fonradar

Ne Zaman Emekli Olabilirim.?

Ynt: Ne zaman emekli olabilirim.?

turkasia ' Alıntı:
basekrek ' Alıntı:
Merhaba 28.01.1973 doğumluyum.03.06.1986 ssk başlangıcım var. şuan itibari ile 3558 gün ssk olarak prim gün ödemem gözükmekte.15.04.2000 ile 21.03.2001 tarihleri arasında yedek subay olarak görevyaptım ve burada emekli sandığına tabi oldum.Bu durumda emeklilik başvurusu olarak 3 şarttan 2 si olan 15 yıl ve 3600 günü doldurmuş durumda oluyorum anladığım kadarı ile ancak emekli aylığının bağlanması yaşı beklemek durumunda olacağımı düşünmekteyim ve ne zaman emekli aylığı bağlanı? Ve iş yerimden kıdem tazminatı hakkı kazanırmıyım? yeni bir işe başlayabilirmiyi.? Teşekkürler

1)öncelikle ssk ve emekli sandığı hizmetlerini birleştirmelisiniz,
2)bundan sonra sgk dan kıdem tazminatı alabilir yazısı alıp işverene ibraz edeceksiniz,
3)çalıştığınız işletmeye vereceğiniz istifa dilekçesinde emeklilik için diğer şartları yerine getirdiğinizi ve yaş için bekleyeceğinizi belirtmelisiniz.
bu şartlarla kıdem tazminatınızı alıp işten ayrılabilirsiniz. 2. ve 3. maddelerin yeri değişebilir. yani sgk size önce işten ayrılmanızı, yazıyı bundan sonra vereceğini söyleyebilir.daha sonra başka bir yerde işe başlayabilirsiniz. ama iki iş yerinde makul bir süre çalışmamanızı tavsiye ederim, 2 ay 3 ay gibi.

verdiğiniz bilgilere göre emeklilik için 49 yaş 25 yıl sigortalılık 5300 prim günü şartlarına tabisiniz.

1973 DOĞUMLU SUNUZ AMA SGK GİRİŞİNİZ 1986 YANİ 13 YAŞINDA SGKLISINIZ BU GİRİŞ TARİHİNİZ LİSE STAJ FALAN MI

Merhaba,
Hizmet birleştirilmesi ile ilgili olarak bir sorum var.
Babamın 01.01.1992 ılında başlamış olan 2925 sayılı Tarım SSK'sı var.
Babam emekliliğine 3,5 yıldan uzun bir süre kala, bir işyerinde 4/a sigortalı olarak çalışmaya başlarsa 1992 Tarım SSK 4/a başlangıcı ilk sigortalılık olarak sayılır mı?
Hizmet birleştirilmesinde(emeklilik başvurusunda) 4/a başlangıcı olarak 01.01.1992 yılı kabul edilir mi?
1992 Tarım SSK primleri hizmet Dökümü sayfasında 4/a bölümünde görüntüleniyor fakat Belge kodu/Türü hanelerinde bir şey yazmıyor. Bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim.

tarım sigortasında da malüllük yaşlılık ve ölüm primi tahakkuk ettiğinden, ssk başlangıcı kabul edilir.

turkasia ' Alıntı:
tarım sigortasında da malüllük yaşlılık ve ölüm primi tahakkuk ettiğinden, ssk başlangıcı kabul edilir.
Son birkaç haftadır bu cevabı arıyordum.
Bu durumda babamın Tarım SSK başlangıcı 01.01.1992
Doğum tarihi 1952
Şu anda Tarım Bağkur 4/B ödüyor.
Son 3,5 yıl bir işyerinde 4/A'lı olarak çalışıp 3600 gün doldurarak kısmi emekli olabilecek.
Askerlik ödemesi ile sigorta başlangıcı 01.01.1990 olacak ve hizmet süresi sorunu kalmayacak.
Yaş sorunu zaten yok.
Prim gün sayısını 3600'e doldurduğunda kısmi emekli olabilecek.
Bağkur başlangıcı 2011Mayıs olduğundan Bağkur emekliliği çok daha geç mümkün olacak gibi görünüyor.
Cevap için ama çok çok teşekkürler. :D

