Muhasebecilerin defter parasını Maliye tahsil edecek.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mohicans
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Muhasebecilerin defter parasını Maliye tahsil edecek.!

acı gibi geliyor ama maalesef durum böyle.
Bugün vergi dairesine gittiğinizde elinde örgü ile masa başında oturan memur görebilirsiniz. Sözüm bu tür insanlara benim.

SİBEL ' Alıntı:
Ne acı bir senaryo..'' Devlet bize yardım etsin, bizim paramızı alamıyoruz.'' Herkes kendi haklarını kendi kazanmalıdır bence. Evet devlet güvenlidir, 10 yıl sonra bile alacağımız varsa alırız, paramız batmaz.

En önemli şey, serbest olan meslek ünvanımız bağımlı hale gelecek. Kazanılmış özgürlüğümüz hem mükellef hem devlet açısından bağımlı hale gelecek.

Devletin ücret tahsil etmesi mesleğimize ve vergi hukuku açısından uygun değildir.
Bence Maliye bakanlığı ve odalar biraz çaba sarf etseler konu gayet kolaylıkla çözülür.
Mızmız çocuk gibi paramızı vermiyorlar diye ağlıyoruz.
Devletin bu çok umrunda sanki, devlet önce vergi kanunlarını işler, kayıt dışıyı önler hale getirsin.
Odalar ve Maliye Bakanlığı çalışmalarını hızlandırsın.Herşey çözülür.

+1

Paramızı maliyeden alacaz ha ;D
Maliye diyecekki; "Senin mük parayı yatırmış olabilir ama banka bana bunu 15 gün sonra aktarıyor. Aktarım bittikten sonra ben bir muhtasarla karşılaştırayım bakalım iki tarafta aynı mı. Geçecek bir 15 gün daha. Sonra diyecek ki ben önce senin ilk oluşacak borcunu kapacağım, arta kalan parayı nakten almak istiyorsan mük vd muhtasarla beyan edip etmediğine dair yazı alacaksın sonra x formunu doldurup ekinde vereceksin. Ben o evrakları inceleyeceğim. (Tabii bu arada yahu biz senin evrakları kaybetmişiz bir daha alıver diyecekler.) İnceleme bittikten sonra tahsilat komisyonu isteyecek ardından nakten ödedim diye dv kesecek. Hasbelkader para banka hs yatacak.
Banka diyecek ki; bu parayı hemen sana ödeyemem provizyon bilmem ne masraflarımı karşılamam için bekleteceksin yoksa bente tırpanlarım.
Sizin ödenecek faturalarınız varmış kimin umrunda. Bekleyeceksin ve paranı alacaksın.
Birde tarife altı mük tutanları önleyeceğini sananlar aldanıyor. Örneği forumda ücretlerin bankaya yatması konusunda sorunlarını aktaranlardır.

İrem35 ' Alıntı:
acı gibi geliyor ama maalesef durum böyle.
Bugün vergi dairesine gittiğinizde elinde örgü ile masa başında oturan memur görebilirsiniz. Sözüm bu tür insanlara benim.

Bunun nedeni sadece o memurun boşvermişliği değil, çok fazla çalışşada hala herşeyin aynı olacağı bir sistemde çalıştırılmasıdır. İnsan psikolojisi bir noktadan sonra çalışşada çalışmasada herşeyin aynı olacağını düşünürse tabiki çalışmayı bırakır.

Bugün işbankasına bakın kurum içi eğitimler, sürekli terfi almak için sınavlar, prim uygulamaları v.b. mevcut devletinde personelini nasıl verimli kullanabilirim diyerek uğraş vermesi gerekli, zaman zaman seminerlere gittiğimizde kurumların müdürlerine aynı serzenişte bulunuyoruz, verdikleri cevaplarda yapılan işlerin bütçe ile kısıtlandırıldığını belirtiyorlar genelde.

Her müşteri için 3 ay ödeme alınamadığı varsayımı ile cari alacak belirli bir miktarda sabit kalır, sonra devresel ödemelerle o miktar artmaz tabi ücretini alamadığınız kişinin işini yapmaya devam etmiyorsanız.

Meslek mensubu önce birbirinin kuyusunu kazmayacak, denize düşen yılana sarılır hesabı herkes tutturmuş maliye tahsil etsin diye. Niye maliye tahsil ediyor?

Birbirine mal satan firmalar tahsil edemediği alacağı için Sanayi bakanlığına mı gidiyor?

Hukuk nerede? Borçlar, Ticaret hukuku niye yazılmış? Avukatlar ne işe yarar. Alacak davası diye bir şeyden habersiz miyiz?

