Muhasebecilerin defter parasını Maliye tahsil edecek.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mohicans
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Muhasebecilerin defter parasını Maliye tahsil edecek.!

Sn Güroy değişen birşey olmayacak yine. Siz büronuzda istediğiniz kadar defter tutun. Bununla vergi dairesinin paraları toplamasının bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta mükellefte bir sınırlama olsaydı şu anda müşteriler vergi dairelerine bildiriliyor. Şu müşteriler adına ben beyanname veriyorum deniliyor. Olsaydı burda olurdu sizin dediğiniz kısıtlama.
İkinci dediğinizde ise asıl maaşı mükelleften alırsanız elinizden kaçırmamak için onun istediği vergiyi çıkartırsınız. Yoksa müşteri tüm muhasebecilerde çelik gibi bir irade ile aynı ücretin alındığını ve aynı verginin hesaplandığını bilse, bu sefer işini iyi yapan güvendiği muhasebecilere yönelir.
Yani bu söylediklerinizde size katılmıyorum.

nguroy ' Alıntı:
Devlet memuru olmak başka bir kavramdır. İsterseniz bir sorun bakalım bir araştıma yapın sen devlet memuru olup her ay düzenli ama az ücret mi almak istersin yoksa özelde çalışıp riskli ama çok mu kazanmak istersin diye?
Ayrıca maaşı devletten alıyorsan artık o işin çivisi çıkmaya başlar ve rüşvet dönmeye başlar.
Mükellef sana rahatlıkla teklif eder " Benim vergimi şu kadar çıkar , sana da şu kadar avanta" :)

Ama bizim ücretlerimizi idare toplayıp bize verirse devlet bize sabir bir para veya maaş vermiş olmuyorki, kaç tane defteriniz varsa okadar ücreti size yansıtır. Sabit bir para vermezki veya fazla - az para vermezki sadece sizin beyan ettiğiniz defterlerin ücretlerini verir. İş böyle oluncada 20-30 liraya defter tutturanları görücem ben bakalım artık kalitemi arıycaklar ne arıyacaklar. Ucuza defter tutturmanın önüne geçilmesinin tek çözümü bu olucaktır bence...

:)

Sn Stajyeradayı;
Siz benim yazdığımız okumadınız , yada tam anlayamadınız herhalde.
Ben diyorum ki örneğin 150,000 tl vergi çıkıyorsa, arkadaş sen şunu 50,000 çıkar , al sana da 20,000 ikimizde kazanalım? ??? ???

Tabi herkesin düşüncesi kendine. Devlet bu işe müdahele etsin diyenler asla bürokrasi ne demektir bilmeyen , (işlem takip etmek değil, içinde yaşamak) meslektaşlarımızdır. :)

Devlet tahsil etsin diyenler; sizlerin tanıdığınız eczacı veya özel hastane yokmu? Sözüm ona belli bir tarihte ödemelerini alacaklar ama zamanında alabiliyorlar mı? Kısaca dimyata prince giderken eldeki bulgurdan da olursunuz.

bence tahsilat sorununu maliye bakanlığı yerine Birliğin öncülüğünde odaların girişimleriyle meslek mensuplarının direktifleriyle çözülmeli.
Şuanki Türmob başkanımız olan Nail Sanlı dan ben biraz umutluyum. Gazetecilikten gelme bir şahsiyet.
Yani bu sorunu yine çözecek olan bizleriz.

Burda fikirlerimizi kabul ettirmek değil amaç; paylaşmak. Çözüm getirilebilirse ne güzel ama bence hiç çözüm önerisi sunamamaktansa, sunulan çözümü düşünmek daha mantıklı...

Devlet tahsil etsin , biz sırt üstü yatalım demek de çözüm değildir.
Ayrıca daha önce bu tartışmada CMUK ile ilgili avukatlara devlet ödemelerinden bahsetmiştim.
Sorun bakalım en erken tahsilat kaç ayda yapılıyormuş?

nguroy ' Alıntı:
Devlet tahsil etsin , biz sırt üstü yatalım demek de çözüm değildir.
Ayrıca daha önce bu tartışmada CMUK ile ilgili avukatlara devlet ödemelerinden bahsetmiştim.
Sorun bakalım en erken tahsilat kaç ayda yapılıyormuş?
Biz neden sırtüstü yatalımki? İşimizide devlet yapsın demiyoruz. Sadece tahsilatların zorluğundan böyle bir yola gidilmesi taraftarıyız...

