Resen Terk Ve Unutulan Sicil Odası Kaydı

Üyelik
29 Ocak 2016
Mesajlar
2
Konum
sivas
Merhaba

2 Ortaklı bir limited şirketinin işlerin yürümemesinden dolayı resen terk başvurusu yapıldı ve 01.04.2015 tarihinde vergi dairesinden resen terk sonuçlandı. Ancak ticaret odasına durum bilgi verilmedi, ortaklara başvuru yapılması konusunda bilgi verme, gerekli işlemleri başlatma vs. ve/veya benim bilgi vermem gerekiyordu unuttum/unutuldu. Üzerinden 1 yıl kadar geçtikten sonra yani bu ay ortaklardan biri geldi ve sgk bağkur prim borcunun çıktığını sgk ya gittiğinde de ticaret odasında kaydınız gözüktüğünden borç çıktığı bilgisi verilmiş. Ticaret odasına şirketin resen terk olduğu bilgisini verdim ancak kabul edilmiyor. Şirket halen aktif faal gözüküyor ancak ortada ne iş yeri ne de başka birşey kalmadı. Bu durumla karşılaşan oldu mu ? bilgisi olan var mı nasıl bir yol izleyip ticaret odasından sicili düşürmemiz gerekiyor.
 
İlgili ticaret odasına firmanın güncel borcunu ödedikten sonra vergi dairesinden alacağınız terk zamanını gösterir yazıyı verdiğinizde geriye dönük terkini yapıp yapamayacağınızı sordunuz mu?
Bu bir cevap değil Sn.Aquarist sadece bilgi edinme ve bir nevi kendimi geliştirme amaçlıdır.
 
borçtan kastınız ne borcu ? Kusura bakmayın yeni başladığım için kafam karışıyor :) Vergi dairesinden terk zamanını gösterir belgeyi gösterdim. Tasviye ye gitmeniz lazım falan dediler ama bana saçma gibi geldi. Şimdi kapanmış bir şirketi geri açıp tekrar tasviye ye başvurup mı kapattıracağız çözemedim. Belki daha önce karşılaşan deneyim sahibi biri cevaplar diye umut ediyorum.
 
reesen terk başvurusu yapmak diye bir şey hiç duymadım ve okumadım.

bu mükellefin talebine bağlı değildir.
 
reesen terk başvurusu yapmak diye bir şey hiç duymadım ve okumadım.

bu mükellefin talebine bağlı değildir.

Mükellef yerine Mali Müşavir bu dilekçeyi hazırlayıp vergi dairesine verebilir diye düşünüyorum. 2004-13 genelgeye göre vergi dairesine mükellefe ulaşılamadığını bilgi alamadığına v.s. dair bilgi dilekçesi ibrazı halinde idare resen terk işlemini yapıyor diye biliyorum. Tabi resen terk işleminde ticaret odası kaydı silinmediğinden firmanın tüzel kişiliği devam etmekte.
 
aynı olay bugün başıma geldi,

şirket ortağı bir dilekçe ile vergi dairesinde resen terk yaptırmış.

Şimdi daireden bir yaz alarak sicile versek sicilde resen terk etmez değil mi ?

illaki tasfiye mi yapmak gerekecek?

böyle bıraksak ileride ne olur ?
 
Bu sorunun kaynagini sermaye sirketlerinin kapanisini aslinda kulfetli ve zaman alan bir prosudur oldugu icin bununla ilgili cikacak yasa ve yonetmeliklerle konu cozulecektir diye dusunmekteyim. Daireden alacaginiz resen kapanis dilekcesi ile odadan kapanis islemini yaptiramazsiniz diye dusunuyorum. Daire tarafindan yapilmis resen terk islemi neticesinde firma kapanmis olmuyor bazi yukumlulukler firmanin tuzel kisiligi devam ettigi icin devam ediyor.
 
Kanunlarımızda ki bağlantı kopukluğu. VD resen vergi mük. kapatıyor ama şirket sicilden kapatılmadığı için hem açık hem kapalı oluyor. kısaca saçmalık!
 
aynı olay bugün başıma geldi,

şirket ortağı bir dilekçe ile vergi dairesinde resen terk yaptırmış.

Şimdi daireden bir yaz alarak sicile versek sicilde resen terk etmez değil mi ?

illaki tasfiye mi yapmak gerekecek?

böyle bıraksak ileride ne olur ?

Bu arada Sn aşkınbulduk firma ortağı dilekçe ile resen terk işlemini nasıl yaptırmış. Vergi dairesi kabul etmiş mi? Detayını paylaşırmısınız rica etsem.
 
bende çok şaşırdım ...demek ki isteyen bir dilekçe ile yapıyor...

dilekçe verilmiş ..yoklama çıkmış...ve terk...

ancak ticaret sicilden nasıl silinecek...bu problem...
 
