Önceden Hazırlanmış Kira Beyan sistemi çalışıyor mu ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ant Z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Önceden Hazırlanmış Kira Beyan sistemi çalışıyor mu ?

bu sistem ne yapmaya çalışıyor anlayamadım..

şimdide mevcut olan şifrede hata var diyor..

sisteme giriş yapamıyorum

mikado ' Alıntı:
benim kiracım 12 ayda sadece 4 kez kira yazmış bankaya yatırırken..dolayısıyla 4 aylık kira gelirim var diye sistem okumuş..ama ben düzelttim ve 12 ay olarak beyannamemi verdim bugün.

ustatlar birşey daha sormak isterim..bu gün vergi dairesindeki memurun yardımıyla verdim beyannameyi.çok çabuk oldu sistem hızlıydı .
eve gelip tahakkuku bi kez daha göreyim dedim..hiç bişi yok ortada ( gerçi vergi dairesinden beyanname ve tahakkuk fotokopisini aldım)
ben mi göremiyorum.gerçekten görülemiyormu

bi arkadaşımda sistemden gönderdi. daha sonra girdik beyanname görüntüle pasif. bizde bulamadık.

oky , cvp için sğl. benim beyannamemi maliyedeki memur kendi yaptı internetten :))) kaybolduysa maliye arasın napim yaa:))

beyannameni bulursan bizede söyle bizde oraya bakalım :)

tmm oky haber veririm.acaba diyorum örtülü ödenek e mi gitti bizim paralar !!!:))) şaka bi yana daha olmazsa beyannameyi sisteme giren memura giderim..onların ekranı farklı bunu belirteyim .2.ekrana girmeden sisteme girdi ( anne kızlık soyadı yazmadan)

Arkadaşlar
Gayrimenkul sermaye iradi beyannamesinde

-%2 amortisman giderine ek olarak ayni zamanda alim bedelinin %5'I bes yil boyunca dusulebilirmi?

Teşekkür ederim

GVK md.74/5'e göre konut olarak kiraya verilmek şartıyla ayrıca düşebilirsiniz. Zaten amortismanların ayrı bir bentte GVK md.74/6'da belirtilmesi de bunu açıkça gösteriyor.

Çok teşekkür ederim Koray Bey ? Alım satım sonucu değer artış kazancı oluşmasa dahi gelir vergisi beyannamesi verilmesi zorunlu mudur ?
Saygılarımla

Merhaba,

beyannameleri bu kira sisteminden gönderemiyorum...

GMSİ mükellefleri için EK-4 Aracılık sözleşmesi yapsam, beyannameleri ben gönderebilir miyim?

Böyle birşey deneyen oldu mu?

Aracılık sözleşmesi yapıp en az tarifeye göre makbuz kesdikten sonra neden olmasın.

g705 ' Alıntı:
Aracılık sözleşmesi yapıp en az tarifeye göre makbuz kesdikten sonra neden olmasın.

çok teşekkürler
:D makbuz kolay hallederim onu, yeterki tahakkuku alayım

ben bu sabah sistemden göndermeyi başardım nihayet :)
10 gündür sürekli olarak onaylama kısmında hata veriyordu..
problem neyse halletmişler çok şükür...

Beyanda Türkçe karakterler doğru düzgün çıktı mı?

Daha hala düzeltememişler mi! peh peh :P

İlk versiyonda ikamet adresine göre vd çıkıyordu. 2010 yılnda başka bir vd beyan edenlerde sistemi (programı) ayarlayamadıkları için çark edip 2010 beyanda gözüken vd göre kabul etmeye başladılar. Merak ettiğim acaba adrese göre olması gereken vd "vatandaş beyannameni vermemişsin gel buraya" diyecek mi? Eğer bir de bu çıkarsa dilekçe yaz eski vd bilgilendir yeni vd bilgilendir ölme eşeğim ölme.
Bir başka sorunda beyanda ay sayısının girilemiyor olması. Vergi değerine göre emsali aşan ve 12 aydan eksik kira gelirlerinde tüm gelirleri 12 ay gibi görmesi nedeniyle emsal aşmamış gibi görüp "gel vatandaş" diyecekler mi?

eklenen işyerini beyanname göster dediğimiz kısımda görüyoruz ama beyannameyi gönderdikten sonra beuannamede ve toplamda çıkmıyor.. valla öyle gönderdim sonuça benim girdiğim belli..o sayfayı da print ettim..zaten alacaklı oluyor mükellef borçlu değil diye üstünde durmadım..onlar düzeltsin..

elde edilen süreyi otomatik 12 ay getiriyor 6 ay olarak nereden nasıl düzeltebiliriz?

Ay seçeneği unutulmuş._________________________________________________
Daha önce onaylanan ve beyan veya tahakkuku yazdırılamayan/kaybedilen beyanlarda şifre ile girip "beyan doldur" seçeneğine tıkladığınızda onaylanmış beyan ve/veya tahakkukun dökümünü alabiliyorsunuz. Ayrıca düzeltme beyanı vermek için de aynı yolu takip ederek düzeltme b. verebiliyorsunuz. Tabii bir kez daha dv tahakkuk edeceğini unutmamak gerek.