SMMM Ruhsat Alma İşlemleri

Ynt: SMMM Ruhsat Alma İşlemleri

20.07.2009 itibariyle;

- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Adli Sicil Kaydı
- İkametgah Belgesi (Muhtarlıktan)
- Nüfus Kayıt Örneği (Muhtarlıktan)
- Noter Onaylı Diploma Sureti
- Turmob'a yatırılan ruhsat bedelini gösterir dekont

istendi şahsımdan.

İzmir Odası'na 885,00 TL ve Turmob'a 1.465,00 TL (Kaşe ücreti hariç. Ben bağımlı çalışıyorum. Büroda kullanmak isteyenler +135,00 tl daha yatırmalı kaşe ücreti için) olmak üzere toplam :

2.350,00 TL'ye mal oldu. İsteyene, belirli kredi kartlarına 6 taksit yapılıyor.

arkadaşlar bende temmuz döneminde başarılı oldum. ama ben sm olarak bürom var. Ruhsat ücreti aynı mı acaba bizimide?

Çok büyük paralar isteniyor, nedir bu anlamıyorum. Alt tarafı bir belge, zaten onu alana kadar dünya kadar kurs ve kitap parası harcıyoruz, üzerine bir de bu belge parası bize de yazık...

BRKCC ' Alıntı:
20.07.2009 itibariyle;

- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Adli Sicil Kaydı
- İkametgah Belgesi (Muhtarlıktan)
- Nüfus Kayıt Örneği (Muhtarlıktan)
- Noter Onaylı Diploma Sureti
- Turmob'a yatırılan ruhsat bedelini gösterir dekont

istendi şahsımdan.

İzmir Odası'na 885,00 TL ve Turmob'a 1.465,00 TL (Kaşe ücreti hariç. Ben bağımlı çalışıyorum. Büroda kullanmak isteyenler +135,00 tl daha yatırmalı kaşe ücreti için) olmak üzere toplam :

2.350,00 TL'ye mal oldu. İsteyene, belirli kredi kartlarına 6 taksit yapılıyor.

odalar arası çok fark var ben temmuz döneminde kazandım bizim oda 1800 alıyormuş sadece şimdi arayıp öğrendim

Ruhsat işlemleri için hemen odaya başvurabiliyor muyuz. Şuan ruhsatı alıcağım ancak faaliyete 2-3 ay sonra geçerim heralde ne gibi bir yol izlemem gerekiyor.

ya bu odalar arası kayıt ücreti neden bu kadar farklı anlamadım.
istanbul 265 lira ankara 630 lira izmir bilmem kaç lira .
ee nasıl olacak bu buna bi standart getirsinler canım.
smmm olduk hata mı ettik yani
ruhsatı almak içinde kredi mi çekecez yani

türmobdan yazı gelmesi gerekiyormuş ondan sonra odanızdan ruhsat formu var o alınıp doldurulacak. türmobdan yazı gelmeden işleme başlayamıyormuşuz. oda böyle söyledi bana bugün.

stajyer2007 ' Alıntı:
Ruhsat işlemleri için hemen odaya başvurabiliyor muyuz. Şuan ruhsatı alıcağım ancak faaliyete 2-3 ay sonra geçerim heralde ne gibi bir yol izlemem gerekiyor.

ha bu arada türmoba yatacak 1450 tl lik bi ücret var ruhsat ücreti oda sanırım. ona 6 taksit yapılıyormuş.

bende karar verdim o gelen yazı ile ispatlayabileceğim sürece fiilen ünvanımı kullanmaya başlayana kadar ruhsatı almayacağım. odayada kayıt olmayacağım aidatınıda vermeyeceğim.

ruhsatı almama gibi gibi bir ihtimal varmı arkadaşlar.
ne kadar süre almayabilriz
30 gün içinde diyo başvuru yapın
yapmazsak nolur ?

