Ne oluyor, nasıl oluyor hiç anlayamıyorum ama genelde konular bu noktaya varıyor.
Eski bir başlıkmış okuyayım dedim, konu nerelere varmış.
Yazacaklarım alakasız gelebilir.
Diyelim bir kişi ülkenin en çaresiz ve fakir köyünde doğuyor(X). Diğer bir kişi ise ülkenin batı taraflarında doğuyor, İzmir İstanbul gibi(Y).
Bu çocuklar büyüyor ve eğitim alanında yarışa giriyorlar. Müthiş fırsat eşitliği olan bir ortamda. X'in bırakın üniversite okumasını liseyi bitirmesi bile mucize olabiliyor. Y'ise zaten hiçbir şey yapmasa bile yurt dışında MBA yapmış olabiliyor.
Sonra bakıyoruz, Y kişisi X'i aşağılabiliyor. Davranışlarını kötü buluyor. Eğitimi yetersiz geliyor. Y kişisi haklı aslında. Dedikleri doğru. X kaba bir adam oluyor çıkıyor, eğitim falan da yok.
Y kişisi yeri geliyor ve diyor ki: "Ben o kadar eğitim aldım, o da alsaydı. Ben zeki biriyim, o değil"
Burada sorun nerede tam olarak?
Sorunun nerede olduğu belli zaten. Yazmaya gerek yok.
Sonra bakıyorsunuz, zamanında saygı duyduğunuz adam X'in ve Y'nin oylarının bir olamayacağını söylüyor. Bunu söyleyen Y kişisi tabi ki. Bunlar en büyük gazetelerde de yazıyorlar. Dizi izleyenlere aptal falan diyebiliyorlar.
Benzeri bir durumda da Açık öğretimliler suçlanıyor.
Tam tersi bir durumda (açık öğretimlilerin SMMM olmaması gerektiğini düşünen kişi) eğer açık öğretim mezunu olsaydı SMMM olmak için çaba gösterecekti.
Yine tersi durumda (şu an açık öğretimli olan kişi) iyi bir üniversitede okumuş olsaydı, muhtemelen açık öğretim mezunu kişilerin SMMM olmasından yakınacaktı.
Bundan eminim.
Mesela trafikte haksız olmayan var mı?
Yolda gidiyorsunuz, biri yol vermiyor ya da herhangi bir hata yapıyor. Siz ne yapacaksınız? Küfürler vs.
Ama şöyle bir geçmiş yayınlansa, belki o gün içinde o hataların aynısını siz de yapmışsınızdır. Başkaları küfür vs etmiştir.
Bu böyle sürer gider. Bir yerden sonra hiçbir şeyin anlamı kalmıyor.
Empati diye bir şey varsa, eminim ki Türkiye'de yok.
Yazacaklarım bu kadar. Yazdıklarımın taraflı olmadığını belirtmem gerekiyor diye hissediyorum.
İzmir'de doğdum. Kocaeli İşletme Mezunu, Dokuz Eylül İnsan Kaynakları Yüksek Lisans mezunu ve 2008/Eylül SMMM Stajyeriyim.
empati diyorsun da...
ilkokul mezunu olmanla yüksek lisans doktora mezunu olman arasında hiçbir farkın olmadığı başka bir meslek gördün mü
sen,daha staj yapıyorsun yakında ruhsatı aldığında piyasaya çıktığında görürüm seni...
ayrıca açıköğretimlileri bu sitede koruyorlar açıköğretimle ilgili hiçbir açıklamaya izin verilmiyor site yöneticileri de açıköğretim mezunu o yüzden örgün mezunları zenci konumunda bura da...bölünmenin bile tartısıldığı ortam da açıköğretimliler smmm olmasın denemiyor..90 bin smmm olmuş heryerde smmm tabelaları asılı bu kadar smmm yi besleyecek şirket de kurulmuyor.
bu ,meslekte eğitimin önemi yok....