Puantaj

Üyelik
23 Şub 2006
Mesajlar
85
mrb biz pauntaj hesapımızı günlük yapıyoruz şimdi adam 1 saat çalışıp gitti 6,5 saatlik izin aldı bunun o günkü ssk primini yatırıcaz mı bununle ilgili iş kanunda bir açıklama varsa söylermisiniz? yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar
 
Ynt: Puantaj

sözleşmesini neye göre yaptınız? çalışma saatine göre mi ? yoksa çalışma gününe göre mi?
 
Ynt: Puantaj

Merhaba,
Eğer kısmi süreli sözleşmeli değilse ,o gün işbaşı yaptıysa sonradan ücretli yada ücretsiz saatlik izin aldıysa o gün ssk tam gösterilir.
 
Ynt: Puantaj

1 saat çalıştı 6,5 saatte saatlik izin aldı o bir saatlik çalışmasına karşılık 1 günlük ssk sını yatırıcaz mı?
 
Ynt: Puantaj

Eğer sözleşmesinde çalışma saati üzerine herhangi bir hüküm konmamışsa işçi 1 saat çalışıp izin alsa bile ssk gününü tam yatırmanız gerekir.
 
Ynt: Puantaj

ek bilgi; çalışmadığı saat kadar telafi çalışması yapmasını isteyebilirsiniz. (fazla mesaiye kalır ama fazla mesai ücreti hesaplanmaz.)
 
Ynt: Puantaj

mrb.

bence personelin 1 gününü kes 1 saatlik çalışmasına karşılık gelen ücretide mesai sine yazıp.. ek-8 ede ücretsiz izin kağıdını ekle.

İyi çalışmalar...
 
Ynt: Puantaj

size katılıyorum..
1 saatlik bir çalışma varsa eğer,ssk pirimi tam gün olarak yatması gerekir.
 
Ynt: Puantaj

selam

günlük çalışma süresi 7,5 saat imiş

bu durumda işçi 3,5 saate kadar izin alırsa tam gün gösterilir. Yani 1 saate de tam gün göstermeniz gerek
 
Ynt: Puantaj

Pardon 1 saat çalışmış ise göstermezsiniz. İzin kağıdı düzenler. O günü yatırmazsınız
 
Ynt: Puantaj

merhaba,
benim anlamadığım konu bu puantajın ne amaçla tutulduğu... Ben de çalışanlar için her ay düzenli olarak puantaj tutuyorum ancak hiç bir zaman bu puantajdaki çalışma saatlerine bakıp da ssk gününü kesmiyorum,ben bu puantajları fazla çalışma yapıp yapmadıklarını kontrol için ve çalışanlara prim ödemek için tutuyorum ve günü kesmem gerekirse de sadece ücretsiz izin alanların günlerini kesiyorum.

Sayın adige18, bu çalışanınız saat ücretli personel midir? eğer böyle ise zaten bir ayda toplam kaç saat çalışmışsa ssk gününü de ona göre hesaplarsınız, böylece 1 saat çalıştı diye gününü kes, ek-8 düzenle, ekine de formunu koy gönder gibi gereksiz iş yükü ve evrak fazlalığına da girmemiş olursunuz, dolayısıyla sorun da ortadan kalkar. Amacım diğer arkadaşların görüşlerine saygısızlık etmek değil ancak bu gibi durumlarda kanuna ve kişinin hizmet akdine uygun davranmak gerekir diye düşünüyorum.

iyi çalışmalar...
 
Ynt: Puantaj

Selam
başınıza herhangi bi işçi dosyası incelemesi geldiği zaman puantajın önemini göreceksinizdir. Eğer bir kişi çalışma saatinin 4/2 sini aşan kadar izin kullanmış ise o günü tamamen sigortadan düşmek gerekir. düşülmezsede herhangi bir şey olmaz.Çünkü ssk eksik gösterdiğiniz günden hesap soruyor. Fazla göstermenizin bir mahsuru olmaz.
 
