Ynt: Ne zaman emekli olabilirim.?
1973 DOĞUMLU SUNUZ AMA SGK GİRİŞİNİZ 1986 YANİ 13 YAŞINDA SGKLISINIZ BU GİRİŞ TARİHİNİZ LİSE STAJ FALAN MI
turkasia ' Alıntı:basekrek ' Alıntı:Merhaba 28.01.1973 doğumluyum.03.06.1986 ssk başlangıcım var. şuan itibari ile 3558 gün ssk olarak prim gün ödemem gözükmekte.15.04.2000 ile 21.03.2001 tarihleri arasında yedek subay olarak görevyaptım ve burada emekli sandığına tabi oldum.Bu durumda emeklilik başvurusu olarak 3 şarttan 2 si olan 15 yıl ve 3600 günü doldurmuş durumda oluyorum anladığım kadarı ile ancak emekli aylığının bağlanması yaşı beklemek durumunda olacağımı düşünmekteyim ve ne zaman emekli aylığı bağlanı? Ve iş yerimden kıdem tazminatı hakkı kazanırmıyım? yeni bir işe başlayabilirmiyi.? Teşekkürler
1)öncelikle ssk ve emekli sandığı hizmetlerini birleştirmelisiniz,
2)bundan sonra sgk dan kıdem tazminatı alabilir yazısı alıp işverene ibraz edeceksiniz,
3)çalıştığınız işletmeye vereceğiniz istifa dilekçesinde emeklilik için diğer şartları yerine getirdiğinizi ve yaş için bekleyeceğinizi belirtmelisiniz.
bu şartlarla kıdem tazminatınızı alıp işten ayrılabilirsiniz. 2. ve 3. maddelerin yeri değişebilir. yani sgk size önce işten ayrılmanızı, yazıyı bundan sonra vereceğini söyleyebilir.daha sonra başka bir yerde işe başlayabilirsiniz. ama iki iş yerinde makul bir süre çalışmamanızı tavsiye ederim, 2 ay 3 ay gibi.
verdiğiniz bilgilere göre emeklilik için 49 yaş 25 yıl sigortalılık 5300 prim günü şartlarına tabisiniz.
1973 DOĞUMLU SUNUZ AMA SGK GİRİŞİNİZ 1986 YANİ 13 YAŞINDA SGKLISINIZ BU GİRİŞ TARİHİNİZ LİSE STAJ FALAN MI