Arkadaşlar satış faturası keserken 9 kuruş eksik yazmışım kdv ye xx,83 kuruş yazacağıma xx,74 kuruş yazmışım.Şimdi faturayı muhasebeye vericem de bir sıkıntı çıkar mı?Merak ettim sadece,bu işlerde yeniyim 
Arkadaşlar satış faturası keserken 9 kuruş eksik yazmışım kdv ye xx,83 kuruş yazacağıma xx,74 kuruş yazmışım.Şimdi faturayı muhasebeye vericem de bir sıkıntı çıkar mı?Merak ettim sadece,bu işlerde yeniyim![]()
Neden çıkmasın? kdv beyanını düşünün matraha göre yazsanız kdv tutmaz, kdv göre yazsanız matrah tutmaz.
Halk arasında naylon ft tabir edilen işi yapıyor olabilir. Dikkatli olun ve ilk yazdığımı yaptığı kanaati oluşursa biran önce o mükellefin işini bırakın.sizin satış faturası var en azından kuruş oynamış o düzeltileilir bence
ama bizim bir mükellef var hiç alış faturası yok sürekli satış fautrası kesiyor ben bunu anlamadım neyi satıyor dükkanda hiç mal almamış mal satıyor
bunu açıklayabilirmisiniz ? nereye kadar satış yapacak mal almamış ama satış faturasında malı detayli açıklıyor ne sattığını satış faturasında gösteriyor ve satış faturasının bedelinide v.u.k göre tahsil ediyor alıcıdan
bir muhasebeci olarak nu mükellefleri nasıl iş yapıyor ben anlamadım
siz bu mükellefleri anladınız mı ?
matrah etkilenmiyor mu? Öyle zaman oluyor ki incelemede neredeyse sinekten yağ çıkarmaya kalkabiliyorlar.Sayın merkür2,
KDV'den bahsediyoruz.
Halk arasında naylon ft tabir edilen işi yapıyor olabilir. Dikkatli olun ve ilk yazdığımı yaptığı kanaati oluşursa biran önce o mükellefin işini bırakın.
Arkadaşlar satış faturası keserken 9 kuruş eksik yazmışım kdv ye xx,83 kuruş yazacağıma xx,74 kuruş yazmışım.Şimdi faturayı muhasebeye vericem de bir sıkıntı çıkar mı?Merak ettim sadece,bu işlerde yeniyim![]()
matrah etkilenmiyor mu? Öyle zaman oluyor ki incelemede neredeyse sinekten yağ çıkarmaya kalkabiliyorlar.
Kestiğiniz ft için-> Mahrah: 104,61 %18 kdv 18,83 olması gerekirken -> Matrah 104,61 %18 kdv 18,74 kesilmiş olsun;
Kayıtları hangi rakamlara göre yapacaksınız? KDV beyanında bu rakamları nasıl göstereceksiniz? KDV fazla yazılmış olsa hadi fazla ve yersiz kdv olarak aktarırsınız da eksiklik ???