Ynt: Puantaj

Sayın Seda Sebzeci,
Bu zamana kadar Türkiyenin bir çok ilinde, 12 ayrı ilde çalıştım ve 700'e yakın çalışanın puantajını tuttum ancak bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamadım, hangi ilde olursa olsun hiç bir incelemede de bana bu adam 1 saat çalışmış siz bu adamın gününü kestiniz mi diye sormadılar, bence puantajda çalışma saati gösterildiği halde - ki bu 1 saat bile olsa - sigorta gününü kestiğimiz taktirde sorun yaşanır,
Sizin de söylediğiniz gibi sigortadan gününü düşmediğinizde, fazla gösterdiğinizde herhangi bir şey olmuyor.
Saygılar...
 
Ynt: Puantaj

sevgili kaynak cagdaş ben zaten bir sorun oluyor demedim.puantej kartının herhangi bi önemini görmedim dediniz bende ona karşılık bir inceleme olduğunda önemi anlarsınız dedim.İzin konusuyla ilgili tabiki hiçkimse bunu neden böyle gösterdiniz diyemez ve demezde. ancak bende sayısız inceleme dosyası gördüm ve bir kısmında mülakat şeklindeydi ve iş müfettişi pauntaj görmeyi herzaman ister. Özelliklede işden çıkış tarihinden önceki son puantajı görmek ister. Ama biliyosunuzki hiç bir muhasebeci personelci yada işveren puantaj sunmaz sadece ilgili dönem bordrosu verir. İllaki istiyorlar diye bi kaide yok ama pauntajın önemi yinede çok büyük.
 
Ynt: Puantaj

Sayın Seda Sebzeci,
Söylediklerimi yanlış anlamışsınız,
Başta anlamadığım konu olarak belirttiğim şey sayın adige18'in bu puantajı ne amaçla tuttuğu ile ilgiliydi. Ayrıca ben puantajın önemini görmedim diye bir ifade kullanmadım.
Bu puantajı çalışanların sigorta gününü tesbit etmek için tutmadığımı ifade ettim,İşten ayrılan personellerle ilgili bende zaman zaman sıkıntılar yaşadım ancak hiç bir zaman kişilerin çalışma saatleri bu puantajda sigorta gününü tesbitte belirleyici bir etken olmadı.Ben her zaman kişinin talep edip imzaladığı izin formuna göre işlem yaparım.
sonuç itibari ile de aşağıda belirttiğim görüşlerimin ve uygulamalarımın doğru olduğunu düşünüyorum,

Saygılar...
iyi çalışmalar...
 
Ynt: Puantaj

sayın kaynakcagdas ;
işçinin talep ettiği form eğer 1 saatlik çalışması varsa 6,5 saatlik izin üzerine olacaktır.
bu bir saati o zman kabul edeceğini tahmin etmiyorum.
böyle durumlarla karşılaşmamak için en uygunu bende o günü hiç kesmemek olacaktır.
herşeyden ziyade söz konusu o gün için işe gelmiş olmaktır.
 
Ynt: Puantaj

arkadaşlar,
29 gün tam çalışan bir personelin 30. günü sadece bir saat çalışması durumunda ssk gününü 30 gün göstermenin firmaya ne gibi bir maliyeti olabilir ki? 6,5 saatlik ücretini düşersiniz ve doğal olarak matrahınıda 6,5 saatlik kadar düşmüş olursunuz. yani 29 da gösterseniz 30 da gösterseniz aynı matrahtan ssk yatıracağınıza göre neden 29 gösterip risk alasınız ki? 29 gün göstermek için ek 8 de tam gün işe gelmediğini ifade eden bir evrağınızın olması gerekir. oysa personel tam gün gelmemezlik yapmamış. bir kısmını gelmiş. özetle 30 gün gösterilmesi gerekir.
saygılar.
 
Ynt: Puantaj

amma aç gözlüymüşsünüz be bi saat çalıştı bi gün çalışmadı die eksik gün vermenin tartışmasını nası oluyo da yapıyosunuz hayret ediom 30 günden versen ne olcak cebini akrep mi girdi
 
Ynt: Puantaj

Sn gursoyorman,
Bu nasıl bir hitap tarzı, nasıl amiyane bir ifade. Arkadaşımızın fikilerine katılmayabilirsiniz (ki ben de size katılıyorum) Fakat bu ifade tarzı forumumuza hiç yakışmıyor
 

Benzer konular

Üst