Şimdi kredi kartıyla ödeme konusa gelelim.
1-Personel harcama yapıyor. Fatura alıyor, fatura VUK uygun. (sorun var mı ? yok) Şirketin faaliyeti ile ilgili ise sorun yok.
2-Personel bu faturayı kapalı kestiriyor. (Tavsiye etmiyorum ama yapılıyor. ) Sorun? Yok. Bu kapalı-açık fatura konusuna Sayın koraykarakaya ile farklı bir konuda yazışmıştık girmiyorum bu konuya.
3-Nakten ve ya çekle veya kartla ödüyor. Makbuz alıyor. Makbuzda bir açıklama yok Sorun? Makbuzda mutlak suretle ödemenin hangi ödeme araçı ile yapıldığının gösterilmesi gerekir kredi kartı ile yapılıyor ve bu kart personele ait ise zaten slipte kart numarası ve kart sahibinin adı yazar ki bu ise örtülü kazanç kısmına girer.
4-Yakıt aldı fatura almadı fiş aldı . Fişde zaten plaka var. Ödeme görünüyor mu ?hayır. İstersem nakit istersem kendi kartımla öderim.Fişlerde dikkat ederseniz zaten sol alt kısımda nakit ve/veya kredi diye yazar kredi kartı ile ödenmiş ise bu kart yukarıda yazdığım şekilde ise zaten sorun yukarıda yazdığım şekilde.
Bu durumda şahsi kredi kartının önemi kalıyor mu uygulamada?Tabiiki önemi kalıyor nedenlerini yazdım.
Ha elbette sorun çıkarmak istiyorsak kaşının üstünde gözün var da diyebiliriz.Kimse sorun çıkarmaz yapılan işlemler zaten hatalı ise sorun zaten kendini gösterir incelemede.
Şirket kredi kartı bir çözümdür. Ancak bunu her patron vermez.Eğer nakit ve/veya çek ile ödeme yapılmayacak ise şirket kartından harici bir kart ile ödeme yapılamayacak Ancak kurumsallaşmış firmalarda belirli limitlerle belki.
İyi Günler.