Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

Arkadaşlar,günün anlam ve önemine dair kısa bir şiir yazdım.Sizlerle paylaşmak istiyorum.

TÜCCAR BUNLAR

Girdik sınava Ankarada
Kararlılar bırakmaya
Kuş tutsan ağzınla
Geçemezsin torpilin yoksa

Tüccar bunlar hepsi yiyici
Sınav bedeli gelir getirici
Ünvanları prof.iş bitirici
lafda sadece meslek bilinci

Mesleki gelişim önemliymiş
Meslek ahlakı temeliymiş
Bırak bunları kitaplarda
Neler oluyor piyasada

Bütün doğrular kanunlarda
Üçkağıtçılığı piyasada
Meslek aşkı önemliymiş
Şu an bu aşk karaborsa

mart sınavın da son sınav hakkı olup, itiraz ettiği halde sonucu değişmeyen var mı?

serdar, şiirini çok beğendim . Gerçekten günün anlam ve önemini çok güzel vurgulamışsın:)))

benim son hakkımdı maliyet değişti finansal aynı kaldı.mahkemeye vermeyi düşünüyorum bilginiz varmı acaba konuyla ilgili.mahkemeye verip kazananlar varmı

maliyetten kaçtı notunuz? İtiraz edince kaç yapmışlar.
Forumda ki yorumlarda, dava açıp kazanan var denilmişti.
Finansaldan da,sınav kağıdınıza güvenip geçmeniz gerektiğine inanıyorsanız, zaman kaybetmeden bir avukatla görüşün.
Allah kolaylık versin.

canay ' Alıntı:
serdar, şiirini çok beğendim . Gerçekten günün anlam ve önemini çok güzel vurgulamışsın:)))

Beğendiğine sevindim.Forumda da olsa tepkimizi bir şekilde dile getirmeliyiz.Teşekkür ederim.

öznur erbay ' Alıntı:
benim son hakkımdı maliyet değişti finansal aynı kaldı.mahkemeye vermeyi düşünüyorum bilginiz varmı acaba konuyla ilgili.mahkemeye verip kazananlar varmı
muhasebede cevaplarına güveniyorsan kesinlikle dava açmalısın .maliyet 55 ken 80 olmuşsa büyük yanlışlıklar yapıyorlar demekki.mahkemede dava açan oldu evet hemde bu kurumun tepesindeki ismmm odası başkanı yahya arıkan itiraz sonuç vermeyince mahkemeye verip kazanmış.bende 40 alıp maliyetten 50 vermişler ki daha yüksek bekliyordum.davanı kesinlikle kağıdına güveniyorsan aç.olumlu olacaktır avukatla görüş.avukat tutmadanda sadece dilekçe verip dava açabilirsin.kazanırsanda tüm dava masraflarını ve kazanılmış haklarını geri alırsın.3 bilirkişi atanıyor.ücretlerinii mahkeme ya dava sonunda kaybeden tarafa ödetiyor yada dava başında sana ödedip sonunda kazanınca karşı tarafın sana ödemisini sağlıyor.dilekcede son hakkın oldugunu 2 sene haksız yere beklemek zorunda kaldığına inandığını da belirt.kaybedeçek çok fazla bişeyin yok.bilirkişi ücreti 300 tl civarı.1,000 tl civarı toplam masrafın olur.okadar para harcadıkkı bu smmm olma yolunda bu hiç bişey değil.
gerçekten kağıdına güvenen arkadaşlar davalarını açsınlar .budönem dava açan inş çok kişi olurda keyfi puanlamalar yapıldığı ve insanların sınavla değil keyfi puanlamalarla smmm yapıldığı ortaya konur.

3 dersten kaldım. Maliyet 44, Finansal Muh 40, Denetim 34. Askerde olduğum için itiraz edemedim. Elim kolum bağlandı :( İtiraz halinde en az ikisinin 50 ye tamamlanacağına inanıyordum. Sağlık olsun. Temmuz dönemini bay geçiyorum. Kısmetse Aralıkta inşallah. Temmuz döneminde sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum.

ozges ' Alıntı:
arkadaslar hs no T.İş Bankası 487 255 Dikmen /Ankara Şubesi
Tek Ders
70,00-TL

dımı arkadaslar bugun 4,30 da ogrenır ogrenmez bankaya bırını yolladım ıtıraz degıl smmm sınav basvusu 3 ders dedırttım bır sorun yoktur dım ıbaska bırsyedenıyormu kampanya koda elusl 11 fılan gıbı bırseyler okumustum sorun var mıdır acıl yardım eder mısınız???

