atakan005 ' Alıntı:
hasanbey olsanız olsanız siz yardımcı olursunuz malum mart2009 dönemi yeterlilik sonuçları bugün açıklandı bende belgeyi almaya hak kazandım. Bundan sonraki süreç nedir ne yapmamız lazım. Bildiğim kadarıyla sınav sonucunda başarılı olduğumuz için bir yazı gelecek bu yazıyla birlikte odaya gidip neler yapmamız lazım. Ve şu andan itibaren nekadar süre içerisinde belge elimize geçer. Şimdiden teşekkürler.
Sayın Atakan mesajınızı yeni gördüm. Tebrik ederim, hayırlı olsun. İnşallah herşey gönlünüzce olur.
Türmob'tan dediğiniz gibi sınavı kazandığınıza ve
kaydınızı yaptırmanız gerektiğini belirten bir yazı gelecek. Bu yazı da 15 gün içinde müracaat edilmelidir diyor. Fakat bu yazıdaki sürenin; hem kendi araştırmalarımdan hem de Türmob'ta ücret yatırırken
yetkililerden aldığım cevaba göre bir bağlayıcılığının olduğunu göremedim. Ücretleri geç yatırıp, geç müracaat etmenizin size tek kötülüğü belgenizi de başvurunuza paralel olarak geç almanız olacaktır.
Belge ücreti ilden ile farklılık gösteriyor galiba. Ben;
Türmob'a: 1.465-TL, Ankara Oda'ya : 740-TL olmak üzere
toplam 2.205.TL yatırdım.
Türmob'a yatırdığım ücret için kredi kartına 6 taksit, odaya yatırdığım ücret için ise yine kredi kartına 3 taksit yaptırdım. Ankara odanın istediği evraklar şöyle idi. Sizinkide muhtelemelen aynı olacaktır.
... Sayın Umut zaten yazmış. Fazla yer kaplamasın diye tekrar görünsün istemedim.
Belge ne zaman elime geçer? Bu soruya cevap vermek zor. Bu süre de yine ilden ile farklılık hatta aynı ilin farklı sınav dönemlerinde bile farklılık gösterebiliyor. Ben yine size kendi yaşadığım süreci anlatayım;
Kasım/2008 Sınavının Açıklanma Tarihi : 12.02.2009
Türmob'tan Kazandın Yazısının Tebliğ Tarihi : 19.02.2009
Türmob ve Odaya Başvuru Tarihim : 06.03.2009
Ruhsat Alma Tarihim : 17.04.2009
Bir önceki sınav döneminde (Temmuz/2008) belge almaya hak kazanan bir arkadaşım ruhsatını benden yaklaşık 1 ay önce falan almıştı. Bununla beraber bizler Ankara'da belgelerimizi 17.04.2009 tarihinde alırken İstanbul'da ruhsat töreni yanlış bilmiyorsam 07.05.2009 tarihinde yapılmıştı. Yani diyeceğim belge alma süreleri farklılık gösteriyor.
İyi çalışmalar. Tekrar size ve kazanan diğer arkadaşlara hayırlı olsun.