Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
+1keremcem ' Alıntı:Yapabildikleri, 6 ay yanında duran bir insanın da rahatlıkla yapabileceği şeylerden ibaret olan,stonhand ' Alıntı:...
Başımdan geçen bir deneyimi anlatayım 2003 yılı idi bir benzin istasyonunda ön muhasebeci olarak işe başlamıştım adamlar ................. finansını,girişini çıkışını,cari hesaplarını artık akla ne gelirse bütün işlerini yapıyordum. İlk 1 aydan sonra adamlar ne kadar akrabaları varsa yanıma göndermeye başladı ne oluyoruz dedim bunların hepsini yetiştir dediler olmaz işim gücüm var deyince yanıma 1 tanesini bıraktılar, bırakılan adam yapmadık yalakalık bırakmadı ağbim der başka bir şey demezdi [size=10pt]yanımda 6 ay kaldı bende temiz kalple adama ne varsa öğrettim ve 6 ay sonra ne oldu hopp bana kapı gösterildi [/size] sonuçta bir baktım yanımda 6 aydır duran vatandaş gitmiş yerime oturmuş yani benim ağzım sütten yandı kardeşim öyle adam yetiştiririm benim başarımdır onlar bu piyasada şuan hikayeden ibaret.
Adam yetiştirmek öyle zor bir şey değil istenirse
80TL lik 2 kitap masrafı ile sınav kazanıp muhasebecilik mesleğine girmeyi başarı sayan, 2 kitapla yırttım abicim diğerleri akılsızlığına yansın zihniyetine neremle gülebileceğimi şaşırdım inanın.
Her ne kladar mesleğiniz mensubu olmasam da,affınıza sığınarak bölümünüze girmiş bulundumyaptığı iş 6 ayda öğrenilerek kendini kapı önünde buldurabilecek kadar basit bir işse, bu kadar yaygaraya da gerek yok aslında.
O işi herkes yapabilir demektir..
HA o herkesin danıştabileceği, '' abi, ya benim başıma şöyle bir olay geldi.... nasıl kurtarırız ''' ı sorabileceği insan , üstad olmak her babayiğidin harcı değildir.
O babayiğitlere, her konuda her zaman '' İYİY Kİ VARSINIZ'' diyor , selam ve saygılarımı sunuyorum.
nguroy ' Alıntı:Meslekte her türlü insanın olduğu ve kalitenin her gün daha da düştüğü yadsınamaz.
Ancak bu başka bir söylem. Bu doğru yalnız bizim için değil tüm meslekler için geçerlidir.
Şimdi gelelim gurur meselesine. Bu meslekte nerdeyse 40 yılım geçti. Size naçizane öğrendiklerimi sayayım.
1- Öncelikle ben bürocu değilim. Kimsenin benim müşterimi çalması gibi bir korkum yok.
2-Bu meslek 1989 da çıktı. Ben ondan öncede Muhasebe Müdürü , mali işler müdürlüğü, finans amüdürlüğü yapıyordum.
3-Her zaman bana bağlı çalışan 10-30 arası elemanım oldu. Bütün hayatım boyunca tüm mesleki bilgimi elemanlarımla paylaştım. Onları eğittim.
4-Asla bu eğittiğim elemanlar benim işimi elimden alır diye bir kaygım olmadı. Bu benim elemanlarım için değil herkes için geçerlidir. Sizin elemanınız olmaz başkası gelir sizin işinizi alabilir.
5-Öncelikle kendime karşı dürüst olmalı yaptığım işin beni tatmin etmesini sağlamalıyım. Yani ama işimi kaybetmiyeyim diye doğrulaımdan taviz vermem.
STAJYER ' Alıntı:Arkadaşlar İst.da bir şirket bünyesinde Mali Müşavirlerin ortalama aldığı başlangıç ücreti konusunda bilgi rica ediyorum.