İrem35 ' Alıntı:
bence tahsilat sorununu maliye bakanlığı yerine Birliğin öncülüğünde odaların girişimleriyle meslek mensuplarının direktifleriyle çözülmeli.
Şuanki Türmob başkanımız olan Nail Sanlı dan ben biraz umutluyum. Gazetecilikten gelme bir şahsiyet.
Yani bu sorunu yine çözecek olan bizleriz.

irem ben umutlu değilim nail sanlı başkan yardımcısıydı yapsaydılar şimdiye kadar yaparlardı..

İşini yapsan da yapmasan da paranı alacağın garanti ise sırt üstü yatarsan da arı gibi çalışsan da aynı parayı devletten alacaksan iş biter. :)

ugur6666 ' Alıntı:
irem ben umutlu değilim nail sanlı başkan yardımcısıydı yapsaydılar şimdiye kadar yaparlardı..

en azından masum türkerden kurtulduk. Yani umutlu dediğim Nail Sanlı ondan daha iyi, sorunlara hakim olabilecek birisi.

nguroy ' Alıntı:
İşini yapsan da yapmasan da paranı alacağın garanti ise sırt üstü yatarsan da arı gibi çalışsan da aynı parayı devletten alacaksan iş biter. :)

Kimse aynı paraya çalışmayacakki, kimsenin geliri sabit olmayacak, herkes yaptığı işin potansiyeline göre kalitesine göre elindeki defter sayısına göre para alıcak. Düşünsenize sizin 100 defteriniz var benim 10 defterim var. Size anlaşmanıza göre ne kadar beyan ederseniz o kadar yani 100 defterin ücreti gelicek bana 10 defterin ücreti gelicek... Sizce nesi kötü... Mükellefe para - tahsilat için gitmeyeceksiniz... Siz heralde herkes sabit maaşla çalışıcak diye düşünüyorsunuz...

İşinizi yapmazsanızda müşteriniz memnun kalmaz alır defterini gider. Burada devlet aracı sadece başka bişey değil... Bence bundan korkulmamalı. Ama diyorsanız (genel olarak söylüyorum) ben müşterimden fazla alıyorum asgari tarifeden makbuz kesiyorum, devlet alırsa bana çok vergi çıkar diye orasını bilmem... :)

Alırsınız alırsınız devlet ilerde alacaklarınızada varlık barışı yada vergi affı gibi şeyler çıkarırda alacaklarınızıda iç ederse görürüm halinizi :D :D :D
1: Devlet kendi alacağı varken kimseye 1 kr para vermez şu andada piyasadaki mükelleflerin çok büyük bir bölümü devlete boçlu. Siz şuan bir şekilde az çok tahsilat yapabiliyorken devlet baba ben önce
1- sgk borcumu bir alayım,
2- yetmedi bu adamın vergi borçları var
3- durdur birader yetmedi bu mükellefin vergi mahkemelerinde davası var bi çözülsün öyle,
4- yahu ne acelecisin bu adamın birde vergi cezaları var,
5- hiç ödeme olurmu adam koda girmiş sakıncası var,
6-bakbak ihracatta yapmış kdv mahsupları var dosya kabul edilecek daha işlemi var
7-,8-,9,...... bu böyle uzar gider zaten piyasada devlete borcu olmayan adamında tahsilat sorunu büyük ihtimal olmaz. Hadi serbest devlet memurluğundan ;D ;D ;D geçtim devletten para alacağına inanmak bile boş devlet kendi alacağını almadan gidecek SMMM ye ödeme yapacak güldürmeyin beniii

Çözümmü birliğimiz olacak adamlar her büroya bir kota getirir piyasada bürolar kota dolmasın diye tahsilat yapamadığı mükellefi mecbur eler , tahsilatı zor olan mükellefler el mecbur ortada kalır ödemesini paşa paşa yapar. 300-400 defterlerin tutulduğu çöp bürolarda ortadan kalkar.

