Muhtasar Sgk Tüm Türkiye Genelinde

muku82

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Eyl 2007
Mesajlar
266
Konum
BURSA
Muhtasar Sgk Tüm Türkiye Genelinde Ne Zaman Uygulamaya başlanıyor?
 
Nisan-Mayıs-Haziran 2020 üç aylık muhtasarlar son kez 1003A üzerinden üç aylık olarak verilecek. Sonrasında Temmuz 2020'den itibaren aylık olarak Muhsgk olacak.
 
SGK V2 bildirge yükleme kapatılmış. Muhtasara geçiş henüz açıklanmadı büyük ihtimalle 2021'e ertelenecek gibi.
 
sizler şu an nasıl yapacaksınız e bildirge ertelenmezse alt yapınız hazır mı işleme
 
Biraz evvel duyuru açıklanmış.....


Türkiye genelinde Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi uygulamasına 01.07.2020 tarihinden itibaren geçilmiş olup, bu döneme ilişkin bildirimlerin 26.08.2020 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Yapılacak olan bildirimlerde sigortalıların meslek adı ve kodu bilgilerinin gerçeğe aykırı bildirdiği tespit edilen işyerleri için, aylık asgari ücreti geçmemek üzere, meslek adı ve kodu gerçeğe aykırı bildirilen sigortalı başına asgari ücretin onda biri tutarında idari para cezası uygulanacaktır.

Bu çerçevede yapılacak olan bildirimlerde yukarıda bahsi geçen hususların dikkate alınması işverenlerimize önemle duyurulur.
 
Ayrıca,
- Sadece SGK bildirimi yapılan kapıcılık hizmetleri (vergi ve dv muaf) için vergi dairesinden vergi kodu açtırılacak sanırım.?
- Basit Usul içinde sadece SGK bildirimi yaptığımız (diğer ücretli olarak vergiye tabi) müşteri içinde aynı durum mu geçerli olacaktır.
 
Biz tüzel şirketiz, Sgk v2 ile yükleme yapamıyoruz. Kapıcılar vs farklı durumları bilmiyorum. V2 sitesine Muhtasar ile alakalı açıklama yazmışlar.
SGK kendi tarafından bir açıklama yapmış ama esas karar GİB'den gelecek, belki iptal belki devam ama çabuk olsalar iyi olur. SGK teşvikleri falan kontrol etmemiz gerekiyor.
 
Yayınlanan duyurular ve Gelir İdaresi Başkanlığının tavrından çok net anlaşılıyor ki herhangi bir uzatma olmayacak gibi......
 
selamlar
işyerimizin 10 tane mağazası (şubesi) vardır. muhtasar sgk için her biri için ayrı ayrı şifre mi alınacaktır. yoksa tek seferde bir şifre ile hepsini yollayacak mıyız
 
selamlar
işyerimizin 10 tane mağazası (şubesi) vardır. muhtasar sgk için her biri için ayrı ayrı şifre mi alınacaktır. yoksa tek seferde bir şifre ile hepsini yollayacak mıyız

Şifre nereden çıktı şimdi?
Kimse bir şifre felan almıyor sayın #pascal, mali müşavirin e-byn şifresi üzerinden kdv beyannamesi gönderir gibi göndereceksiniz.
 
Kimler için alınacak, bir dostum, apartman yöneticiliği yapıyor, o alacak mı mesela?
Daha önceden de vermiyordu gerçi?
 
Benim anlamadığım, Muhtasar yüklenecek biz SGK V2 sitesinden teşviklerin kontrolünü yapacağız, inşaat işyeriyiz hergün yeni işçi girişleri oluyor. Teşvik kontrolü yapıp Muhtasarı bilgisini güncelleyip tekrar Muhasebeye göndereceğiz onlar tekrar yükleme yapacaklar. Eskiden tek seferde yapılan işlem artık iki kez yapılacak. Bana biraz garip geldi...
 
Bu iş çok yoracak bizi bana öyle geliyor.
Bir kere her hatada, beyannameyi silip, tekrar yüklememiz gerekecek. Gir çık, gir çık, çok sorun çıkar gibi geliyor.
 

Benzer konular

Üst