Muhtasar Beyannameye Eklenen Yeni Değişiklik Hakkında

Peki siz o hata veriyor dediğiniz beyannamede kod 18 yada 17 seçiyormusunuz herhangi başka bir ödeme türünden dolayı? Hani gv. muafı seçin diye uyarı vermesinin sebebi belki başka birşeyden kaynaklanıyor olabilir mi?

Peki siz o hata veriyor dediğiniz beyannamede kod 18 yada 17 seçiyormusunuz herhangi başka bir ödeme türünden dolayı? Hani gv. muafı seçin diye uyarı vermesinin sebebi belki başka birşeyden kaynaklanıyor olabilir mi?

Beyanname programını Cuma günü güncellemiştim. Şİmdi 5 dakika önce tekrar güncelledim.Hata vermeden kaydetti.

Arkadaşlar her ay verdiğim beyannameyi bu ay veremiyorum.Boş beyan vericem sgklı çalışan yok.İşyeri kira değil kendi yerimiz yeni eklenen Ekler Kısmında İşyeri / İşçi Bilgileri kulakçığına 0 yazıyorum ama hata veriyor.Boş beyan vericem veremiyorum deliricem :D

Arkadaşlar her ay verdiğim beyannameyi bu ay veremiyorum.Boş beyan vericem sgklı çalışan yok.İşyeri kira değil kendi yerimiz yeni eklenen Ekler Kısmında İşyeri / İşçi Bilgileri kulakçığına 0 yazıyorum ama hata veriyor.Boş beyan vericem veremiyorum deliricem :D

Çalışan yoksa eğer işyeri/işçi bilgileri ekini jiç doldurmayın . Hiçbirşey yazmayın o bölüme ozaman kaydeder.

'' Ödeme tür kodu olarak 014 seçilmiş ise aylık gelir vergisi muaf işci sayısı alanı dolu olmalıdır'' diye sistem uyarı veriyor
Huzur hakkı G.V ve D.V muaf değil ki ne yapmam gerekiyor

Arkadaşlar benim makbuz yoktu sgklı çalışan yoktu kirada değil yerim.Tamamen boş bu durumda vericem ama veremiyodum GİBden arayıp öğrendiğim Yeni açılan ekler kısmını boş bırakıcağız Vergiye tabi işlemler kısmında 151 numaralı kodu seçip 0 yazarak kaydedip boş veriyoruz.Bu şekilde sorun yaşayan arkadaşlar bu şekilde yaparlarsa sorun çözülecektir.

herşey güzel tamam da peki bu inşaat işi yapanlar için durum nasıl olucak??

şube sorgulamada inşaat dosyalarımız çıkmıyo fakat çalışan işçiler mevcut.

bunları nasıl bildiricez ?? bildiren varmı ??

merhaba,
Bizim işyerinde 4c li çalştırdığımız bir öğretmenimiz var. Hocamızdan sgk primi kesmiyoruz ancak gv ve dv kesiyoruz. Muhtasar ekinde muaf gösterdiğimizde 13,14 ve 15 madde girişi yapın deniliyor. Ancak hocamıza yapılan ücret bunlardan birisi değil. Bugün 444 lü numarayı aradım. Bana 18 koduyla giriş işyapın personel sayısında hiç göstermeyin dediler. Size de faydası olur düşüncesiyle paylaşıyorum.

E beyannamenin ayarları bozuldu mükellef bilgileri doğru olmasına rağmen şu nolu mükellef bu vergi numarasında 0003 kodunda mükellef değildir uyarı alıyorum yardımmmmmmmm ???

sadece ihbar tazminatı alıp işyerinden ayrılan kişi için sgk muaf sütununu dolduracakmıyız arkadaslar? sonucta gelir vergisi ödüyor?