fonradar

Ne Zaman Emekli Olabilirim.?

Ynt: Ne zaman emekli olabilirim.?

selam bağkur kısmi emeklilik hakkında sizlerden bilginize ihtiyacım olacak;şimdiden teşekkür ederim.
Babam : 03.02.1955 doğumlu
Mecburi sigortalılık (bağkur) : 25.07.1974-15.08.1974 (20 gün)
ssk hizmeti : 1995-1998 yılları arası (485 gün)
İsteğe Bağlı (Bağkur) : 14.01.1999-devam ediyor
Askerlik borçlanması : Yapılmadı.

Bu şartlara göre hangi tarihe kadar bağkur ödemeye devam edelim.Ayrıca emeklilik dilekçemizi ne zaman verelim.Ben ssk günlerinin bağkura aktarılması için daha önce dilekçe verdim,Fakat e-devletten bakınca 4/a gün hizmeti gözükmüyor.Ssk dan çıktı aldım toplamda 485 gün hizmeti gözüküyor.

Annemin 25.11.1985 tarihinde esnaf bağkuruna kaydı var ve bu kayıt 24.04.1992 tarihinde kapatılmıştır. Daha sonra 01.10.2007 tarihinde tarim bağkuruna girişi var ve halen prim ödemekteyiz. Kaç yıl daha prim ödememiz gerekmekte ve ne zaman emekli olabilir?

Esnaf BAğkuru:
BAşlangıç: 25.11.1985
Terk: 24.04.1992
Hizmet Yılı: 6 yıl 4 ay 29 gün

Tarım Bağkuru:
Başlangıç : 01.10.2007
Ve halen devam etmekte.

anneniz ssk şartlarıyla yaş ve sigortalılık şartlarını yerine getirmiş. prim günü eksik şu an ssk ya geçer ve 1261 gün prim öderse yani 3,5 yıl sonra ssk şartlarıyla emekli olabilir. anneniz için en kestirme emeklilik yolu budur

İyi akşamlar

unutulan07 ' Alıntı:
selam bağkur kısmi emeklilik hakkında sizlerden bilginize ihtiyacım olacak;şimdiden teşekkür ederim.
Babam : 03.02.1955 doğumlu
Mecburi sigortalılık (bağkur) : 25.07.1974-15.08.1974 (20 gün)
ssk hizmeti : 1995-1998 yılları arası (485 gün)
İsteğe Bağlı (Bağkur) : 14.01.1999-devam ediyor
Askerlik borçlanması : Yapılmadı.

Bu şartlara göre hangi tarihe kadar bağkur ödemeye devam edelim.Ayrıca emeklilik dilekçemizi ne zaman verelim.Ben ssk günlerinin bağkura aktarılması için daha önce dilekçe verdim,Fakat e-devletten bakınca 4/a gün hizmeti gözükmüyor.Ssk dan çıktı aldım toplamda 485 gün hizmeti gözüküyor.
babanızın yaşı 57 ve yaklaşık 5215 gününüz var. emeklilik şartları ise 58 yaş ve 5400 gün.

bence 8 ay daha yani 240 gün daha prim ödeyip, 58 yaşını doldurduğunda ise emeklilik dilekçenizi verirsiniz

Doğum Tarihi:1955 bayan
İlk işe giriş:01.05.1996
4920 gün ssk bulunmakta halen çalışmakta,acaba ne zaman emekli olabilir?
Şimdiden teşekkür ederiz.

murat57 ' Alıntı:
Doğum Tarihi:1955 bayan
İlk işe giriş:01.05.1996
4920 gün ssk bulunmakta halen çalışmakta,acaba ne zaman emekli olabilir?
Şimdiden teşekkür ederiz.

eğer ssk ya tabi çalışıyorsanız
20 yıl 52 yaş 5825 prim ödemeniz gerektiğinden

905 gün prim ödeyip
01.05.2016 yılında 20 yıl sigortalılık süresi bitiminde ssk dan emekli olursunuz.

ilk işe giriş tarihim 01/07/1999
doğum tarihim 20.01.1981
ödenmiş prim günü 1615
askerlikten muafım
nezaman emekli olurum.teşekkürler.

58 yaşında emekli olursunuz normalde. Ama askerlikten muaf olma sebebiniz belki bu yaşı değiştiriyor olabilir. Yazmadığınızdan bir şey yokmuş farzettim.

