Neden Kimse İsim Kullanmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abdsis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abdsis

Katkı Sunan Üye
Merhaba arkadaşlar,

foruma 2005 yılından beri üyeyim, dikkatimi çeken bişey var çoğunluk ve özellikle moderatörler ve altın üyeler cevap yazarken muataba karşı ismen hitab etmiyorlar. Etselerde çok az mesajda etmişlerdir.

Benim fikrim her zaman değilde çoğu zaman muataba karşı ismen hitap edilirse bu forumda dahada dayanışma olur. çünkü ismen hitap karşınızdakini önemsediğinizi gösterir. ben mümkün mertebe ismen hitaba dikkat ediyorum.

diğer forum üyeleri ve modoratörleri ismen hitaba davet ediyorum.

Saygılarımla.

Ynt: neden kimse isim kullanmıyor

İsminiz ne?

Peki neden isim. aslında bence yanlış olay kişiselleşir.

İsimden kasıt forumda kullanılan "nick" Türkçe karşılığı "takma ad" ise bir önceki yazılana cevap veriliyor ise gerek yok. Ancak son yazandan önceki birine hitap ediliyorsa ya alıntı ile yada ad ile hitap edilerek karışıklığın önlenmesi yeterlidir.

Sayın ogün güneş, nguroy, turko;

ilginize teşekkürler ancak, yine isim kullanmıyoruz.

abdsis ' Alıntı:

Sayın abdsis,kullanmakta olduğunuz "abdsis" kelimesi isminiz değil nick'iniz olsa gerek.yanılıyorsam lütfen düzeltin.Sorunuza gelince,isim yazmayı istemenizden maksat sanıyorum yazılan yorumun muhatabının anlaşılamaması sebebiyle..Eğer saygı anlamında yazılsın bari diyorsanız; yazılmamasının herhangi bir saygı azaltıcı olarak algılanması pekte doğru olmaz düşüncesindeyim.. Kaldı ki burada yazılan her yorum belli bir kişiye hitaben de yazılmıyor olabilir.Herkesi ilgilendiren bir yorum yapılıyorsa bir şahsa hitap öncülüğünde yazılması gerekir mi,sorarım sizlere.Kişiye özel yapılan yorumlarda genellikle isimler hatta isimde demeyelim nick'ler kullanılıyor zaten. Düşüncenizi olumlu bulmakla beraber forum genelinde bu durumun (nick'e hitap şeklinin) genellikle uygulandığını sayın mod'lar dahil tüm forumdaşların bu konuda hassas davranarak özen gösterdiklerinden şüphe duymadığımı söylemek isterim.Benimde nacizane görüşüm bu şekildedir. Saygılar.

Sayın tlowf,

abdsis kelimesi ismim ve soyismimin birleşiminden oluşan kullanıcı adıdır sizin tabirinizle nick. muatab anlaşılmasa zaten bencede isim söylenmez. Muatab belli olduğu durumlarda bile kullanılmıyor. Kullanılsada çok nadir.

Forum kuralları çerçevesinde herkes istediği gibi cevap yazabilir. Ancak ismen hitap edildiği taktirde daha güzel olacağı kanaatindeyim.

Moderatörlerin yazdıkları yazılardan zaten çok nazik ve kültürlü insanlar alduğu belli ama bu konudada bundan sonra hassasiyet göstereceklerine inanıyorum.

İyi çalışmalar.

Sayın abdsis, şahsınızda tüm forumdaşlara sormak istiyorum. Neden takma ad kullanma gereği duyuyorsunuz?
abdsis ' Alıntı:
Benim fikrim her zaman değilde çoğu zaman muataba karşı ismen hitap edilirse bu forumda dahada dayanışma olur. ...
Saygılarımla.

Takma ad ile nasıl bir dayanışma içinde olunur? Bakın dayanışma ile ilgili bir başlığımız var,

http://forum.alomaliye.com/index.php/topic,29048.0.html

sayın ogün güneş,

şahsım adıma cevaplayım, benimki pek takma ad sayılmaz çünkü ismim ve soyismimin birleşiminden bir kullanıcı adı oluşturdum. Ayrıca bu benim e-posta adresimdir. Dayanışma için illa ad soyadın bilinmesi gerekmez burdaki kullanıcı adımız zaten adımız olarak bu forumda kullanılır. adımı öğrenmek isteyen olursa zaten e-posta adresim forumda mevcuttur.

iyi çalışmalar.

abdsis ' Alıntı:
....Dayanışma için illa ad soyadın bilinmesi gerekmez burdaki kullanıcı adımız zaten adımız olarak bu forumda kullanılır. ....
Sayın abdsis; yıllardır bu forum dahil internette farklı alanlardan bir çok foruma üyeliğim olduğu gibi yaklaşık 3 yıl binlerce üyeli site sahipliği yapmışlığım da vardır, hiç nick ler arası dayanışma görmedim. Yanlış anlaşılmak ta istemem, ben illa sizin adınızı soyadınızı merak eden biri değilim, ama diyorsanız ki dayanışma olsun, ben size nickler arası dayanışma olmaz diyebilirim. abdsis in adınızın ve soyadınızın birleşimi olması sebebiyle takma ad olmadığını yazmışsınız ancak ben abdsis e bakınca sizin ad soyadınızı anlayamıyorum, bende mi problem var?