Sayın Arkadaşlar,

Resen terk işlemi Vergi Dairesinde şirketin kapandığı anlamına gelmiyor. Şirketle ilgili olarak sadece o adresde bulunamadığından şirketin tarih itibariyle beyan sorumluluğu durduruluyor. Vergi dairelerinin yükünü azaltmak için yapılmış bu düzenleme aslında ciddi anlamda sakıncalı çünkü faal olan ancak adres değişikliği bildirilmemiş işletmeler için ciddi sorunlar doğuruyor.

Şirket kapanmış sayılmıyor. Dikkat.
 
Arkadaşlar merhaba,
22.06.2016 tarih itibari ile Ltd. şirket müşterim gayri faal ve ilgili adresinde bulunamadığından hareketle Mayıs-2016 beyanını vermek üzere iken Resen Terk olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.
Bundan sonrası için herhangi bir beyanname ve bildirim veremeyeceğim doğrumudur.?
Bu durumda SMMM sözleşmesini iptal edeceğim.
Ticaret Odası ile ilgili yazışma yapmak gerekirmi.? Pek faydası olacağını sanmıyorum fakat gerek varmıdır.?

Teşekkürler,
 
benim şöyle bir sıkıntım var. iki ortaklı bi ltd şirketin yüzde 50 hisseli ortağıyım. ikimizde şirket müdürüyüz. ancak ben bağkurlu değilim. ortağımdan uzun süredir haber alamıyordum sonunda şirkete gittiğimde yerinde yeller esiyordu. ortağım mühendis olduğu için işin tüm ilerleyişini o yürütüyor muhasebeci falan işlerine o bakıyordu. ancak şu an ne yapacağımı bilmiyorum. bu durumu vergi dairesine şikayet etmelimiyim. şirketin hissesini ona devretmemin bir yolu varmı. vergilerinin ödenmediğini duydum bu durumda şirketin faaliyeti tek taraflı durdurup şirketteki tüm mali borç ve cezaları nasıl durdurabilir ya da iptal ettirebilirim. en önemlisi şirketten nasıl kurtulabilirim. resen terk ortaklar için de geçerlimidir?
 
İZMİR TİCARET SİCİLİ MEMURLUĞU’NA

12/12/2013

Konu: Sicil Kaydının Silinmesi hk.

Memurluğunuzun MERKEZ .... sicil numarasında kayıtlı bulunmaktayız.
Bağlı bulunduğumuz Çakabey Vergi Dairesi Tarafından mükellefiyetimiz 31/12/2012 tarihi itibariyle ekteki belgede görüleceği üzere Terk Olmuştur.
2005 yılından buyana adresinde bulunmayan (Belediyece yıkılan) ve faaliyeti olmayan şirketimizin ilgili kanun uygulaması çerçevesinde Sicil kaydımızın silinmesini Arz ederim.

Ek:
-Ç...... Vergi Dairesi Terk (mükellefiyet) yazısı
-GİB 2004/13 sayılı iç genelge gereği Resen kayıt görüntüleme
evrağı
 
bu dilekceden sonra elimizde 7 yıldır bulunan ökc ve boş ft ciltlerini iptal ettirdim ve TERK oldu ltd.şirket... sene 2013
 
ancak şunu belirteyim daha önce v.dairesi şirketi 2012 sonunda terk ettirmiş zaten... ben 2013 de sicile başvurdum. ve TASFYE vs işlemlere GİRMEDİK...
 
yeni ttk çıktığı zaman vergi dairesinden reesen terk edilen mükelleflerin kayıtlarını ticaret odası silmedi daha sonra belirli dönemlerde belirli şartları taşıyan firmaların sicil kayıtları silindi.Yeni ttk ya göre sicil kayıtlarının silinmesini gerektiren durumlar araştırılarak şartlar taşınıyorsa eğer silinmesi yoluna gidilmeli.
 
sermaye 10.000 tl. geçmiş yıl zararları 110.000 TL. d.baş vs. hiç yok.. bu bir neden olabilirmi? kurulduğundan beri hiç satışı da yok alışıda ...
 
Bende ltd şirket ortağıyım 2011yılında resen terk yapıldı vergi dairesinden yukarıdaki dilekçe gibi bir dilekçeyle ticaret sicile başvurdum ama 1 yıl oldu hala kapandı oda kaydım bağkurumda devam ediyor ne yapabilirim
 
Bende ltd şirket ortağıyım 2011yılında resen terk yapıldı vergi dairesinden yukarıdaki dilekçe gibi bir dilekçeyle ticaret sicile başvurdum ama 1 yıl oldu hala kapandı oda kaydım bağkurumda devam ediyor ne yapabilirim

Ticaret odası işleminizi alırken birşey söyledi mi?Evraklarınızla birlikte Oda ile görüşmeniz gerekir.Şİmdi işlemi başlatıığınız için şu anda ne kadar yorum yapsakta havada kalır.Oda'dan bilgi alın,ona göre tekrar konuşuruz.
 

Benzer konular

Üst