Sigortadan Alınacak Doğum Parası

Ynt: Sigortadan Alınacak Doğum Parası

Ayşe hanım doğum gerçekleştikten sonra size verilen raporda işe başlama tarihiniz yazar. raporun bittiği tarihte işten ayrılacağınızı yazılı olarak verirsiniz. ssk dan brüt ücretinizin 3/2 sini gün hesabına göre alırsınız. yani brüt ücret 1000 tl olsun. sizin 110 gün doğum izniniz olsun ( geçici iş göremezlik belgesinde rapor tarihi ile işe başlama tarihi arasındaki fark gün sayınızı verir.)
1000/30 =33,33 tl
33,33 * 110= 3666,66 tl yapar.
3666,66 *2/3 =2444 tl elinize para geçer.

ayrıca evendiğiniz tarihten itibaren 1 yıl içerisinde işten ayrılmanız halinde kıdem tazminatı almaya hak kazanırsınız

Merhabalar
size bir sorum olacaktı
ssklı hamileyim, 1,5 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum.29/11/2011 tarihinde 32.hafta raporunu başlatıp işyerine verdim.02.01.2012 tarihindede çalışamaz raporu alacağım gün işyerim bütün haklarımı verip beni işden çıkartacak

1-Doğum parasını hak ediyormuyum?
2-İşsizlik ödeneği alabilirmiyim?
3-Doğum parası alabilmek için sgk ya ne zaman başvurmam gerekli ve hangi evrakları vermeliyim?

teşekkürler

02/01/2012 tarihi itibari ile doğum raporu alacağınızdan doğum izni bitene kadar işten çıkaramazlar ve doğum izni parasını alırsınız. Ancak 01/01/2012 ve öncesi çıkış tarihi ile çıkarılırsanız para alamazsınız.

iki yasadan(6111 ve 5510 sayılı yasadan )yararlanan sigortalı bayanda doğum parası alabilir mi?

mustafakutlu ' Alıntı:
iki yasadan(6111 ve 5510 sayılı yasadan )yararlanan sigortalı bayanda doğum parası alabilir mi?

Elbette alabilir. Teşvikten işveren yararlanıyor zaten, işçi değil

merhaba, ben ssk lı çalışanım ve 32 . haftada çalışamaz raporu aldım muhasebeci aracılığla ilgili kuruma gönderdim
2 aralık 2011 tarihinde doğum yaptım. doğum sonrası içinde 8 hafta raporum var ben doğum paramı ne zaman alabilirm.

Bir önceki sayfada, sn.forwhom un yanıtı olan , 253 nolu mesajı incelerseniz sorunuzun yanıtını bulabilirsiniz ;)

merhaba,

32. haftada 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alacağım, pesonel servisine vereceğim, personel servisi bu noktadan sonra benim izne ayrılmamdan tutun dönüşüme ve rapor paramı alana kadar ne gibi işlemler yapıyor bana adım adım yazacak olan bir arkadaşım var mı?
kendim muhasebeciyim ama bu prosedürü bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum yanılgıya düşmemek adına.

yardımcı olursanız çok çok memnun olurum.

doğum yapacak olan kişinin 32. haftadan 37. haftaya kadar çalışır raporunu sgk bildirmesine gereke var mı?

selam ücretli öğretmenlik yapıyorum doğum parası alabiliyormuyum? 1 yıl ıcınde toplam 136 gun odenmıs prımım var ancak okul tatil oldugu donemnlerde sigortamız yatmıyor 90 gün sartı kesintisizmi aranıyor yardımcı olursanız sevınırım aynı 19 unda 32 haftalık iznime ayrılacagımsimdiden teekkürler.

merhabalar. 18 haftalık hamileyim ve çalışıyorum. yaklaşık 2.5 senedir sigortalıyım.bazı nedenlerden dolayı işten ayrılmayı düşünüyorum. tam olarak kaç haftamı doldurup işten ayrılmalıyım? yani ssk kaçıncı haftaya kadar sigortalı olursam doğum paramı ödeyecek? ayrıca nerelere başvurup nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum. bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler...

Selamlar, doğum parası alabilmeniz için istirahat başladığında sigortalılılığınızın sona ermemiş olması ve son 1 yıl içinde 90 gün sigortalı olmanız gerekir..Bu durumda sizin doğum parası alabilmeniz için 32.haftaya kadar çalışmanız gerekiyor.32. haftada doktorunuz size rapor verecek .Bu rapora istinaden 8 hafta doğum öncesi, 8 hafta da doğum sonrası olmak üzere 16 hafta doğum izniniz olacak..Rapor bitiminde işten ayrılmanız sizin için daha uygun görünüyor..

EYLÜLDURU ' Alıntı:
Selamlar, doğum parası alabilmeniz için istirahat başladığında sigortalılılığınızın sona ermemiş olması ve son 1 yıl içinde 90 gün sigortalı olmanız gerekir..Bu durumda sizin doğum parası alabilmeniz için 32.haftaya kadar çalışmanız gerekiyor.32. haftada doktorunuz size rapor verecek .Bu rapora istinaden 8 hafta doğum öncesi, 8 hafta da doğum sonrası olmak üzere 16 hafta doğum izniniz olacak..Rapor bitiminde işten ayrılmanız sizin için daha uygun görünüyor..
yani sigortamın 32. haftaya kadar devam etmesi gerekiyor. o zaman işten ayrıldığımda dr. vereceği raporla mı başvuracağım ssk ya? başka bı evrak gerekıyor mu acaba? bir de doğum parasını ne zaman ödüyor ssk?

ben 37 haftamdayken iş gorememzlık raporumu alıp işten tamamen ayrılmayı dusunuyorum dogumdna sonra calısmıcam bu sekılde ayrılırsam iş verenım işten çıktı gosterırse dogum parasını alabılırmıyım ..

raporlarınızın bitiminde işten ayrılmanız daha mantıklı değilmi?

bende aslında o sekılde dusunuyorum ama ben tek ksıı calısmaktayım ve yerıme o donem ıcın bırını alıcak ben cıkmak ıstemesem bıle o cıktı gosterır ısıme son verır dıye dusundum o yuzden soruyorum..

siz raporluyken iş akdini fesh ederlerse, rapor parasını alabilirsiniz zaten

turkasia ' Alıntı:
siz raporluyken iş akdini fesh ederlerse, rapor parasını alabilirsiniz zaten
Raporlu olanın çıkışı verilemez ki! (İhbar süresi+6 hf hariç)