Şirket İçin Yapılan Giderler Hk.

Burak Tanyeri

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Nis 2013
Mesajlar
123
Konum
Antalya
selamlar,

şöyle bir sorum olacak,
şirket personeli sabah kalvaltı yapması veya ikindi saatinde karnı kazınanlar için paketli ekmek, piknik tip reçel, peynir, zeytin vs, yine personel için kuruyemiş, gazlı içecek, meşrubat gibi envai çeşit gıda maddesi şirket mutfağına aylık 3-4 bin liraya varan alışveriş yapılıyor.
bu tipte harcamayı hangi hesap kodunda giderleştirmeyi uygun bulursunuz ?

şirket çalışanlarına özel günlerde kutusu 100-150 lira değerinde çikolat dağıtılıyor. bu çikolatalar nasıl muhasebeleştirilmelidir ?

ramazan kolisi, bayram gıda kolisi, doğum günlerinde hediye çeki, yılbaşlarında alışveriş çeki tarzındaki giderleri ücret geliri olarak bordroya dahil edilmektedir fakat üstteki giderler için eleştiri/ceza gelir mi kafam karıştı.

iyi çalışmalar.
 
Sayın yaklaşım

Bunların tamamını ücret olarak dikkate alıp bordroya yansıtmalısınız
 
Şirketin mutfağında özellikle de verilen kahvaltı veya ara öğün sayılabilecek bir mutfak giderinin bordroda yer almaması gerekir diye düşünüyorum.
Bordroya girmeyen yemek gideri sadece öğle yemeği ile mi sınırlıdır. Bence direkt bu harcamalar gidere kayıt edilmelidir.
Bir de iş yerinde ki personel sayısı nedir? Rakamın aylık büyüklüğünü kıyaslamak ve personel başına düşen rakamı hesaplamak için de önemlidir. Olurda bir incelemede belki bu rakamın büyüklüğü eleştiri konusu olabilir.
 
Bayramda verilen çikolata, şekerleme paketleri için de aynı hususu mu düşünüyorsunuz ?

bir kutu çikolata 100-150 lira kadar sadece şirket personeline veriliyor 50-60 kutu...
müşteriler için de alım yapılıyor.
 
Personele sağlanan menfaatler ücret olarak olarak değerlendirmeli.... ayni yardım.. müşteriler ise 760 pazarlama dağıtım gid. kapsamında olabilir... Ancak tutarı uyumlu olmalı....
 
Üst