Smmm Yeterlilik 2015/03 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır

Sınav yönetmeliğini 2014 de değiştirmişler , "Sınava girenlerin sayısında artış olması halinde sınav sonuçlarının açıklanma süresi yirmi gün uzatılır" ifadesi "Sınavlara girenlerin sayısında, önceki sınava göre artış olması halinde, sınav sonuçlarının açıklanma süresi yirmi güne kadar uzatılabilecektir." şeklinde olmuş.
Önceki sınav sonuçları 73 günde açıklanmıştı, katılan sayısı bu 73 günde açıkladıkları sınavdan daha fazla olduğu için açıklanma süresini uzatmışlar güya.
Madem böyle bir madde eklediniz, sınava giren sayısı fazla olursa komisyona x kadar üye atanacağı maddesini neden ekleyemediniz.
Şimdi sınavı kaybedenler bir derse itiraz etse ne olacak durum belli değil.

Arkadaşlar TESMERİ yendiden aradım.
Cevap şu şekilde;

BU HAFTA AÇIKLANMAYACAK

Hayırlı Olsun.

Dün de biri demişti sanırım bu hafta açıklanmayacakmış diye. İşe güce adapte olamıyoruz. bir çoğumuz sonuçlara göre iş hayatına yön verecek onu da yapamıyoruz.

Arkadaşlar,
olay tesmeri arayıp aramamak baskı yapmak falan değil.Hepimiz mağduruz.Ancak facebookta SMMM Yeterlilik sınavına hazırlananlar grubundada yazılmış.Tesmer başkanı ile görüşmüş bir üstat.Erzurum Atatürk Üniversitesinde Yök tarafından atanan bir komisyon üyesi daha kağıtları teslim etmemiş.Uyarmış hatta Oda başkanı.Öyle yazmışlar.Sonuç olarak isterseniz günde 100 kere arayın.Komisyondan sonuçlar gelmedikçe hiçbirşey olmaz.

Sınava girdiğimiz tarihten bu yana tam 67 gün geçmiş malum kurumdan ne adam gibi bir açıklama ne sınava katılan kişi sayısı hakkında en ufak bir bilgi yok keyfiyetten süre uzatımı alıp burada insanları çaresizce ne yapacakları konusunda düşünmeye itiyorlar. az önce yine aradım hala komisyon diyor bende diyorum ki hanımefendi siz bu komisyona bu kadar kişi arayıp sınavı soruyor yeterli bir açıklama yapılması konusunda baskı yapmıyor musunuz diyorum ben bana iletileni söylüyorum diyerek kapatıyor. Diğer arkadaşlarında dediği gibi aradığımda ilk sıradaydım lütfen herkes bir şekilde 2 dk ayırıp arasınlar. Biz bunlara sessiz kaldıkça bunlar bizi görmemezlikten gelmeye devam edecekler.

Bence de umut etmeyin bende aradım bu hafta açıklanacağı hakkında henüz birşey söylenmedi diyorlar.Hergün arasak ne olacak acaba ne değişir
hergün ayrı birşey söylüyorlar . Bende umutlanmayın diyorum. Açıklanacak deseydi de inanırmıydım bilemiyorum.

67. güne gönül rahatlığıyla girmiş bir komisyonu tesmer'den değil bizzat özel cep telefonlarından arasanız ne olur ki? Adam kendi kağıtlarını teslim ettiyse ''banane olay benden çıktı mikrofon tesmer'de ona konuşun'' der geçer.

Sıkıntımız büyük arkadaşlar. Bu 8. ders olayı sırf yeni stajı bitenleri değil hepimizi etkiledi..

Sınavı senede 2 kere yapsınlar arkadaşlar o zaman. 6 ayda bir sınav olsun. Bu işten biz yırttık sayılır ama bundan sonraki arkadaşlar çok zarar görür.
Ya değerlendirmesi biten kağıtlar açıklansın yada sürelerde birşeyler yapılsın. Bu iş böyle çıkmaza giriyor.

Tesmeri aradım tekrar 60 gün doldu neden açıklamadınız diye.+20 var dedi.yönetmelikte +20 katılım sayısı artarsa yazıyor dedim.Katılım arttımı ki dedim.evet dedi arttı.Kaç kişi dedim.bilmiyorum dedi.nasıl bir cevap bu ya.son 4 sınavın sayısını yazılı olarak talep etsek alabilirmiyiz dedim.sanmıyorum dedi.yani katılım sayısını bilmiyor.ama çok diyor.enteresan bir durum.