20.11.1971 doğumlu erkek
SSK lı 01.06.1998 tarihinde işe giriş ve 199 gün
İsteğe bağlı sigorta 01.04.2011-31.10.2002 tarihleri arası (18 ay yani 540 gün)
Tarım sigortası 01.11.2002 den beri hala devam etmekte (bugün tarihi itibariyle 3.360 gün)

Bu koşullarda en erken emeklilik yaşı ve şartı nedir? Bağ-kurunu durdurup 4a lı olacak. Sigortadan emekli olmak için son 3,5 yılını 4a lı çalışarak ödeyecek.
1991 Kasım ayında da askerlik yapmış (15 ay) Eğer emekliliği askerliği borçlanırsa daha erken olacaksa askerliği de hesaba katarak cevap verebilir misiniz?

Teşekkür ediyorum?

smmm.kus ' Alıntı:
20.11.1971 doğumlu erkek
SSK lı 01.06.1998 tarihinde işe giriş ve 199 gün
İsteğe bağlı sigorta 01.04.2011-31.10.2002 tarihleri arası (18 ay yani 540 gün)
Tarım sigortası 01.11.2002 den beri hala devam etmekte (bugün tarihi itibariyle 3.360 gün)

Bu koşullarda en erken emeklilik yaşı ve şartı nedir? Bağ-kurunu durdurup 4a lı olacak. Sigortadan emekli olmak için son 3,5 yılını 4a lı çalışarak ödeyecek.
1991 Kasım ayında da askerlik yapmış (15 ay) Eğer emekliliği askerliği borçlanırsa daha erken olacaksa askerliği de hesaba katarak cevap verebilir misiniz?

Teşekkür ediyorum?

askerliği borçlenırsanız emeklilik yaşı 1 yaş geriye gelir
56 yaş 5825 prime tabi olursunuz. 20.11.2027 yılında 56 yaşı doldurduğunuzda emekli olabilirsiniz (4/a SSK lı olarak düşünürsek)

Tarım SSK

Merhaba,
Annem ve babam 1992 yılında Tarım SSK'ya giriş yapmışlar. İlk yıl primlerini ödedikten sonra prim ödemeyi bırakmışlar. 1995 yılında eve gelen bir tebligatla 1993 yılına ait sigorta primlerini faizi ile birlikte ödeyip Tarım SSK'dan çıkmışlar. 2011 yılı mayıs ayında SGK'dan babama bir tebligat geldi. Yanlış hatırlamıyorsam Ziraat Odasından çiftçi kaydına ulaşılmış ve SGK'ya başvurması yazılıydı. IST Unkapanı SGK'ya gittiklerinde bir memur elindeki evraklara bakmış ve bazı işlemler yapmış ama yoğunluk yüzünden düzgün bir açıklama yapmamış.
Kendim 4a lı olarak bir firmada çalışıyorum ve annem sağlık hizmetleri için benim sigortamdan faydalanıyordu. Ancak geçen hafta annem ilaç almak istediğinde babamın bağkur prim borcu olduğu, bu nedenle ancak babam prim borçlarını ödediğinde annemin ilaç alabileceğini söylemişler.
Özetle 2011 Mayıs ayında babamın Tarım Bağkuru başlamış.
Babam annemin ve kendisinin sağlık tan yararlanabilmeleri için en kısa zamanda borçlu olduğu günlerin primlerini ödeyecek.(yaklaşık 1600 lira)
Babam 1952 doğumlu. Tarım SSK'dan 360 günü ve 2011 20Mayıstan başlayarak Tarım Bağkuru var. Askerliğini de ödemeyi düşünüyoruz.(1974 de askerliği bitmiş 20 ya da 24 ay)
Bildiğim kadarı ile Tarım SSK'nın geri ödemesi yok ve kendileri çıktıkları için gereiye dönük borçlanma imkanları da yok.
Mevcut durumda babam kaç yıl daha prim öderse kısmi emeklilik hakkı elde eder.
Son olarak üniversite okuyan kız kardeşim(21 yaşında) 25 yaşına kadar babamın sigortasından faydalanabilir mi?
Bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba,

