Ynt: Özel SMMM Sınavı Hk.
Merhaba,
Ticaret Lisesi 2. sınıfta staja başladım dostlar. Yaşım 36 o tarihten beri çalışıyorum. Liseden hemen sonra devlete vergi ödemeye başladım, bu arada benimle yaşıt olan ve üniversiteye giren arkadaşlarım, kredi yurtlar kurumundan kredi aldılar, kredi yurtlar kurumunun yurtlarında yaşadılar, maaşlarını benim ödediğim vergilerle finanse edilen öğretim elemanlarından eğitim aldılar,
Bu durumda ben üniversitede okuyan arkadaşlarımın okuyabilmeleri için, devletten kullandıkları kaynakları finanse etmiş oluyormuyum,
Daha sonra kendilerinin benim paramla aldıkları eğitimi, ben sertifika programlarıyla tamamlamak için parayla satın aldım.
Sizin hocalarınızın parasını ödemişim,
Yetmemiş cebinize harçlıklarınızı koymuşum,
Sizin ücretsiz aldığınız eğitimi ben parayla satın almışım,
Polemik yaratmak için yazmadım yanlış anlamayın. Ancak olaya bu pencereden baktığım zaman, topluma üretici olarak sizlerden çok daha önce başladığımı, meslekte kendimi kabul ettirmek için sizlerden daha fazla emek harcamak zorunda kaldığımı, doğru bilgiye ulaşmak için sizlerden daha fazla çaba sarfetmek zorunda kaldığımı, kısaca şu anda sahip olduklarımı veya olacaklarımı sizlerden daha fazla hakkettiğimi düşünüyorum;
Ricam keser gibi daima kendinizden tarafa yontmamanız,
Üniversite eğitiminin eksikliğini çalışma hayatım boyunca çok hissettim; Üniversite mezunu arkadaşlarımı o değerli hocalarla benden daha fazla birlikte olma imkanı buldukları için kıskandığımı söylemekte bir behis görmemekle beraber; kendilerininde bu değerli zamanları heba ettiklerine olan inancımıda vurgulamak isterim; O hocalardan eğitim almak için ben mubalasız 50.000 TL'ye yakın bir para harcadım. Az önce saydım 18 adet sertifika olmuş.
Bilgi çok değerli arkadaşlar; herkes donanımıyla ortaya çıkar; iyi olanı sistem belirler; kötü olan kaybolur gider.
Saygılarımla,