Konuyu uzatma niyetinde değilim, ancak bu başlığa bu konuda düşüncesi olup ta yazmayan üyeler olduğunu bildiğim için bazı şeylerin okunması gerektiği kanısındayım. Belki sessiz çoğunluğu konuya çekebiliriz.

Nick yada Takma ad, yada Ad/Soyad çok önemli değil bence.

Buradaki isimleri tanıtan sizin bilgi ve tecrübe düzeyiniz ve özveri ile foruma yapmış olduğunuz katkıdır.İnsanların problemlerine vermiş olduğunuz cevaplar ile İsminizi/Nickinizi o kişilerin aklına kazırsınız.

Ben alomaliye deyince ilk aklıma gelen nane' dir.
Çünkü o bu foruma nguroy, Ogün Güneş, Tamer Başkan, Türk_bey gibi çok şeyler katmışlardır.
Sayın nane' nin gerçek ismini bile bilmiyoruz.Sadece sanırım Ogün bey gerçek ismini kullanıyor.

Onun için derimki isminizin ne olduğu önemli değil, sizi forumun bir parçası yapacak olan sizsinizdir.İsminizin özelliği, adınız soyadınız felan değil.
İsimden yola çıkarak bir birlikteliğin olacağını da sanmam.
Bu forumdakiler arasında bir kutuplaşma ayrışmada söz konusu olmadığı gibi gruplaşma da olmaz.
Herkes bir yardım isteyene zaten elinden geldiğince yardımcı oluyor.

ZİNDAN ' Alıntı:

Buradaki isimleri tanıtan sizin bilgi ve tecrübe düzeyiniz ve özveri ile foruma yapmış olduğunuz katkıdır.İnsanların problemlerine vermiş olduğunuz cevaplar ile İsminizi/Nickinizi o kişilerin aklına kazırsınız.

Çünkü o bu foruma nguroy, Ogün Güneş, Tamer Başkan, Türk_bey gibi çok şeyler katmışlardır.
Sayın nane' nin gerçek ismini bile bilmiyoruz.Sadece sanırım Ogün bey gerçek ismini kullanıyor.

Onun için derimki isminizin ne olduğu önemli değil, sizi forumun bir parçası yapacak olan sizsinizdir.İsminizin özelliği, adınız soyadınız felan değil.
Bu forumdakiler arasında bir kutuplaşma ayrışmada söz konusu olmadığı gibi gruplaşma da olmaz.

+

Oki, pes ediyorum.
abdsis ' Alıntı:
ZİNDAN ' Alıntı:

+

+1

sayın ogün güneş,

neden pes ettiniz anlayamadım. açıklarmısınız.

sayın abdsis tek derdiniz buysa ne mutlu size

smmm-ankara ' Alıntı:
sayın abdsis tek derdiniz buysa ne mutlu size

sayın smmm-ankara,

benim, tek derdim bu olmadığı gibi sizin veya bir başka forum üyesinin "sayın abdsis" diye hitap etmesine hiç ihtiyacım yok.

anlatmak istediğim, herzaman değil ama çoğu zaman ismen hitabın dahada iyi olacağıdır.

sizin üslübunuz ise benim anlatmak istediğim konuyla hiç bağdaşmadığı gibi, alaycıdırda.

siz istediğiniz forum üyesine istediğinizi şekilde hitap edebilirsiniz ama bundan sonra bana hiçbir şekilde hitap etmeyin.

Bence bu konuyu gereksiz yere gerginleştirdik.
Çoğu forum üyesi ismini kullanıyor, bazıları da kullanmak istemiyor.

Sn nane gibi. Nane ortadan kayboldu. Nerde olduğunu kim olduğunu hayattamı?? sağlık sorunu mu var ??kimse bilmiyor.
Bu nedenle profil bilgilerimizi güncellleyelim. Birbirimizle iletişim daah kolay olur diye öneri getirdim.
Ancak malesef başta gizli olanlar ve ziyaretçiler pek ilgi göstermedi.

bu konu seviyeli bişekilde gidiyordu, taki smmm-ankara mesajına kadar.