Kim diyo 30 gün içinde başvurun diye. bence böyle bi zorunluluk yoktur. martta kazanıp ruhsata başvurmayan bi dolu tanıdığım var.

umutyaylagul ' Alıntı:
ruhsatı almama gibi gibi bir ihtimal varmı arkadaşlar.
ne kadar süre almayabilriz
30 gün içinde diyo başvuru yapın
yapmazsak nolur ?

onlar biran önce üye gelsinde aidat alalım derdinde başka yaptıkları birşey yok zaten. bende martta verdim dersleri ruhsata başvurmadım şuan başvurmayıda düşünmüyorum, zorunluluk diye birşey yok. o belge bizim anamızın ak sütü gibi hakkımız istediğimiz zaman alabiliriz.

3 yılda aldığı bir belgeyi 30 günde elinden alan adama naparlarki acaba :):):)

FERCEY ' Alıntı:
onlar biran önce üye gelsinde aidat alalım derdinde başka yaptıkları birşey yok zaten. bende martta verdim dersleri ruhsata başvurmadım şuan başvurmayıda düşünmüyorum, zorunluluk diye birşey yok. o belge bizim anamızın ak sütü gibi hakkımız istediğimiz zaman alabiliriz.

3M_FS ' Alıntı:
3 yılda aldığı bir belgeyi 30 günde elinden alan adama naparlarki acaba :):):)

FERCEY ' Alıntı:

Bende şu an ruhsat almayı düşünmüyorum. Zaten bağımlı çalışıyorum. Birde onca masraf yeter yani. Bi rahat edelim :)
Kimse ruhsatı almadık diye hakkımızı elimizden alamaz böyle birşey mümkün değil. Ancak izlenmesi gereken yolu da öğrenmek lazım.
Bi ara bakarız bırakın biraz yaşayalım mutluluğumuzu dimi ama :)
En azından burda adımızın önüne eklemeye para istenmiyor ;D Burayı seviyorum ;)

bakın ankara odasında ne yazıyo!!!!!!

Sınavlarınızdaki başarınızdan dolayı sizi tebrik ederiz, aramıza hoş geldiniz. Meslek Yasamız Odadan alacağınız formları doldurarak 30 gün içinde yine Odamıza müracaat edip oda kaydınızı ve ruhsat müracaatınızı yaptırmanız gerekmektedir.

ÜYE OLMAK İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER
Stajını bitirip meslek mensubu unvanı alan adaylar, Oda kütüğüne üye olmak zorundadırlar.
Bunun için gerekli evraklar:

Üye Olmak İçin Gerekli Olan Evraklar
? TÜRMOB Sınav Sonuç Belgesi (Elinize ulaşmadıysa TÜRMOB?dan temin edebilirsiniz).
? Banka Dekontu (TÜRMOB?a yatan ücret)
? 9 Adet Resim
? 1 Adet Nüfus Cüzdan Sureti (Noter/Muhtar Onaylı)
? 1 Adet Savcılıktan iyi hal kağıdı
? 1 Adet Diploma Fotokopisi (Noter)
? 1 Adet İkametgah Belgesi
? Sigortalı çalışanlardan ; SSK işe giriş bildirgesi
? Çalışmayanlardan ; SSK , BAĞ-KUR ve vergi dairesinden kaydı olmadığına dair yazı
? Oda Kayıt Ücreti 630 TL'dir. 2008 Maktu Aidat Ücreti 165 TL'dir. (Oda veznesine aynı gün ödemeniz gerekmektedir)

hasanvolkan ' Alıntı:
atakan005 ' Alıntı:
hasanbey olsanız olsanız siz yardımcı olursunuz malum mart2009 dönemi yeterlilik sonuçları bugün açıklandı bende belgeyi almaya hak kazandım. Bundan sonraki süreç nedir ne yapmamız lazım. Bildiğim kadarıyla sınav sonucunda başarılı olduğumuz için bir yazı gelecek bu yazıyla birlikte odaya gidip neler yapmamız lazım. Ve şu andan itibaren nekadar süre içerisinde belge elimize geçer. Şimdiden teşekkürler.

