Bir aileden 45 bin alacağım var. Borçlulardan eşi vefat etti. Ve hanımına maaşı kaldı. Ama hanımınında senet üzerinde imzası var. Ve hiç bir mal varlıkları yok. Ailede reddi miras yapmış. Ben paramı alabilirmiyim. Yardımcı olursanız sevinirim...
Ayrıca SGK maaşı miras kalmaz.
Kişi vefat ettikten sonra hak sahibi mirasçılarına yeni isimle , yeni oranlarla, yeni maaşlar bağlanır.
Haklısınız, ama zaten soruda mirasın aile tarafından red edilmiş olduğu belirtilmiş. Emekli kişi vefat ettiğinde aldığı emekli aylığı miras olarak kalmaz, bunu söylemeye çalıştım sadece.Tabi ama mirasçılar eğer mirası kabul ettilerse borcu da kabul etmişlerdir.
Diğer yandan hayatta olan eşin de senette imzası olduğundan bahsediliyor. İmzanın sebebinin ne olduğuna bakmak gerek, eğer kefillik için bir imza ise, doğrudan eş adına ilamsız icra takibine girmek mümkün olabilecektir.Bir aileden 45 bin alacağım var. Borçlulardan eşi vefat etti. Ve hanımına maaşı kaldı. Ama hanımınında senet üzerinde imzası var. Ve hiç bir mal varlıkları yok. Ailede reddi miras yapmış. Ben paramı alabilirmiyim. Yardımcı olursanız sevinirim...