ben kampanya kodu 11 yazdırmıştım ve eusel lisans mezunu kodunu seçtirdim,banka çalışanı hesap numarasını dolayısıyla yanlış girmişve yanlış hesaba aktarım yapmış,başvurum geçersiz sayıldı,dilekçeyle falan bayağı uğratırdılar sonra

itirazla hakkımız olsada geçte olsa geçtik.şimdi odadan bizi arıcaklarmı,hiç içimden odayı arayıp itiraz ettim geçtim demk gelmiyor ,onlar arasınlar müjde diye , çok emkleri varya üzerimizde :P
mayısta geçtikleri belli olan arkadaşlara tebrik ve ruhsat işlemleri için yazı gelmiş.bu ruhsat işlemleri için belli bir dönem varmı yani biz ruhsat işlemlerimizi nezamn başlatabiliriz bilgisi olan arkadaşlar varmı.

Maliyetten 55 notu, 80 yaptıklarını okuyunca, itiraz etmediğine içi yanıyor insanın..

begggum ' Alıntı:
Maliyetten 55 notu, 80 yaptıklarını okuyunca, itiraz etmediğine içi yanıyor insanın..
neredeyse itiraz edenlerin tamamını geçirmişler temizlik devam etmiş anlaşılan hakkı olanlara lafım yok tabi hayırlı uğurlu olsun ;)

Geçen herkese de, belgesini alanlara da hayırlı olsun tabi ki de, hak konusu da bir muamma..
İlk başta hakkınızı veriyorlar mı, vermiyorlar mı? İtiraz ettiniz, yine hakkınızı veriyorlar mı vermiyorlar mı?
Hak edilen yüksek notları almayı beklemeyi bıraktık artık, geçme hakkımızın bile peşinden koşmak zorundayız!
Hak eden ruhsatı tabi ki eninde sonunda alıyor ama o sırada ne kadar haksızlıklara uğramış oluyor?
(Birçok ayrıntı daha var da, özel sınavla sm den smmm liğe geçenler okurda, yazar belki bazılarını da)

Meslek mensubunun içine girdiği, sırtını dayadığı, bu sağlam güvenilir kurum, bizlerin mesleki haklarını da koruyacak.
Yaşasın.

denetimden bu dönem kursa giden arkadaş varsa hocaların üzerinde durduğu konuları paylaşabilirmi??

begggum ' Alıntı:

Gunaydin. 3 dersten itiraz ettim. Finansal Analiz 47'di, degismedi. Muhasebe'den asla ve asla 40'lık kagıt degildi degismedi! Denetim de aynı sekilde 26'lık degildi, o da degismedi. Yani sunu gordum ki degisenlerin ki ancak son hakkıysa degisiyor. Yoksa herhangi bir degisiklik beklemek anlamsızmıs onu anladım. Ve dusundum, dusundum...Adamlar TUS'a girip doktor oluyor, test sınavına girip hakim savcı oluyor...ve sevindim...demek ki bizim meslegimiz (sozde) bu mesleklerden daha cefakar, daha saygın bir meslek-mis.

eveeeettt.. TFT returns..
itiraz sonuçları açıklandı.. benim için de değişen sadece kişisel servetimden? 15*2=30 TL'lik azalma oldu..
bi de tabi boşa giden zaman..
şimdi bi düşünelim:
- maliyetten kaldım, ki kolay bi sınavdı, önümüzdeki dönem kesin kastırırlar
- vergiden sanırım napıcaklarını tahmin etmek kolay değil herşey olabilir
- denetim saatli bomba..
eee nası geçces şimdi ??? duman olduk :-\

maliyet muhasebesinden öyle aşırı zor çıkacağını düşünmüyorum,aşırı kolayda çıkmaz.normal çıkar

yeis ' Alıntı:
denetimden bu dönem kursa giden arkadaş varsa hocaların üzerinde durduğu konuları paylaşabilirmi??

Bencede, arkadaşlar kursa giden arkadaşlar hocalar yol gösteriyorlardır diye düşünüyorum bende, paylaşabilirseniz çok sevinirim...

Ben kursa gitmiyorum ama benim bir arkadaşım İstanbul'da, web sitesinde denetim sınavıyla ilgili eleştirilerini yazan dersaneye gidiyor. Dün onunla telefonda görüştük denetim hocası bu dönem fazla kasmazlar demiş. Mart döneminde sorular ve cevaplar muammaydı ve çok itiraz ve tepki oldu onun için bu dönem denetim kolay olur demiş. İnşallah da öyle olur. Ama ben yinede Hasan Türedinin kitabını istedim yayın evinden ctesi günü. bugün gelir diye bekliyorum. Şu kalan günlerde denetimi ordan çalışacağım. Yine son dakika golü yemek istemiyorum... >:(