Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mekan27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sevgili meslektaşlarım 01/10/2008 tarihinde yürürlüğü giren yeni sgk yasasıyla hayatımıza Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi diye bir form daha sokarak işçi ayrıldıktan en geç 10 gün sonra kuruma bildirmemiz istenmektedir.
e-bildirgede yeri var fakat çalışmıyor. Matbu örneğini bulamadım ki kuruma göndereyim.
bu konuda sizlerinde görüşlerini baylaşmak isterim.

Ynt: Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi

01/10/2008 tarihinden itibaren verilecek ekim ayını 10 kasıma kadar vermelisiniz.fakat aylık hizmet listesini ayın 10 na kadar verirseniz böyle bir form vermenize gerek yok

BOZOĞLANLI ' Alıntı:
01/10/2008 tarihinden itibaren verilecek ekim ayını 10 kasıma kadar vermelisiniz.fakat aylık hizmet listesini ayın 10 na kadar verirseniz böyle bir form vermenize gerek yok

Pardon yorumunu ben mi yanlış anlıyorum.Yasada Takip eden ayın 10'una kadar demiyor 10 gün içinde diyor.Yani benim anladığım 01 ekimde çıkan birini 9 ekim sonuna kadar bildirmeliyiz şeklinde..Yanılıyor muyum?

SEVGİLİ ARKADAŞIM
5510 SAYILI YASANIN 9 NUMARALI MADDESİ DE İŞTEN ÇIKIŞ BİLDİRİMLERİ ÇIKIŞ TARİHİNDEN İTİBAREN 10 GÜN İÇERİSİNDE KURUMA BİLDİRİLİR DİYOR YANILMAYALIM

Forum kurallarına uyup yazınız küçük harf yazın lütfen.

çalışan kişi işten ayrıldığı tarihten itibaren 10 gün içinde bildirim yapılmalıdır.
1 ekimde ayrılan kişinin bildirimi 10 ekime kadar yapılmalıdır.

yapılmalıdır ama nasıl sgk int sitesinde işten çıkış butonu aktif değil ne zaman aktif oalcağıda mechul >:(

twolf ' Alıntı:
BOZOĞLANLI ' Alıntı:

Pardon yorumunu ben mi yanlış anlıyorum.Yasada Takip eden ayın 10'una kadar demiyor 10 gün içinde diyor.Yani benim anladığım 01 ekimde çıkan birini 9 ekim sonuna kadar bildirmeliyiz şeklinde..Yanılıyor muyum?

IV- SİGORTALILIĞIN SONA ERMESİ VE BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ

A- Hizmet Akdine Tabi Çalışanlar
5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı olanların sigortalılıkları hizmet akdinin sona erdiği tarihte biter. Bu tarih, işverenler tarafından örneği Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği ekinde yer alan sigortalı işten ayrılış bildirgesi ile sigortalılığın sona ermesini takip eden on gün içinde E SİGORTA ile Kuruma bildirilir.

1 ekimde cıkan işçinin 11 ekim aksamına kadar bildirilmesi gerekiyor. 11 ekim cumartesine denk geldiginden 13 ekime kadar uzar

Ayrıca yanılmıyorsam bu 10.ay içinde çıkışı yapılan işçiler için geçerli.
9.ayda çıkan işçiler için geçerli bir işlem değil.
Yanılmıyorum demi.?

5510 1/10 itibaren yürülüğe girdiğine göre 1/10 itibaren işten çıkanları kapsamalı.

İşten Ayrılma Bildirigesinin internet üzerinden tam ve eksiksiz olarak verebilen var mıdır?
Yoksa kanunen yürürlükte olmasına rağmen fonksiyon hala tasarım aşamasında mıdır?

şu anda aşağıdaki üç fonksiyonda çalışıyor.
1-işe giriş
2-işten çıkış
3-sigortalı sorgulama

arkadaşlar

sgk işten çıkış ekranında çıkan hizmet dökümünde son çalışanın son iki ayının gün ve toplamını alabiliyoruz
bunun bir açıklaması varmı.

arkadaşlar, ssk çıkış bildirimini onayladım ama yazıcıdan aldığım çıktıda barkod referansının altında girişlerde olduğu gibi numara yazmıyor. Çıkış yapmış olan arkadaşlar sizlerde de durum aynımı?

aktif olmasına aktifte sürekli hata veriyor , tüm verileri tam giriyorum fatakat Sorun oluştu: bilgi : kazanc miktarlarını girerken virgül yerine nokta kullanınız diye uyarı veriyor, böyle bir durum ile karşılaşan varmı? birde bu aydan hiç günü olmayan kişiler için gün girmeden nasıl ayrılış bildirgesi verebiliriz.

mtolunay ' Alıntı:
...Sorun oluştu: bilgi : kazanc miktarlarını girerken virgül yerine nokta kullanınız diye uyarı veriyor, ...
Rakam yazarken "," mü kullandınız "." mı?

şu anda sgk işten çıkışları gayet iyi çalışıyor

1/10/2008 de işten ayrılan personelin işten ayrılış bildirgesini hazırlıyorum pirime esas kazanç tutarını kontrol et diyor.çıldıracağım az kaldı 1 günlük tutar altı üstü neyi kontrol ediceğim

Aylık asgari ücreti 642,01 olarak kullanıyorum (neti yuvarlak çıkması için) 3 ekimde çıkan biri için 642,01/30x3 = 64,20 yapıyor.(64 nokta 20 yazın) Bu şekilde girdim çıkışını onayladım.Örnek resim alttadır.

sayın twolf
bilgi için teşekkür ederim bir sorum olacak eylül kısmında gün bölümüne rakam girmeye gerek yok mu sadece çalışanın çıktığı aydaki gün sayısımı yazılacak.
teşekkür ederim.