Kerem21 ' Alıntı:Tahsilat bir dert, mükellefin aymazlığı, bilgisizliği, vurdumduymazlığı bir dert, maliyenin eskiden sadece ayda bir kdv, yılda bir gelir vergisi arada kira stopajı istediği günlerden şimdilerde artık hangi gün verileceğini şaşırdığımız türlü türlü beyannameleri istiyor olması bir dert, ssk sı, çalışma bakanlığı, işkuru mişkuru bir dert, arada -haşa- tanrı olmayışımızdan kaçırdığımız noktalarda ceza yenildiğinde mükellefin bize ödetmeye çalışması, bu yüzden yaptığımız bir işlemi defalarca kontrol etme gerekliliği bir dert, bize destek olsunlar diye seçtiğimiz abilerimizin bizi idareye, kurumlara yem etmeleri bir dert, belli bir standartta yaşatabilmek için eşimizi çocuğumuzu, geceli gündüzlü çalışmak zorunda kalmamız bir dert, bizi makine yerine koyan maliye bürokratlarının insafsızlığı bir dert ve dışarıdan bakınca parası haramla kazanılan ve pek havalı sayılan, artık nazarımda katiplikten ve evrak hammallığından başka bir işe benzemeyen bu mesleğin imrenilir olması bir dert...
Bence muhasebecilik bütünüyle ortadan kaldırılsın ve bizde mecburiyetten yaptığımız bu ömür törpüsü işten kurtulalım. ;D
smmmkaraman ' Alıntı:(Düşük ücret teklif eden, düşük ücretle iş yapacak olan olduğunu söyleyen müşteriye de diyorum, biraz daha sıkı pazarlık yaparsan üste para bile veren meslekdaşı! bulursun.)
Eren03 ' Alıntı:Bu konu önemli olmasına rağmen arkalarda kalmış. 2 sayfalık konuyu okudum hemen hemen bütün arkadaşlar olumlu düşünce ve olumsuz düşünceler bizim gerçeklerimiz.
Bende bankalarla görüştüm ve bu tahsilat işinin olabilirliği yada olamazlığı üzerinde düşünmekteyim. Bu konuda POS ve MAİL ORDER sistemi uygulayan arkadaşlar varsa bunun uygulaması (Banka açısından hesaba geçis yada taksit) nasıl olur.
strikerman ' Alıntı:sevgili arkadaşlar tamam haklı olabilirsiniz bende 2 yıl örgün eğitim okudum işletme. şimdi açıköğretim 4. sınıftayım. ya bizim ülkemizde adam akıllı eğitim veren kaç üniversite varki. bence bunu tartışalım. ya açıköğretimi de lütfen bu kadar küçümsemeyin. sonuçta 2 yıl okuyan ınsanların acıkogretımden devam etmesı, hızlandırılmıs egıtımın devamı olarak cok faydası olabılıyor. sızın 4 yılda gordugunuzu bızler 2 yılda goruyoruz ve acıkogretım bunu cok ıyı desteklıyor. 4 yıl okuyan fakat okuduguyla kalan bırıyle cok okuyan ve acıkogretımıde basarıyla bıtıren bırını yanyana koysak acaba neler olur. bence yorum yaparken dusunerek yapın bıraz. belkı sız cok ıyı olabılırsınız ama sızden daha ıyı olan acıkogretımlılerde olabılır. lutfen duygularınızla mantıgınızı karıstırmayın. burda abuk subuk yorumlar yapacagınıza acın bol bol kanun okuyun kıtap okuyun. unıversıte okumuş bır ınsana yakışır yorumlar yapın. herkese hayatta başarılar.