SMMM Ruhsat Alma İşlemleri

Ynt: SMMM Ruhsat Alma İşlemleri

sınav sonuç belgesi eline hala ulaşmayan varmı acaba. benim ki hala gelmedi postaneye de sordum ama...

Benimde gelmedi kardeş..Odayı aradım evraklarınız bize geldi dediler.istediğimiz evraklar hazırsa gelin işlemlerinizi yapalım diyolar..

emari ' Alıntı:
sınav sonuç belgesi eline hala ulaşmayan varmı acaba. benim ki hala gelmedi postaneye de sordum ama...

Dostum benimkide daha yeni geldi . Herhalde postanede bir sorun var. Çünkü Türmob yazıyı 15/05/2009 Cuma günü postaya vermiş. İstanbula geliş tarihi 18/05/2009 Pazartesi. Benim elime ulaştığı tarih 29/05/2009 Cuma. Yani senin anlayacağın Ankaradan İstanbula 3 günde gelen posta bağlı olduğumuz postaneden bana 11 günde ulaşabildi.

Enteresan bir not daha. Bağlı olduğumuz merkez postane bizim arka sokakta

değerli arkadaşlar,

cuma günü kayıt oldum
turmoba 1465
ismmmoya da (210+315)/2 verdim
2,5 ay sonra tören varmış.
vere vere de bir poşetin içine 2 küçük cepkitabı verdiler.
Insan tüm ismmmo yayınlarını set olarak verir değilmi :P

merhabaarkadaşlar.

Bitirme sınavını vermiş olan arkadaşlardan oda ruhsat işlemleri için hangi belgeleri istiyor acaba

Önceki sayfalarda ne istedikleri yazıyor. (bknz; sayfa 2 ve 3, daha olmadı odanızın intenet sitesi)

arkadaşlar istanbul odası bu dönem %50 indirimli tahsilat yaptı.

kafama takılan bu konu ile ismmmo odası ile görüştüm.

yalnız bu %50 indirim den dolayı fiilen çalışmadığımızı imzaladığımızdan fiilen ben bu mesleği yapmıyorum demekmiş.

dedim ymm de bize sorun çıkarmı, dediki onun sorun çıkıp çıkmayacağının garantisini veremem dedi.

istanbul odasının verdiği bilgi yukarıdaki gibi, aynı zamanda aşağıdaki bilgiyide verdi.

birde şöyle birşey var bugun odaya fiilen mesleği icra etmiyorum deyip kayıt olduğumuzda ise %50 indirimli ödüyoruz, ertesi gün gidip ben büro açtım kayıt yaptıracam dedin mi aradaki farkı almıyorlarmış, geriye dönük işlem olmadığı için.

arkadaşlar istanbul için ruhsat töreni en yakın zamanda ne zaman olur bilgisi olan var mı

OUTCRY ' Alıntı:
arkadaşlar istanbul için ruhsat töreni en yakın zamanda ne zaman olur bilgisi olan var mı
Bildiğim kadarıyla belge töreni İstanbulda 02.07.2009 tarihinde yapıldı. Odayla görşün isterseniz.

benimde bildiğim kadarıyla 23.07.2009 daydı sanki bi yerde öyle okumuştum mali tatil dolayısıyla 02.07.2009 tarihinde olmadı diye biliyorum ama kesin böyle demiyorum tabi

esperado ' Alıntı:
benimde bildiğim kadarıyla 23.07.2009 daydı sanki bi yerde öyle okumuştum mali tatil dolayısıyla 02.07.2009 tarihinde olmadı diye biliyorum ama kesin böyle demiyorum tabi
O tarihte ankara odası tören yaptı. Sen onu görmüşsündür.

Arkadaşlar ben de mart 09 da kazanmıştım fakat parasızlıktan ancak bana gelen turmob yazısı (15 gün içinde) ndan ancak 1 ay sonra parayı yatırdım bana ismmmodan cebine 2 ay sonra mesaj gelecek dedi yani ağustos ortasında.Fakat anlamadığım bu temmuz başı töreni hangi döneme aitti.treni kaçırdık mı?

Arkadaşlar bende bişey sormak istiyorum: cevaplayan çıkarsa sevinirim. Bende Mart sınavında belgeyi almayı hak ettim. Ama şu an kullanamıyacağım için almayı düşünmüyorum.(Tamamen duygusal ) Odaya kayıt ta yaptırmadım. Sizce yaptırmam gereklimiydi. Yada kayıt yaptırırsam ödemem gereken aidat falan çıkarmı. Veya 1 yıl sonra başvurursam 1 yıllık aidat alırlarmı benden.

ben şimdilik almayı düşünmüyorum bildiğim kadarıyla ne zaman başvurur isem aidatlar o dönemden başlıyor bi arkadaş 2002 almayı hal etti geçen sene ruhsatını aldı o nedenle bekletebildiğim kadarıyla bekleteceğim

çevik001 ' Alıntı:
Arkadaşlar ben de mart 09 da kazanmıştım fakat parasızlıktan ancak bana gelen turmob yazısı (15 gün içinde) ndan ancak 1 ay sonra parayı yatırdım bana ismmmodan cebine 2 ay sonra mesaj gelecek dedi yani ağustos ortasında.Fakat anlamadığım bu temmuz başı töreni hangi döneme aitti.treni kaçırdık mı?

bizim arkadaş 20 mayısta başvurdu ben ise 9 haziranda aramızda 20 gün vardı , onu 7 temmuzdaki törene çağırdılar, beni çağırmadılar. geçen seneki tören aralıkalrına bakıyorum , temmuzdan sonra kasımda yapmışlar töreni.. başvuru yaparkende 45 gün sonra tören var demişlerdi, ama hala ses seda yok.

herhalde yeterli sayıya ulaştığında tören yapıyorlar.

arkadaşlar günaydın herkese ...ben de 19 haziran da ruhsat için başvuru yaptım .size ruhsat töreni ile ilgili bilgi verilecektir denilmişti.Henüz bir ses seda yok ..sanırım 45 gün sınır değil...buradaki başvuru çoğunluğuna bakarak tarihe karar veriyorlar ..

benim bağlı olduğum oda ne tören yapıyor ne de tel edip sınav sonucu bildiriyor.kazandığımı bile ben arayıp odaya söyledim.turmob mührü geliyor onu da başkalarından duymuştum.başka bi ildeki odaya mı kayıt olsaydım acaba ????

kolay gelsin arkadaşlar,
smmm belgesini almaya hak kazandım ama şuan kullanma durumum olmadığı için belgeyi almıyorum.
malum zaman iktisat ve hesap devri. ruhsat alma ücretlerine her yıl zam yapılıyor bu zam odaya ödediğimiz yıllık aidattan (büro açmayı düşünmüyorum) fazlamı. yani aidat ödemekten kurtulayım derken her yıl gelen zamla daha fazla ücret ödemek durumundamı kalıyoruz. bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.