fonradar

Sermaye Miktarı Ve İşlem Hacmi Arasındaki İlişki?

Üyelik
22 Ağu 2012
Mesajlar
4
Konum
MERSİN
Merhabalar,
Bir soru sormak istiyorum biraz internette araştırdım ancak halka açık firmalar dışında herhangi bir bilgiye ulaşamadım...

Şimdi sermayesi 750.000 bin tl ve ödenmiş sermayesi 500.000 tl olan bir firmamız var.
2012 ocak döneminde 3 milyon lira toplamında firmaya araç satın aldık ve bu araçlar için bankalardan ve çeşitli finans kuruluşlarından kredi kullandık belli taksitlerle ödüyoruz.

Şimdi 750.000 TL sermayemiz varken 3 milyon tl yatırım yapmış olmamızın mevzuat açısından herhangi bir kısıtlaması var mı? veya bu alım sonrasında sermaye arttırmak zorunda mıyız?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayır yasal açıdan öyle bir zorunluluk yok, ancak finansal analist gözüyle bakınca finansal kaldıraç oranınız 0,85 civarında görünüyor ki bu oranın 0,5 geçmesi pek de istenen bir şey değildir. Diğer taraftan alınan kredilerin finansman giderleri uzun vadede şirketin zarar ederek teknik iflasa düşmesine neden olabilir ki, işte o zaman sermaye eklemeniz gerekir. Elbette yapılan yatırımın getirisi maliyetinden daha yüksek ise böyle bir tehlike olmayacaktır.
 
+
Sermaye azaltmak istediğiniz de özvarlığınızın borçlarınızı karşılayıp karşılamadığına bakılır, belki orada bir sıkıntı ile karşı karşıya kalabilirdiniz.Ancak sizin öyle bir niyetiniz olmadığı için problem yoktur.Tam aksine tersi bir durum var.
+
Bankalardan isteyeceğiniz ek kredilerde şirketin kendi varlıkları ile değilde dış borçlanma yoluyla döndüğü görüldüğü için kredi almada sıkıntı yaşanabilir.Gerçi orada da bireysel ilişkiler önemli artık, bankanız ile aranız iyi ise, ona da gerek yok.
 
Son düzenleme:
Üst