Sayın Atakan mesajınızı yeni gördüm. Tebrik ederim, hayırlı olsun. İnşallah herşey gönlünüzce olur.

Türmob'tan dediğiniz gibi sınavı kazandığınıza ve kaydınızı yaptırmanız gerektiğini belirten bir yazı gelecek. Bu yazı da 15 gün içinde müracaat edilmelidir diyor. Fakat bu yazıdaki sürenin; hem kendi araştırmalarımdan hem de Türmob'ta ücret yatırırken yetkililerden aldığım cevaba göre bir bağlayıcılığının olduğunu göremedim. Ücretleri geç yatırıp, geç müracaat etmenizin size tek kötülüğü belgenizi de başvurunuza paralel olarak geç almanız olacaktır.

Belge ücreti ilden ile farklılık gösteriyor galiba. Ben;

Türmob'a: 1.465-TL, Ankara Oda'ya : 740-TL olmak üzere toplam 2.205.TL yatırdım. Türmob'a yatırdığım ücret için kredi kartına 6 taksit, odaya yatırdığım ücret için ise yine kredi kartına 3 taksit yaptırdım. Ankara odanın istediği evraklar şöyle idi. Sizinkide muhtelemelen aynı olacaktır.

... Sayın Umut zaten yazmış. Fazla yer kaplamasın diye tekrar görünsün istemedim.

Belge ne zaman elime geçer? Bu soruya cevap vermek zor. Bu süre de yine ilden ile farklılık hatta aynı ilin farklı sınav dönemlerinde bile farklılık gösterebiliyor. Ben yine size kendi yaşadığım süreci anlatayım;

Kasım/2008 Sınavının Açıklanma Tarihi : 12.02.2009
Türmob'tan Kazandın Yazısının Tebliğ Tarihi : 19.02.2009
Türmob ve Odaya Başvuru Tarihim : 06.03.2009
Ruhsat Alma Tarihim : 17.04.2009

Bir önceki sınav döneminde (Temmuz/2008) belge almaya hak kazanan bir arkadaşım ruhsatını benden yaklaşık 1 ay önce falan almıştı. Bununla beraber bizler Ankara'da belgelerimizi 17.04.2009 tarihinde alırken İstanbul'da ruhsat töreni yanlış bilmiyorsam 07.05.2009 tarihinde yapılmıştı. Yani diyeceğim belge alma süreleri farklılık gösteriyor.

İyi çalışmalar. Tekrar size ve kazanan diğer arkadaşlara hayırlı olsun.

Türmoba yatacak parayı nasıl takside böldüreceğiz. Bankaya yatmıyor mu?. Birde şuan faaliyete başlamayacaksak yinede kaşe almamız gerekiyor mu? yani faaliyete başlamayan smmm'lere kaşe veriliyor mu?

stajyer2007 ' Alıntı:
Türmoba yatacak parayı nasıl takside böldüreceğiz. Bankaya yatmıyor mu?. Birde şuan faaliyete başlamayacaksak yinede kaşe almamız gerekiyor mu? yani faaliyete başlamayan smmm'lere kaşe veriliyor mu?

Türmoba yatacak parayı odadan kredi kartı ile ödüyosun taksit yapıyorlar. Faaliyete başlamayacaksan kaşe almana gerek yok.

İstanbul SMMO ile telde görüştüm.

Tesmer 1465 TL istiyor
Oda kayıt 525 TL istiyor.
6 taksit yapıyorlar

kaşeler verilmiyor, faaliyete başlamayacaksınız...

Şimdi ruhsat almak için doldurmamız gereken belgelerde şu an çalışmakta olduğumuz yeri, adresini, telefonunu vs istiyor. Bunları doldurmak zorunda mıyız?