Şimdi arkadaşlar şöyle söyliyim.
Çok değil 1,5 yıl evvel yaşadığım bir olayı anlatayım size.
Tasfiye halinde olan bir şirket için aynı konuda daireyle görüştüm.Hatta isminide vereyim,Esenler Vergi Dairesiyle.Aynı durumu izah ettim,muhtasar mükellefiyetimi kapatın bana boş beyanname verdirmeyin dedim.
"Biz kesinti olup olmadığını nasıl takip edeceğiz,senimi takip edeceğiz,falan filan derken,olmaz boşta olsa vereceksin" dediler ve her ay beyannameleri aldılar,dilekçemi de kabul etmediler.
Ha,ısrar etsem üzerine gitsem belki kabul ettirirdim ama bende uğraşmak istemedim,zaten bir kaç ay sonra da şirket kapandı.
Şimdi ise hazır bu konuda açılmışken kısa bir arama yaptım "verilmeyeceğine" dair de bir özelge karşıma çıktı.
Sayı
| :
| 03/04/2014
|
Konu
| :
| Beyan edilecek matrah bulunmaması halinde boş muhtasar beyannamesi verilip verilmeyeceği
|
[TD="colspan: 2"]38418978-120[94-13/26]-321
[/TD]
[TD="colspan: 2"]
[/TD]
....
Bu itibarla, Gelir Vergisi Kanununda, gelir vergisi tevkifatına tabi nakden veya hesaben ödemesi olmayan mükelleflerin boş da olsa muhtasar beyanname vereceklerine ilişkin bir hüküm bulunmadığından, tevkifata tabi nakden veya hesaben bir ödemenizin olmaması halinde muhtasar beyanname verme zorunluluğunuz bulunmamaktadır.
....
Sanıyorum benim hatam şuydu; Ben,daireye mükellefiyeti kapatın dedim.Bu durumda beyanname vermememek ayrı,mükellefiyeti kapatmak ise apayrı bir konu oluyor.