merhabalar 1971 doğumluyum. ilk ssk girişim 01.05.1989 toplam yatan gün sayısı 20 , daha sonra yedek subaylık nedeniyle haziran 2001 den haziran 2002 ye ödenmiş 360 gün var. 10.11.2003 ten 10.02.2012 ye kadar yine ssk lı olarak çalıştım ödenmiş 2900 günde oradan var 10.02.2012 itibariyle emekli sandığına geçtim hizmet birleştirmesi için kurumuma başvurdum fakat yeni memur gibi algılandığımdan mı bilmiyorum bu işlem yapılmadı şimdi sizden ricam izlemem gereken yol nedir? bunun dışında emeklilik şartlarım nedir? kaç yaşında kaç gün üzerinden emeklilik hakkı elde edeceğim çok teşekkürler.

Öncelikle kolay gelsin... benim sorum şu yönde 1980 yılında ssk başlangıcım var yalnız 1 gün bile yatmamış. diğer başlangıç 1987 yılında...ben şu anda günümü tamamladım yaşımı bekliyorum. Ama dava açtım 1980 yılında ki gün tespiti için mahkeme halen devam ediyor... benim asıl sorum şuan çalıştığım şirkete çıkış dilekçesi verdim emeklilik için ama zaten sonuç ret gelecek emekli olamıyorum zaten sonra şirket beni sgdp li gösterdi ve artık sigortadan yararlanamıyorum... ama emekli olmayacağım ret gelecek sadece mahkemenin dilekçeyi verdiğim tarihten itibaren maaşımı almam için emeklilik dilekçesi verdim sonucu ret olacak emekli olamıyacam... bunun üstüne sgk bana senin sağılık sigortan olmayacak çünkü sgdp lisin dedi. ilaçları cebinden alacaksın dedi.. üstüne tansiyon hastasıyım... bunun nasıl bi çözümü olabilir.. acaba şirket normal sigortadan devam ettirebilir veya sgk mı hata yapıyor... cevaplıyabilirseniz çok teşekkür ederim...

sgk dan teyit alıp, emeklilik dilekçesini öyle vermeniz gerekirdi. işverenin de hatası var burada. işçi de işveren de yanlış uygulama yapmış. işten çıkış ve tüm sigorta kollarına tabi işe giriş yapmak çözüm olabilir. ama adınıza yatan sgdp primleri yüzünden hem sizin hem de işverenin başının ağrıması olası.

ilginize teşekkür ederim siteyi inceleme fırsatım oldu tabi ki hizmet birleştirme ve emekliliğim hakkında görüş bildirmek isteyen arkadaşlarımız varsa bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum saygılarımla :)

turkasia ' Alıntı:
sgk dan teyit alıp, emeklilik dilekçesini öyle vermeniz gerekirdi. işverenin de hatası var burada. işçi de işveren de yanlış uygulama yapmış. işten çıkış ve tüm sigorta kollarına tabi işe giriş yapmak çözüm olabilir. ama adınıza yatan sgdp primleri yüzünden hem sizin hem de işverenin başının ağrıması olası.
İbrahim bey ilginiz için teşekkürler... peki sgdp den tüm sigorta kollarına geçiş yapabilirsiniz dediniz... sgk bizden işten çıkış yazısı istedi ona göre işten çıkış yaptı işveren ondan sonra da şirket sgpd den yatmaya devam etti... zaten emekli olamayacağım acaba işveren sgdp değilde tüm sigorta kollarından mı tekrar giriş yapmalıydı...

22.03.1962 doğumlu Erkek. Ssk başlangıcı 01.01.1982 ve 60 gün primi var. Bağkur ise 04.10.2000 başlangıç ve halen devam etmekte. Ne zaman emekli olur.

