mujde84 ' Alıntı:Merhabalar ben 6.5 aylık hamileyim.
1 ) 32.haftada raporumu alsam fakat 38. haftada doğum yapsam doğumdan önceki 2 haftalık kaybım doğum sonrasına ekleniyormu???
2) Doğum öncesi ve sonrası ücretini aylık mı veriyorlar?
3) Doğum öncesinde raporumu doktorumdan alıp işyerine vermem yeterlimi ? Daha doğrusu izlemem gereken tam olarak yol nasıl ? İlk önce rapor alıcam sonra ne yapmam gerekiyor ?
mabel55 ' Alıntı:Teşekkür ederim cevaplarınız için. Bir de eşimin 5.ay ssk'sı yok yani şöyle ki. Bunlar eşimi başka yerde sigortalı göstermiş temmuz 2010 dan nisan 2011 dahil. o şirket mayıs ayında beyan vermemiş. SGK şifresine el koymuş dediler. Eşimin oradan çıkışı yok ama işte mayıs 2011 beyan verilmemiş. haziran 2011 başı itibarı ile de başka şirkete girişi yapıldı. O aradaki mayıs eksikliği bir sıkıntı yaratır mı bize. Çok soruyorum çok rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim. Bizim bu iş dallası geçti.
Neyi de keserler???Stajyer001 ' Alıntı:Hamile olduğunuzu bilirlerse onu da keserler !!!
seniser ' Alıntı:Merhaba;
2011 yılı içerisinde 31 Mayıs'a kadar çalıştım, sonrasında işten çıkarıldım ve 8 ay olmak üzere işsizlik ödeneği alıyorum. 1 Kasım 2011 de ayrıldığım işyerine geri başlayacağım, işsizlik ödeneği kesilecek, ancak; 32.haftamda yani 26 kasım 2011 tarihinde doğum iznine ayrılacağım. Beklenen doğum tarihi 21 Ocak 2012.
Bu durumda, mevzuata baktığımda doğumdan önceki bir yıl içerisinde 90 gün sigortalı olmak ve izin itibariyle çalışıyor olmak gerekli diyor. Şartları sağlıyorum ancak ödemede problem vs olur mu, konu hakkında desteklerinizi rica ediyorum, acil
Bir diğer sorum da, 26 kasım itibariyle işveren prim ödemiyor ancak çıkışta göstermiyor şeklinde, teyit eder misiniz?