kanunkaide
Katkı Sunan Üye
Ynt: Meslek Mensuplarının (SM,SMMM) Acil Çözüm Bekleyen Sorunları
Sn Mesut Dur, dur, tekrar düşün, bir mali müşavir yanına gidip çalış, mesleğin kötü yanlarını gör, harcayacağın aöf süresi, staj süresi, bunların sana maliyeti ve olası meslek mensubu olman durumunda mesleğe harcayacağın mesai saati karşılığında elde edeceğin veya etmeyi düşündüğün maddi geliri kıyasla, aynı emeği harcayarak daha az şeye ihyitaç duyacak şekilde bir gelir düzeyine ulaşabileceğini unutma, tekrar kararını gözden geçir, ama bu mesleğe olan ihtiyacın suya yemeğe olan ihtiyacın gibi bir şey ise yolun açık olsun.mesut dur ' Alıntı:Mrb ben işletme bölümünde yüksekokul 2. sınıf öğrencisiyim bu sene mezun olcm inş. ve mali müşavir olmak istiyorum. Bu sene okul bittikten sonra aöf'den 4 yıllığa çıkarcm öğrenimimi bu sırada staj başlatma sınavına girip stajımı başlatabilir miyim ve aöf den 4 yıllığa tamamladıktan sonra yapmam gereken staj düşer mi yani şuanda myo'lardan mezunların SM olabilmeleri için 6 yıl staj yapmaları gerektiğini biliyorum ben. Ben lisansa çıkarcm öğrenimimi bu sırada da 2 yıl staj yapmış olcm lisans mezunlarınında 3 yıl staj yapıyolar die biliyorum benim yapmış olduğum 2 yıl staj geçerli sayılır mı geriye 1 yıllık bi satjım kalır mı? İnş beni anlayabilirsiniz yardımcı olursanız çok sevinirim....
tşkkr ederim şimdiden...