Kabaca 70.000 üyeli bir örgüt vb... düşünün, bilemiyorum yakın tarihinde toplu bir eylemi var mı? Avukatların benzer durumda olduğunu düşünün? Avukatlara getirilmek istenen staj durumundaki bir araya gelişlerini düşünün vb....

İşin özü, maliyenin tahsiline karşıyım. Tefecilere verelim bu işi, sıka sıka alır.

öncelikle muhasebe ücretlerinin devlet garantisiyle tahsil edilmesi fikrine önceden sıcak bakıyordum.
Ancak işin ekonomik yönünü irdelediğimizde bunun mümkün olamayacağını görmek mümkün.
Kalkdıki, Devlet emekli maaşlarına bir yılda %4 zamdan fazlasını uygun görmezken, muhasebe ücretleri için ek bir kaynak yaratması gerekmekte.
Bu ek kaynak, her nekadar mükeleflerden tahsil edilmesi yoluyla sağalanabilinecekse de, her ay vergisinin yanında muhasebe ücretinin de mükelleften tahsil edilmesi; baskı ve ardından oluşacak kaos, tahsilat sorunu durumunun dahada kötüye gitmesine sebeb olur.

Bu iş cidden, Türmob ve odalarla birlikte hareket edilerek bir platformla, gerekirse basın yayın aracılığıyla yapılacak bir kamoyu duyurusuyla elde edilecek somut gelişme yakalanabilinir.

Yoksa maliye el atsın, bizim adımıza tahsilat yapılsın. Bu olacak iş değil. Biz zengin bir ülke değiliz zaten. Bu durumun altından kalkacak ekonomik durumumuz da yok. Bitek bu sebeble bile her yıl bütçemiz açık bile verebilir. İşin birazda bu yönünü düşünmek gerekir.

stonhand ' Alıntı:
... her büroya bir kota getirir piyasada bürolar kota dolmasın diye tahsilat yapamadığı mükellefi mecbur eler , tahsilatı zor olan mükellefler el mecbur ortada kalır ödemesini paşa paşa yapar. 300-400 defterlerin tutulduğu çöp bürolarda ortadan kalkar.

rooniin ' Alıntı:
...Meslek mensubu önce birbirinin kuyusunu kazmayacak, denize düşen yılana sarılır hesabı herkes tutturmuş maliye tahsil etsin diye. Niye maliye tahsil ediyor?

Birbirine mal satan firmalar tahsil edemediği alacağı için Sanayi bakanlığına mı gidiyor?

Hukuk nerede? Borçlar, Ticaret hukuku niye yazılmış? Avukatlar ne işe yarar. Alacak davası diye bir şeyden habersiz miyiz? ...

Muhasebe ücretinin MB'nca tahsili, olmayacak daha doğrusu olamayacak bir düzenleme istemektir.
Öncelikle vergi, sosyal güvenlik ve ilgili tüm konulardaki beyan ve bildirimlerde SMMM imza zorunluluğu getirilmelidir.

İstanbul SMMMO'nun ortaya attığı zaman esaslı ücret sistemi üzerinde çalışılmalıdır. Buna göre bir meslek mensubunun yapabileceği iş/müşteri kapasitesi belirlidir. İlave olarak çalıştırdığı belgeli eleman ya da stajer elemana göre de müşteri sayısı artırılabilir.

Bunun uygulanabilirliği oranında

Çöp büroları,
bu ayki beyannameye bir önceki ayın beyannamesini tekrar gönderen büroları,
belge kayıt ve nizamına uymadan evrak üzerinden hesap makinesi ile toplam alınarak beyanname hazırlanan büroları,
iş bitirici, cezaları düşüren/kaldıran, ahbap-çavuş ilişkisi olduğunu iddia eden büroları,
gv iadesini müşterinin vergisine mahsup ettiren büroları,
kendisi kapı kapı gezip müşteri avlayan!, işyerine uğramadığı gibi elini işe hiç sürmeyen, çalıştırdığı elamanlara buldukları müşterilerin parasını vererek ücret vermekten kaçan, çalışanları muhasebe mesleğinden soğutan/kaçıran büroları,
özellikle özel bina inşaatı işlerinden çok düşük ücret alıp haksız yere sigortalı gösterilenler üzerinden aldığı parayla fazlasıyla gelir elde eden büroları,
büroda sabit kalan müşterilere ait fatura ciltleri ile fatura satan, faturalar ile birbirlerine pas çeken müşteriler ligi olan büroları,
.... ve benzeri bürolar yok olacaktır.

İstisnaları da olmak üzere, tahsilat sıkıntısı genellikle yukarda sayılan/sayılamayan bürolarda müşteri olan, daha sonra başka bir büroya giderek yeni gelen bir müşteri görünümündekilere has bir tutumdan kaynaklanmaktadır.

