Sgk Geç Adres Değişikliği

Üyelik
27 Ağu 2008
Mesajlar
63
Konum
denizli
Merhabalar,
merkezi denizli olan bir ltd. şirketin İstanbul şubesi bağcılar sgm yetki alanındaki adresten Küçükçekmece sgm yetki alanında bulunan bir adrese taşındı. Fakat adres değişikliği sgm değişmediği sanılarak sadece bağcılar sgm ye dilekçe ile bildirildi. 2014 3.ayın başında yapılan bu işlemden sonra bu ay içerisinde k.çekmece sgm den işyeri bildirgesini zamanında düzenlememekten asg.ücr. 3 katı ipc gönderdiler ve resen yeni bi işyeri dosyası tescil etmişler. eski dosyamız hala açık ve o dosya üzerinden bildirgeleri göndermeye devam ediyoruz. oysa değişikliğin yapıldığı tarihte işçileri yeni sgm de açılacak dosyaya aktarmamız gerekiyormuş. 5510 sayılı kanun aynı il içinde farklı ünitelere yapılan adres değişikliğinde sadece yazı ile bildirim yapılmasını yeterli görüyor herhangi bir yeni dosya açılışı, işyeri bildirgesi verilmesi ve işçilerin nakledilmesinden bahsetmiyor. sgk yönetmeliği ise aynı il içinde farklı sgm ye taşınan adresler için yeni dosya tescil edilerek işçilerin nakledilmesini istiyor. Şimdi sorum şu 3.aydan beri eski dosya üzerinden bldirgeleri gönderiyorum. tarafıma gelen ipc dışında k.çekmecenin henüz benden başka bi talebi yok. K.çekmece sgm den e-bildirge şifresi alarak 10.ay içinde işçileri aktarım yapsam ve yeni dosyadan bildirgeleri göndermeye devam etsem bir sıkıntı yaşarmıyım ? veya böyle bir olay başına gelen varsa beni bilgilendirirse sevinirim. İyi çalışmalar dilerim.
 
cevap yok fakat böyle bir durumla karşılaşabilecek arkadaşlar için bilgi vereyim. herhangi bir cezai durumla karşılaşmadan dosyamız yeni tarihli olarak nakil olmuştur. aylar önce yapılması gereken prosedür bugünün tarihiyle uygulanmıştır.
 
Benim bildiğim bu tür nakillerde işyeri sicil numarası değişmiyor.Yani işçiler aynı sicil numaralı dosyada sigortalı olarak gösterilmeye devam edebilir.Çıkış-giriş yapmaya gerek yok.Sadece işyerinin adresi ve ünitesi değişiyor.
 
Benim bildiğim bu tür nakillerde işyeri sicil numarası değişmiyor.Yani işçiler aynı sicil numaralı dosyada sigortalı olarak gösterilmeye devam edebilir.Çıkış-giriş yapmaya gerek yok.Sadece işyerinin adresi ve ünitesi değişiyor.

evet kanun bu şekilde (yazı ile bildirim yeterlidir diyor) fakat sgk nın bu konudaki genelgesi ne yazık ki farklı. ana sosyal güvenlik merkezi / alt sosyal güvenlik merkezi ayrımına göre işlem yapmak gerekiyor. buda aynı il sınırları içinde duruma göre farklı uygulamaları getiriyor. Saygılar
 
teşekkürler. biraz uğraştık fakat ipc uygulanmadan sorunu hallettik. bir ayrıntı ; adres değişikliği sonrası vergi dairesi ilgili yoklama memurunun adres değişikliğini belirtmeyerek şube tespiti seçeneğini işaretlemesi üzerine sgk durumu adres değişikliği değilde yeni bir şube açılışı olarak gördü. resen işyeri tescil ederek ipc uyguladı ( 40 çalışan var) vergi dairesi yoklamayı düzeltmeye yanaşmadı. sonuç; sgk ya ibraz ettiğimiz karar , tescil belgeleri vb. evraklara rağmen durum sgk daki bir komisyona intikal etti ve cevap bekleniyor. sırf yoklama tutanağında adres değişikliğinden bahsetmediği için
 
Üst