Hepsi yalan dolan bence adam kağıtları teslim etmemiş falan . bence böyle birşey olamaz bana da taaa geçen hafta p.tesi günü sadece finansal muhasebe sonuçları kalmış gelince açıklanacak dediler. Yalan arkadaşlar o onu okumamış bu bunu okumamış , bunların hepsi yalan .Bana geçen hafta dediler iki gün sonra yine aradım onay bekliyoruz dediler.Söylediklerine de itibar etmeyin artık.Ha arama konusuna gelince bende ondan yanayım herkes aramalı söyledikleri önemli değil baskı yapılsa biraz toparlanırlar belki .

Hem odalar, hem Tesmer öyle bir tribe girmişler ki; ruhsat değilde cennetten tapu veriyorlar zannedersin.

Sanırım Sınav yönetmeliğinde böyle bir değişiklik şart arkadaşlar. Dilekçelerle böyle bişey istenebilir. Okunan kağıtlar ve sınavlar açıklansın. Bu çok mu zor?!

Biz okullarda sınav olduğumuzda Tüm dersler aynı anda açıklanmıyordu. Bu da öyle olsun. Adalet mi bu? Ben Maliyet sonucunu bekliyorum ama mesela Meslek hukuku sonuçları belli değil diye oturup onları bekliyorum.

Adalet ülkemizin neresinde düzgün işleniyor çok merak ediyorum.

Arkadaşlar 8.ders olan spk ya kim girdi,daha ona girebilen yokki.''2014 ve öncesi bir dönemde staj başlatma sınavını kazananlar bu dersi almayacak.'' yani 2014 sonrası stajı başlatması gerek.Adam yüksek yapıp 2 yıl yapsa stajı 2016 da ilk kez SPK dersinin sınavına girilecek.8.Ders falan yok.O sınava kimse giremedi bu dönem.Mantık olarak

arıyoruz arıyoruz klasik cevapları alıp bide sinirlerimizi bozuyoruz sonuçta onların dediği olacak ve 18 şubata kadar bizi bekletecekler

benim anlamadığım komisyonun onayını bekliyoruz bir şey gelmedi denilipte bu hafta açıklanmaz denilmesi ne kadar tutarlı bir açıklamadır.komisyon yarım saat sonra onay verebilir.nasıl olur da bu hafta olmaz deniliyor.ya da başka birşey var söylemiyorlar

benim anlamadığım komisyonun onayını bekliyoruz bir şey gelmedi denilipte bu hafta açıklanmaz denilmesi ne kadar tutarlı bir açıklamadır.komisyon yarım saat sonra onay verebilir.nasıl olur da bu hafta olmaz deniliyor.ya da başka birşey var söylemiyorlar

Muhtemelen baştan savmak için verilen bir cevap.

Bu hafta açıklanmayacak da diyorlar komisyondan onay bekleniyor da diyorlar.

İkisinin de doğru olma olasılığı var mı? Var. Komisyondan onay en az 1 haftada çıkıyorsa ikisi de doğru olabilir ama saçmalıktan başka bişey değil. Bence ikisinden biri yalan. Resmen baştan savmaya çalışıyorlar.

Ben bir değişiklik yapıp öğle arasından sonra İSMMMO'yu arayacağım. Sizin yönetiminiz hiç mi arayıp nerde bu sonuçlar demiyor bu kadar mı bizle ilgililer diyeceğim. Klasik ben sadece çalışanım burda deyip kapatacak ama eminim bişekilde de birileri duyacaktır.

Bence herkes kendi odasını da arasın bir yandan TESMER bizi oyalıyor resmen. Odada duyum alanlar vardır belki nebileyim farklı bir cevap alabiliriz.

Özellikle 203 Misafir okuyuculara sesleniyorum. Lütfen Odalarınızı arayarak biraz meşgul edin, Bir yandan TESMER'i arayın. Çok da umrumuzda değilmiş gibi durmayalım. Belki sallamıyorlar bizi ama birilerinin rahatsız olması bişeyleri değiştirebilir.

Odaların yoğun telefon alması TESMER'in almasından daha iyidir. TESMER sallamaz gider ama Odalardan birileri arayıp TESMER'e zor durumda bıraktınız bizi diyerek ODALAR baskı uygularsa TESMER o zaman sıkışabilir. TESMER bizi pek sallamıyor belli...