Annem 1963 doğumlu, ilk sigorta başlangıç tarihi 1989, ev hanımı olduğundan sürekli bir işte çalışmamıştır ve toplam yatan sigorta prim gün sayısı 550' dir. 4 kez doğum yapmıştır (1 tanesi doğduktan kısa bir süre sonra vefat etmiştir, ilk doğumu 1980 yılında olmak üzere sırasıyla 1981,1982, 1996' dır). Annemin emekliliği için Anadolu Hayat Emeklilik'te bireysel emeklilik hesabı açtırdım ve 3 yıldır aylık 150 TL prim yatırıyorum toplamda yaklaşık 6000 TL tasarrufumuz oldu. Sorum şu;
-Annemin emekliliği için doğum borçlanması yapılabilir mi? Eğer doğum borçlanması mümkünse ne kadarlık bir zamanı kapsar?
-Emekliliği için kaç gün prim yatırmam gerekir ve aylık prim tutarları hakkında bilgi verebilir misiniz?
-Mevcut bireysel emelilik hesabında yaklaşık 10 yıl sonra (aylık prim tutarını 200 TL' ye çıkarırsam) yaklaşık 400 TL emekli aylığı alacak, SGK'dan emekli olması durumunda maaşının mevcut durumlarda ne kadar olacağı (alt sınırı) konularında değerli yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Merhabalarr....Ben bir konuda size danışacaktım...

Benim Babam 07.05.1957 doğumlu...SSK Sigorta girişi 1984 (Askerlik ise 1978)

Şuan için 1500 gün SSK primi yatmış durumda...(Bu primin yaklaşık 1000 günü son 3 yılda yattı.)

Bağkur priminin ise 600 günü (1995-1997 yılları arasında)yatırılmış durumda..600 gün de borcu var...(2003-2005 yılları arası) Yani onu da ödediğimizi düşünürsek ;

1500 gün SSK + 1200 gün Bağkur.... Biz Babamın 3600 gün primle ve 58 yaşında emekli olabilmesi için 1,5 ay önce tarım sigortasını başlattık ve ödüyoruz...Geçenlerde gazetede okuduğum bir haberde Bağkur'da yaştan emekliliği bekleyenlerin 3600 gün değil 5400 ü tamamlamaları gerektiği yazıyordu...Bizim şuan yatırdığımız Tarım Sigortası da mı bu kapsama giriyor acaba ??? Yani Şuan biz bababmın kalan primlerini tarım sigortasıyla tamamlarsak 58 yaşında ve 3600 gün'den emekli olabilir mi ???

Birde Askerliği borçlanma konusunda da askerliği borçlanmasının herhangi bir faydasının olmayacağını ve emeklilik yaşını yükselttiğini söylemişler sanırım, bu yüzden yatırmasını tavsiye etmiyorlar..Bu konuda bir görüşünüz var mı..Doğrumudur...??

Şimdiden teşekkür ederim...Kolay gelsinnn....

alperiks ' Alıntı:
Merhabalarr....Ben bir konuda size danışacaktım...

Benim Babam 07.05.1957 doğumlu...SSK Sigorta girişi 1984 (Askerlik ise 1978)

Şuan için 1500 gün SSK primi yatmış durumda...(Bu primin yaklaşık 1000 günü son 3 yılda yattı.)

Bağkur priminin ise 600 günü (1995-1997 yılları arasında)yatırılmış durumda..600 gün de borcu var...(2003-2005 yılları arası) Yani onu da ödediğimizi düşünürsek ;

1500 gün SSK + 1200 gün Bağkur.... Biz Babamın 3600 gün primle ve 58 yaşında emekli olabilmesi için 1,5 ay önce tarım sigortasını başlattık ve ödüyoruz...Geçenlerde gazetede okuduğum bir haberde Bağkur'da yaştan emekliliği bekleyenlerin 3600 gün değil 5400 ü tamamlamaları gerektiği yazıyordu...Bizim şuan yatırdığımız Tarım Sigortası da mı bu kapsama giriyor acaba ??? Yani Şuan biz bababmın kalan primlerini tarım sigortasıyla tamamlarsak 58 yaşında ve 3600 gün'den emekli olabilir mi ???

Birde Askerliği borçlanma konusunda da askerliği borçlanmasının herhangi bir faydasının olmayacağını ve emeklilik yaşını yükselttiğini söylemişler sanırım, bu yüzden yatırmasını tavsiye etmiyorlar..Bu konuda bir görüşünüz var mı..Doğrumudur...??