stonhand ' Alıntı:
Alırsınız alırsınız devlet ilerde alacaklarınızada varlık barışı yada vergi affı gibi şeyler çıkarırda alacaklarınızıda iç ederse görürüm halinizi :D :D :D
1: Devlet kendi alacağı varken kimseye 1 kr para vermez şu andada piyasadaki mükelleflerin çok büyük bir bölümü devlete boçlu. Siz şuan bir şekilde az çok tahsilat yapabiliyorken devlet baba ben önce
1- sgk borcumu bir alayım,
2- yetmedi bu adamın vergi borçları var
3- durdur birader yetmedi bu mükellefin vergi mahkemelerinde davası var bi çözülsün öyle,
4- yahu ne acelecisin bu adamın birde vergi cezaları var,
5- hiç ödeme olurmu adam koda girmiş sakıncası var,
6-bakbak ihracatta yapmış kdv mahsupları var dosya kabul edilecek daha işlemi var
7-,8-,9,...... bu böyle uzar gider zaten piyasada devlete borcu olmayan adamında tahsilat sorunu büyük ihtimal olmaz. Hadi serbest devlet memurluğundan ;D ;D ;D geçtim devletten para alacağına inanmak bile boş devlet kendi alacağını almadan gidecek SMMM ye ödeme yapacak güldürmeyin beniii

Çözümmü birliğimiz olacak adamlar her büroya bir kota getirir piyasada bürolar kota dolmasın diye tahsilat yapamadığı mükellefi mecbur eler , tahsilatı zor olan mükellefler el mecbur ortada kalır ödemesini paşa paşa yapar. 300-400 defterlerin tutulduğu çöp bürolarda ortadan kalkar.

Bak çok güzel bir öneri işte.
Başka birçok çözüm daha üretilebilir

Ben birliğin bi çözüm getirebileceğine inanmıyorum ama umarım yanılırım...

Arkadaslar memur zihniyetli diyerek her memuru aynı kefeye koymayalım belki SSK da vergi dairesinde karşılaştığımız kisilerin cogu öyle olabilir ama kimsenin gitmediği koy okulunda bir kız cocuğu daha okusun diye uğrasan da memur, biz evde uyurken gece dışarda hırsız katil kovalayanda memur, anadolunun ucra kasabasinda calisan hemsirede memur
Nasil muhasebeci isini bilir deyince sindiremiyoruz butun memurlarida ayni kefeye koymamanizi bir Ogretmen cocugu olarak rica ediyorum

İrem35 ' Alıntı:
memur zihniyetli olmak şu demek; ....
Tabi genelleme yapmak doğru değil çok iyi çalışan memurlarda var.
.
.
.

ben vergi daireleri ve sgk memurlarından bahsediyorum. Yoksa öğretmenler, polis, hemşire, itfaiyeci gibi mesleklerdeki memurlara katiyen bir sözümüz olamaz.

Birlikten başka ve odaların insiyatifinden başka bu sorunu çözecek bir kurum yok. Önce bunu kabullenmeliyiz.

Ne acı bir senaryo..'' Devlet bize yardım etsin, bizim paramızı alamıyoruz.'' Herkes kendi haklarını kendi kazanmalıdır bence. Evet devlet güvenlidir, 10 yıl sonra bile alacağımız varsa alırız, paramız batmaz.

En önemli şey, serbest olan meslek ünvanımız bağımlı hale gelecek. Kazanılmış özgürlüğümüz hem mükellef hem devlet açısından bağımlı hale gelecek.

Devletin ücret tahsil etmesi mesleğimize ve vergi hukuku açısından uygun değildir.
Bence Maliye bakanlığı ve odalar biraz çaba sarf etseler konu gayet kolaylıkla çözülür.
Mızmız çocuk gibi paramızı vermiyorlar diye ağlıyoruz.
Devletin bu çok umrunda sanki, devlet önce vergi kanunlarını işler, kayıt dışıyı önler hale getirsin.
Odalar ve Maliye Bakanlığı çalışmalarını hızlandırsın.Herşey çözülür.

Yazdığınızı görmüştüm zaten sadece memur zihniyeti tamlaması rahatsız ediyor biraz

İyi Çalışmalar