabloyu yapmayınca hiç puan vermedi.bizse toplam ve birim maliyetleri ayrı düşünüp ayrı puanlama verdik. eger böyleyse puanlama sisteminde ve sorunun sorulış tarzında hata var.cevaplar acıklansada görsek.

karakule1702 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Tebrik ederim arkadaşım.

Yok kardeş 33 le bırakmışlar denetimden. Biliyorsun döktüler ya bu dönem denetimi...
bu dönem zaten 3 ders vardı dökecekleri belliydi denetim .vergi. finansal muhasebe.

halledersin bu sefer bence senn... denetim... bu sefer daha kolay olacaktır.... senin tek ders.. dimi...

nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Tebrik ederim arkadaşım.

halledersin bu sefer bence senn... denetim... bu sefer daha kolay olacaktır.... senin tek ders.. dimi...

evet ya kaldı süründü bu ders....

tek dersi kalan arkadaşlar kim şimdi ?

Hayırlı sabahlar herkese..

Nischli verdim 3 dersimide çok şükür. Tebrik ederim seni de.

Karakule hiiiçç üzülme kardeşim. Allahın izniyle temmuzda birlikte olucaz. Sıkma canını. dualarım sizinle olucak :)

yeis ' Alıntı:
diyar2 ' Alıntı:
arkadaşlar bu tablolar analizinde 50 ve üstü not alan allah aşkına cevaplarını buraya yazsında bende bir görem yaw 80 gelir dediğim ders 37 ile kalıyor bu ne dengesizliktir anlamadım gitti şoktayım kendime gelemiyorum ne diyim 50 beklersin 35 gelir neyse dersin ama bu kadar dengesiz not valla aklım durdu itiraz edecem ama boş sonuç çıkmaz dava açsan ayrı dert ayrı stres ne yapalım bilmiyorumki derste formüller belli sorulan oranlar belli yorumları belli hukuk dersi değilki adam çizmiş diyelim yani bu derste neyi baz almışlar onuda anlamak mümkün değil ALLAH SABIR VERSİN bizlere bu sınavları okuyan mı diyim okumadan sallayan mı diyim şahıslarada vicdan nasip eylesin emeğimize yazık yaw insanlıktan çıktık......................... vs

analizde bende aynı durumdayım..en az 60 lık kağıt verdim cevapları birebir karşılaştırdım kursların cevaplarıyla..ama sonuç 42 ??? anlamış değilim bende neden böyle

Merhaba arkadaşlar
Haftasonu hiç bakamadım o yüzden çok yazıyı kaçırmışımdır ama en azından bu benim girdiğim dersle ilgili.Ben kesinlikle 80 lik kağıt verdiğime inanıyordum 60 aldım.Notları çok kıtmış bu sefer diye karar vermiştim ama herkes beklediğinin altında aldığına göre çok basit olan bu sınavda bir ayrıntıyı gözden kaçırdık demek ki.
Artık Temmuz'a odaklanalım bence.Yani en azından benim vermem gereken Hukuk,Meslek Hukuku ve Denetim var. Her türlü kaynak paylaşımında beni unutmayın lütfen.

ben hukuk ve meslek hukuku konularında odanın kaynaklarını kullanmanı tavsiye ederim...

ve neolursa olsun sınavdan birkaç saat önce git..
ve orada verilen soru bankalarındaki tüm soruları ezberle ben geçen dönem birebir soru yakalayanları gördüm.

---- slm benimde tek dersim vergi ve son hakkım 1 yaşında bebekle çalış çalışabilirsen :( daha önce vergiden 2 hakkımı kullanmadım 3.ü hakkımda ilk kez girdim ve 25 almışım maalesef

günaydın arkadaşlar ,
2 sorum olacak
1-fili ortalama atıyorum 59,50 ,60 olması gerekırmi yoksa 59,50 den de gecilebilirmi? staja başlama mantıgı varmıydın unuttum valla
2-itiraz için sadece 15 tl yatırıp dekont numarasıyla tesmerin sitesinden mi itirazımızı gerçekleştireceğiz yoksa dilekçede yazılacakmı
şimdiden teşekkür ederim ilginize

FOREVERSMMM ' Alıntı:
günaydın arkadaşlar ,
2 sorum olacak
1-fili ortalama atıyorum 59,50 ,60 olması gerekırmi yoksa 59,50 den de gecilebilirmi? staja başlama mantıgı varmıydın unuttum valla
2-itiraz için sadece 15 tl yatırıp dekont numarasıyla tesmerin sitesinden mi itirazımızı gerçekleştireceğiz yoksa dilekçede yazılacakmı

dilekçe yok sadece para yatırıp internetten itiraz başvuru yapacağız

bugün itiraz için bankaya para yatırabiliyor muyuz

yeis ' Alıntı:
FOREVERSMMM ' Alıntı:
günaydın arkadaşlar ,
2 sorum olacak

dilekçe yok sadece para yatırıp internetten itiraz başvuru yapacağız
peki 1 .sorumun cevabı nasıl olacak bilginiz armı arkadaslar

merhaba arkadaslar benım notlarım bunlar ılk kez gırdım bu sınava su 50 altındakı 3 derse ıtıraz etsem sızce bır faydası olur mu ? durumum sızce nasıl deneyımlı arkadaslar bakabılır mısın puan cıdden cok kırmıslar ıtıraz edelım toplu halede bırseyler yapalım ne olur ??? :-\
Dersler 2010/1
Finansal Muhasebe 42
Finansal Tablolar ve Analizi 68
Maliyet Muhasebesi 65
Muhasebe Denetimi 36
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 50
Hukuk 60
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 10

Staj Tamamlama Notu 95

engın tecrubelerınızı dınlıyorum :(((