Şimdiden teşekkür ederim...Kolay gelsinnn....

babanız 1999 öncesi sigortalı olduğu için 58 yaş 3600 gün şartlarıyla emekli olabilir.babanızının bu şekilde emekli olabilmesi için emeklilik dilekçesi vermeden önceki son yedi yıl sigortalılığınıniçinde ssk ya tabi çalışmalarının daha fazla olması gerekir. yani siz bu boşluğu tamamen tarım bağkuru ile doldurmak isterseniz dikkatli olmalısınız.
askerlik borçlanması ile ilgili duyduklarınız gerçek dışıdır. borçlandığınız meblağ emekli maaşına olumlu etki eder ayrıca prim gününüz artar. Babanıza tavsiyem bağkur borcunu ödesin ssk hizmetini devam ettirsin ve bu arada askerlik borçlanmasını da yaptırsın. yaklaşık bir yıl daha prim ödeyip 3600 günü doldurur 58 yaşını doldurunca da emekli olur.

turkasia ' Alıntı:
babanız 1999 öncesi sigortalı olduğu için 58 yaş 3600 gün şartlarıyla emekli olabilir.babanızının bu şekilde emekli olabilmesi için emeklilik dilekçesi vermeden önceki son yedi yıl sigortalılığınıniçinde ssk ya tabi çalışmalarının daha fazla olması gerekir. yani siz bu boşluğu tamamen tarım bağkuru ile doldurmak isterseniz dikkatli olmalısınız.
askerlik borçlanması ile ilgili duyduklarınız gerçek dışıdır. borçlandığınız meblağ emekli maaşına olumlu etki eder ayrıca prim gününüz artar. Babanıza tavsiyem bağkur borcunu ödesin ssk hizmetini devam ettirsin ve bu arada askerlik borçlanmasını da yaptırsın. yaklaşık bir yıl daha prim ödeyip 3600 günü doldurur 58 yaşını doldurunca da emekli olur.

Cevabınız için teşekkür ederim İbrahim Bey..Birde kafama takılan şu soruyu sormak istiyorum size...Tarım Bağkuru ve Tarım Sigortası kavramları ayrı şeyler mi ?? Tarım Bağkurunda sanırım emeklilik şartları daha farklı (5400 gün prim şartı) ama Babamın şuan yatırdığı primleri 4/A Hizmet Dökümü sayfasından (SSK primlerinin görüntülendiği sayfada) görüntüleyebiliyoruz.. Geçenlerde bir web sitesinde Tarım Sigortası emeklilik şartları arasında 58 Yaş ve 3600 gün gibi bilgiler geçiyordu...Resmi bir web sitesi olmadığı için güvenemedim bu bilgiye açıkçası..Sizin bu konu hakkında bir fikriniz var mı acaba ??