Vay canına çok çarpıcı tespitler. :)

nguroy ' Alıntı:
Bu yeni bir konu değil 24/10 tarihinde bir bürokrat böyle bir söz sarf etmiş.
Bence böyle uygulama mesleğin sonu olur. Herkes devletin taşeronu olur. SMM nin (S) si kalkar. DMM oluruz.

katılıyorum mesleğin kesinlikle sonu olur
1 -parayı veren karşılıksız vermez. birtakım angaryalar daha yüklerler

2 - başkasından para isteyen ve alan gün gelir emir de almaya alışır bu da bağımsızlığımızı yok eder.

3 - eczacıları örnek vermeyin lütfen onlar sgk ya ilaç satıyorlar onun bedelini de birbir zahmetle bimem kaç ay sonra alıyorlar

Öncelikle bütün meslektaşlarıma merhabalar

Tahsilatı siz yapın önerisine katılan arkadaşlarımda var katılmayanlarda keşke maliye tahsil etse ben bununda havada kalacağına inanıyorum. Ayreten bazı arkadaşlarımız serbest olmamızın anlamı kalmıyor filan gibi sözler okudum sana işine git gel diyen yok serbestliğe gölge düşsün yani bunu böyle düşünenlere hayretle bakıyorum.
ne güzel paranı devlet tahsil ediyor bundan iyisi yok ikinci bir sorun avukatlık parasına dönmesin düşüncesi açıkça param mükellefde duracağına devlette dursun devlet her zaman zamanında öder kimse bu konuda öyle bir kaygı içine girmesin. Ayreten devlet önce kendi alacağını tahsil etsin felan kelimeleri hoş değil devlet alacağını bilir her zamanda tahsilatını alır ödemeyenler zaten çürük elmadır maliyeye ödemeyen sanada ödemez o yüzden bu konuşma hoş değil

Bu tür konuşmaları konuşanlar bence çok mükellefi olupta (hep bana diyen )azalacak korkusuyla piyasayı daraltan kişilerdir bence bir mali müşavir 25 mükellefi geçememelidir. adamların 100 200 mükellefi var sizce gerçekten ilgilenebilirmu hayır yani mükellef sayısına kısıtlama getirilmelide

Sn Kureyşan;
Siz öncelikle Türkçenizi bir düzeltin bence.
Sonra konuları tartışırız:
1-parayı veren düdüğü çalar. devlet ödüyorsa devlet ne derse onu yaparsınız.Bu iş işe gidip gelmek sorunu değil, devletin yani mali iadrenin talimatı ile beyanname verme, defter tutma sorunudur. Arada önemli fark var.
2-avukatlar cmuktan 6-8 ay en az para beklerler. Yerine göre bazen daha fazla.
3-Devlet alacağını nasıl alır, alsaydı her iki senede bir af çıkarmazdı. Maliye vergi tahsil edebilseydi harcama vergileri toplamın %70ine yaklaşmazdı.

nguroy ' Alıntı:
Sn Kureyşan;
1-parayı veren düdüğü çalar. devlet ödüyorsa devlet ne derse onu yaparsınız.Bu iş işe gidip gelmek sorunu değil, devletin yani mali iadrenin talimatı ile beyanname verme, defter tutma sorunudur. Arada önemli fark var.
2-avukatlar cmuktan 6-8 ay en az para beklerler. Yerine göre bazen daha fazla.
3-Devlet alacağını nasıl alır, alsaydı her iki senede bir af çıkarmazdı. Maliye vergi tahsil edebilseydi harcama vergileri toplamın %70ine yaklaşmazdı.

++++++++++1
akşam akşam....

1. Maazallah bizim paralarda af kapsamında kuşa döndürülüverirdi.
2. Maliyenin kırtasiye işi yaptırmadan para ödediği görüldü mü? Bunda da kesilen mk fot. tutunda çeşitli evraklar ister formlar doldurtur.

Arkadaşlar ne bu kaygıya sizi anlamak mümkün değil paranızın devlet garantisi altında olmasında daha iyi bir şey varmı?mükellef ağız kokusu çekmiyorsunuz,adam hem sana para veriyorum hem vergi çıkarıyorsun diyor,piyasadaki çoğu mükellef bu düşüncede,60 tl defter tutan meslektaşlar var bizzat tanıyorum,hiç değilse bu tür mesleğimizde bulunan çürük elmalar gider kayıt altına alınır. burada kendi kendinizi gaza getirip felaket tellallığı yapmayın..

Önerilenin 60 TL defter tutanı durduracağını mı sanıyorsunuz? :) ;) :D

Sn Kureyşan;

??? hiç olmadı.

Olmayan nedir. ? açıklayın fikirlerinizi de biz de bilelim.