Sigortadan Alınacak Doğum Parası

Doğum Raporu paraları için Sgk' ya gitmeye gerek var mı? Yoksa direkt Rapor bitiminden sonra Ziraat Bankasından para çekilebiliyor mu? Gitmeye gerek olmadan çekilebildiğini söyleyen oldu da? İşverenin internetten rapor girişini yapması yeterli midir?

Bu işi kendi çapımca yapmama rağmen muallaktaydım.. Eşim Ağustos ayı itibariyle doğum yaptı:)

SGK elden evrak kabul etmiyor..Tüm evrakların Hastane tarafından ıslak imzalı olarak kendilerine ulaştırılmasını istiyor..Biz ne olur ne olmaz diyerek gittik.. herhangi bir evrak almadılar.. sadece emzirme ödeneğinden faydalanmak istiyorsanız.. Form doldurun bir tane dediler..

arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım çok verimli bir site olmuş emeği geçenlere teşekkür ediyorum..
arama kutusundan uygun bir durum bulamadım o yüzden yazıyorum..
benim sorum eşim ücretli öğretmenlik yaparken 1 haziran 2012 de (karneden 10 gün önce yani zorunlu olarak işten çıkarılmadan) doğumdan 21 gün önce ücretli öğretmenliği bıraktı..(ücretli öğretmenlikte bırakmak dilekçe ile istifa etmek demek yararı olursa..)doğal olarak herhangi bir rapor durumuyla işten ayrılmadı..doğumdan önce bir yıl içinde 90 günden fazla sigortası var.21 haziran 2012 de doğum gerçekleşti ve bu durumlardan haberdar olmadığımız için yasal herhangi bir girişimimiz olmadı..ben de kamuda memurum..bugün itibariyle eşim doğum yardımı,iş görmezlik yardımı vb gibi haklardan yararlanabilir mi ve benim üzerimden emzirme vs.. yardımı gibi ne tür hakları bulunuyor..
şimdiden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar diliyorum..

Doğum nedeniyle İşgöremezlik ödeneğinden faydalanabilmek için, çalışıyorken yasal doğum iznine yarılmış olmak gerekir, doğum iznine ayrılmadan önce işten ayrılmış olan eşinizin raporlu olmadığı için karşılığında bir işgöremezlik ödeneği alabilmesi mümkün değildir.

Emzirme yardımı, siz alabilirsiniz. ( Bir kereye mahsus, 80-100tl arası bir rakam)

Merhaba benimde bir sorum olacaktı..
Şuan 28 haftalık hamileyim.Eylül 2012 den Şubat 2013 e kadar 90 günden fazla sigorta primim var fakat şubatta işten ayrıldım ve şuan çalışmıyorum.Bu hafta bir işe girsem, sigortam başlasa 32. haftada iş görmezlik raporu aldığım taktirde doğum parası alabilirmiyim? Rapordan sonra sigortalılık durumum ne kadar devam etmesi gerekiyor? Cevaplarsanız çok sevinirim..

Düzeltiyorum.
Geriye dönük 90 gün primin ödenmiş olması gerekiyor.

Son düzenleme:
Eşiniz çalışan kişi değilse, doğum parası alamayacak,
sizin sosyal güvenceniz nedeniyle doğum yardımından yararlanacaksınız,
doğum yardımı = doğum parası değildir, doğum için sağlanan yardımlardır, bunun ilk geleni ise, kuruma bağlı veya anlaşmalı hastanelerde doğumu yapabilmesidir. Diğer bir yardım ise, emzirme yardımıdır, bir defaya mahsus ödenir, doğumdan sonra kuruma başvurarak alabilirsiniz.