Ynt: Tarım SSK

XX34 ' Alıntı:
Merhaba,
Annem ve babam 1992 yılında Tarım SSK'ya giriş yapmışlar. İlk yıl primlerini ödedikten sonra prim ödemeyi bırakmışlar. 1995 yılında eve gelen bir tebligatla 1993 yılına ait sigorta primlerini faizi ile birlikte ödeyip Tarım SSK'dan çıkmışlar. 2011 yılı mayıs ayında SGK'dan babama bir tebligat geldi. Yanlış hatırlamıyorsam Ziraat Odasından çiftçi kaydına ulaşılmış ve SGK'ya başvurması yazılıydı. IST Unkapanı SGK'ya gittiklerinde bir memur elindeki evraklara bakmış ve bazı işlemler yapmış ama yoğunluk yüzünden düzgün bir açıklama yapmamış.
Kendim 4a lı olarak bir firmada çalışıyorum ve annem sağlık hizmetleri için benim sigortamdan faydalanıyordu. Ancak geçen hafta annem ilaç almak istediğinde babamın bağkur prim borcu olduğu, bu nedenle ancak babam prim borçlarını ödediğinde annemin ilaç alabileceğini söylemişler.
Özetle 2011 Mayıs ayında babamın Tarım Bağkuru başlamış.
Babam annemin ve kendisinin sağlık tan yararlanabilmeleri için en kısa zamanda borçlu olduğu günlerin primlerini ödeyecek.(yaklaşık 1600 lira)
Babam 1952 doğumlu. Tarım SSK'dan 360 günü ve 2011 20Mayıstan başlayarak Tarım Bağkuru var. Askerliğini de ödemeyi düşünüyoruz.(1974 de askerliği bitmiş 20 ya da 24 ay)
Bildiğim kadarı ile Tarım SSK'nın geri ödemesi yok ve kendileri çıktıkları için gereiye dönük borçlanma imkanları da yok.
Mevcut durumda babam kaç yıl daha prim öderse kısmi emeklilik hakkı elde eder.
Son olarak üniversite okuyan kız kardeşim(21 yaşında) 25 yaşına kadar babamın sigortasından faydalanabilir mi?
Bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Tekrar merhaba,
Arkadaşlar babam 1952 doğumlu, ilk olarak 1992 ve 1993 yıllarında 2925 sayılı kanunla sigortalı olmuş. 20Mayıs 2011'den bu yana tarım bağkur ödemeleri yapılıyor.
1991 ve 1992 yıllarından toplam 360 günü var
Tarım Bağkur ödemeleri Mayısta 360 gün olacak.
2yıl askerliğini de ödeyip 3600 günün dolmasına 3,5 yıl kala tekrar 4/a lı olarak ssk'lı prim ödeyerek(bir işyerinde çalışan olarak) 2018 yılında emeklilik hakkı elde edebilir mi?
Hizmet dökümlerinde Tarım SSK ödenen iki yıl 4/a olarak görünüyor. Tarım SSK da maaşla çalışan SSK gibi mi? 2925 sigorta başlangıcı 25 yıl hizmet süresinin de başlangıcı mı?
İnternette çok aramama rağmen bu konuda net bir cevap bulamadım. Yani tarım SSK başlayıp 4/a olarak 3600 günle emekli olan var mı bilmiyorum. ??? Babamı en kısa sürede nasıl emekli edebilirim.
Bu konuda bilgi sahibi olan birisi yardımcı olursa çok sevinirim. Saygılarımla.

Merhaba 28.01.1973 doğumluyum.03.06.1986 ssk başlangıcım var. şuan itibari ile 3558 gün ssk olarak prim gün ödemem gözükmekte.15.04.2000 ile 21.03.2001 tarihleri arasında yedek subay olarak görevyaptım ve burada emekli sandığına tabi oldum.Bu durumda emeklilik başvurusu olarak 3 şarttan 2 si olan 15 yıl ve 3600 günü doldurmuş durumda oluyorum anladığım kadarı ile ancak emekli aylığının bağlanması yaşı beklemek durumunda olacağımı düşünmekteyim ve ne zaman emekli aylığı bağlanı? Ve iş yerimden kıdem tazminatı hakkı kazanırmıyım? yeni bir işe başlayabilirmiyi.? Teşekkürler

basekrek ' Alıntı:
Merhaba 28.01.1973 doğumluyum.03.06.1986 ssk başlangıcım var. şuan itibari ile 3558 gün ssk olarak prim gün ödemem gözükmekte.15.04.2000 ile 21.03.2001 tarihleri arasında yedek subay olarak görevyaptım ve burada emekli sandığına tabi oldum.Bu durumda emeklilik başvurusu olarak 3 şarttan 2 si olan 15 yıl ve 3600 günü doldurmuş durumda oluyorum anladığım kadarı ile ancak emekli aylığının bağlanması yaşı beklemek durumunda olacağımı düşünmekteyim ve ne zaman emekli aylığı bağlanı? Ve iş yerimden kıdem tazminatı hakkı kazanırmıyım? yeni bir işe başlayabilirmiyi.? Teşekkürler

1)öncelikle ssk ve emekli sandığı hizmetlerini birleştirmelisiniz,
2)bundan sonra sgk dan kıdem tazminatı alabilir yazısı alıp işverene ibraz edeceksiniz,
3)çalıştığınız işletmeye vereceğiniz istifa dilekçesinde emeklilik için diğer şartları yerine getirdiğinizi ve yaş için bekleyeceğinizi belirtmelisiniz.
bu şartlarla kıdem tazminatınızı alıp işten ayrılabilirsiniz. 2. ve 3. maddelerin yeri değişebilir. yani sgk size önce işten ayrılmanızı, yazıyı bundan sonra vereceğini söyleyebilir.daha sonra başka bir yerde işe başlayabilirsiniz. ama iki iş yerinde makul bir süre çalışmamanızı tavsiye ederim, 2 ay 3 ay gibi.

verdiğiniz bilgilere göre emeklilik için 49 yaş 25 yıl sigortalılık 5300 prim günü şartlarına tabisiniz.