AYSE ' Alıntı:
22.03.1962 doğumlu Erkek. Ssk başlangıcı 01.01.1982 ve 60 gün primi var. Bağkur ise 04.10.2000 başlangıç ve halen devam etmekte. Ne zaman emekli olur.
bağkurdan emeklik şartı 59 yaş 9000 prim
ssklı olarak 46 yaş 5075 prim tabi olarak
eğer hemen 4/a (ssk) lı olarak prim ödemeye başlanırsa 3,5 yıl sonra emekli olur.

AYSE ' Alıntı:

Eksik bilgi verilmiş 20.04.1982 ile 04.10.2000 tarihleri arası borçlanma yapmışlar. Yani sonuç olarak;

01.01.1982 ssk başlangıç
20.04.1982 bağkur ve halen devam ediyor.

AYSE ' Alıntı:
AYSE ' Alıntı:

Eksik bilgi verilmiş 20.04.1982 ile 04.10.2000 tarihleri arası borçlanma yapmışlar. Yani sonuç olarak;

01.01.1982 ssk başlangıç
20.04.1982 bağkur ve halen devam ediyor.

1982 den bu yana aralıksız bağkur sigortalılığı varsa

Bağ-kur?lu erkekler için 01.06.2002 itibari ile Erkeklerin 25 yılı tamamlamasına kalan süre 5 yıldan az olması gerekir

3 yıl 6 aydan fazla -5 yıl ve daha az 25 yıl sigortalılık (9000 gün) 46 yaş şartlarıyla emekli olması gerekir.

merhabalar yukarıda sormuş olduğum sorum hala geçerli maalesef bir yanıt alamadım teşekkürler..

Merhaba benim sorum şu 1969 doğumluyum 1983 ssk başlangıcım var 930 gün ssk pirimim 3610 gün bağkur pirimim var toplam 19 aylık bi boşluğum var 4 senede yaşı beklemem gerekiyor ben ssk dan emekli olmak istiyorum ne yapmam gerekiyo ne kadar pirim ödemeliyim teşekkürler....

Ne zaman emekli olabilirim.?

Üstad Selamlar,

Ben de emekliliğim ile ilgili sizden yardım rica edeceğim. 02/09/1964 doğumluyum. İlk olarak 05/07/1984 yılında sigortalı oldum ve 01.01.2002 tarihine kadar ki SSK'lı olarak prim ödediğim gün sayısı 5281 gün. Sonrasında aynı zamanda şirketim olduğu için 2002 yılından bu güne kadar Bağkur'lu olarak prim ödedim bu gün itibariyle 3559 gün prim ödemem var. Toplamda 8940 günlük prim ödemem var gibi duruyor. Buna göre;
a) BağKur'a göre mi SSK'ya göre mi emekli olmamı tavsiye edersiniz ?
b) SSK ya göre emekli olmak daha avantajlı ise 3,5 yıl daha SSK prim ödemesi yapıp üzerimde bulunan şirket hisselerini devretmem mi gerekir?
c) Bağ Kur a göre hangi yaşta, SSK ya göre hangi yaşta emekli olabiliyorum ? Şu anda Bağ Kur lu olma halim devam ediyor ve prim ödemeye devam ediyorum.

Saygılarımla...
Hakan Ü.

İyi günler arkadaşlar.

01.01.1956 doğumlu ilk işe başlama 01.02.2000 tarihli 4200 gün sigorta primi bulunan bayan emeklilik şartları nedir?
SSK ya gittiğinde memur 4500 günü ve 58 yaşı doldurduğunda emekli olursun demiş. 01.10.1999 sonrası sigortalılar için 4500 gün şartında 25 yıl sigortalılık süresi gerekmiyor mu?

Teşekkürler.

Lonely_nk ' Alıntı:
İyi günler arkadaşlar.

01.01.1956 doğumlu ilk işe başlama 01.02.2000 tarihli 4200 gün sigorta primi bulunan bayan emeklilik şartları nedir?
SSK ya gittiğinde memur 4500 günü ve 58 yaşı doldurduğunda emekli olursun demiş. 01.10.1999 sonrası sigortalılar için 4500 gün şartında 25 yıl sigortalılık süresi gerekmiyor mu?

Teşekkürler.

25 yıl sigortalılık şartı var doğru biliyorsunuz