SMMM Yeterlilik itiraz sonuçları.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gencay07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Smmm yeterlilik itiraz sonuçları.?

sınav tarihinin daha ilerki bir tarihe alınması için birşeyler yapılamaz mı

senol01 ' Alıntı:
Kimse hakkını savunma demiyor ki Ders, çalıştıktan sonra kalınmaz.Doğru kaynaktan çalışmamış olabilirsin. Finansal muhasebe için forum da bolca kaynak oldu. Ayrıca bir arkadaşta madde madde tüm konuları açıklayarak yazdı.Eğer Hakkıyla çalışmana rağmen yine de kaldım diyorsan hakkını bu forumda değil mahkeme de aramalısınSınav kağıdın geçer nitelikteyse hakkını sonuna kadar ara....Ayrıca hak arama yolu hocaları tersleme, hakaret etme hatta tehdit etme olmamalı ...Bu arada çoğu hoca bol not vermekte özellikle vergi dersinde genel çerçeveyi yazabilen geçer.

Biri haksızlık mı dedi.? Bu sınavda haksızlığın en büyüğü oluyor arkadaşım. hangi çerçeveden bahsediyorsunuz.? Daha belli bir çerçevenin adı yokki çerçevenin kendisi olsun. Biz meslek mensubu adayıyız ama koyun muamelesi görüyoruz, bakınız avukat meslek mensuplarına o zaman aradaki farkı haklılığı haksızlığı görürsünüz.

İlla haksızlık istiyorsan söyleyeyim. Sınava 10 gün kalmış daha itiraz sonuçları açıklanmamış. Bu haksızlık değilde ne şimdi.? Adeletmi.? Ben çok çalıştığım günüde bilirim. Ama nerede hakkımı arayacağım.? Mahkemede mi.? yani 5 yıl sonra cevap gelecek bana.

Sevgili profesör bana SEN KİMİN ÇOCUĞUSUN DİYE soruyor sınavda. Bende BEN BABAMIN OĞLUYUM diyorum. Sonuç : 0 Niye.? Çünkü ben profesöre göre annemin oğluymuşum, çerçeve buymuş. Yemişim ben çerçevesini ya. Yazılı sınav Hangi haktan haksızlıktan bahsediyorsun, haksızlığın kralı var kralı bu sınavda.

KPSS deki hileler hurdalar bunun yanında halt etmiş. Yazılı sınav bu, adam kafasına göre not veriyor. Çıkmış bana çalışmaktan bahsediyorsun. Yok arkadaşım yok bu yönetimle bu sistemle bu iş yürümez. İnşallah bir gün bende meslek mensubu olacağım ve bir oy hakkım olacak ve o hakkımı bu sistemi değiştirmek için kullanacağım.

şenol arkadaşa katılıyorum,avukatlar olsaydı şimdi bizim konumumuzda yeri ğöğü aglatırlardı !

çok sessiz kalıyoruz,bütünlük yok ne yazıkki smmm ve smmm stajerleri arasında bu yüzden atlasalar da patlasalar da anca kuru gürültü yapıyorlar,bireysel değil toplu hareket etmek şart ve buda gerekli merciilere şikayet ve ciddi anlamda hak aranışları yapılmasıyla mümkün... bize hakkımızı vermelerini beklersek çok daha bekleyeceğimiz kesin..üç beş hocanın keyfi haline bu kadar insan mağdur ediliyor... sessiz kalınmamalı.

herkez canından bezdi ...
bu strse fazla dayanamıyor insan bari şu yeni yönetmelik cıksında ,söylenenlere göre 9 sınav hakkı vb. .. elbet maliyetten ve finansaldan geçeriz diye düşünüyorum

pycilog ' Alıntı:
ARkadaşlar bu durumu direkt MALİYE BAKANLIĞI na şikayet etmek lazım...Diğer türlü kurumun kendisini eleştirmek fayda etmez...DSP örgütlü TURMOB un hakkında AKP örgütlü MALİYE BAKANLIĞI gelir...Herkes arasın şikayet etsin.SAdece buraya yazmakla olmaz.....

Maliye Bakanlığı

(0312) 415 2900
Hükümet Caddesi No:2 Ulus

"Sınav Komisyonu 7 üyeden olusur. Üyelerin 2?si Maliye Bakanlıgını temsil eder.
Diger 3 üye Yüksek Ögretim Kurulunca teklif edilecek 5 aday arasından diger 2 üye
ise Birlikçe teklif edilecek 4 üye arasından Maliye Bakanı tarafından seçilir."
3568 sayılı kanun 7.madde

Maddede de görüldüğü gibi 7 üyenin tamamını Maliye Bakanı tarafından atanıyor. Sadece 2 üye birlik tarafından teklif edilen kişilerden seçiliyor. 2?si maliye bakanlığından, 3?ü hükümet güdümündeki YÖK?den geliyor. Kimi kime şikayet ediyorsunuz. Birliği kilitleyen üyelerin Maliye Bakanı tarafından atandığını göremiyor musunuz.
Birliğe düşman olmanın bir alemi yok. O da bütün kurumlar gibi işlemez hale getiriliyor.

arkadaşlar tesmer der ki itiraz eden adaylar ititraz sonucu açıklandıktan sonra başvuru yapacaklar bu adaylar için başvuru sistemi kapanmayacak diyolar. itiraz etmediğim derslerim var onlara napacam dedim onlar içinde bekleyin dedi hepsini itiraz sonuçları açıklandıktan sonra yapabilirsiniz dedi ama yine insanın içinde bi şüphe kalıyor. benimki gibi durumu olanlar naptı acaba. herkes bekliyormu yoksa itiraz etmediğiniz derslere başvuruyu yaptınızmı?

Tesmer'i aradım bugün sitede sürenin uzatıldığı yayınlanacakmış.

arkadaşlar merhaba ben de tek ders finansal muhasebeden itiraz sonucu beklemekteyim. tesmeri aradım. cevapları komisyon sonuçları göndermedi diyorlar. bu arada bugün sınav başvuru tarihinin uzatılması ile ilgili açıklama yapılacağını söylediler. ben de sorunun başvuru tarihi değil sınav tarihi olduğunu söyleyince ; bu konu yönetimde görüşülüyor sınav tarihi de uzatılabilir dediler . bilgilerinize

Komisyon üyeleri bizimle dalga geçiyor ..
İnanamıyorum yahu ..

bende inanmıyorum bencede dalga geçiyolar.burdaki herkes belge almaya aday bence belgeleri aldıktan sonra bişiler yapmak laızm....

erkan212 ' Alıntı:
tembell ' Alıntı:
İnanamıyorum yahu ..
Milletin 60 lık Denetim kağıdına sen 30 verirsen tabi itiraz ederiz.Böylece binlerce kağıdı eşşek gibi okursun.bu benim 20 lirama bakar böyle 20 lirayla senin zamanını satın alırım işte. Adam olsaydın da doğru düzgün not verseydin mesajını veriyoruz bu okumaktan beyinleri sulanmış kavanoz gözlüklü mondofollara.. Sınav isterse Aralık 15 te olsun çok da önemli değil.Ben zaten kalmış gibi hareket ederek itiraz ettiğim 2 sınavında parasını çoktan yatırdım. Bugün açıklanmazsa başvuru yapacağım.Eğer geçmişsemde başımın gözümün sadakası olsun derim..Yani kimse bizle dalga geçmiyor rahat ol..

ben bu tarz konuşmaları sizin gibi eğitimli birisine hiç akıştıramadım, kavanoz gözlüklü montofol, yada 20 liraya bakar satın alırım falan... herşeyin bir adabı var, lütfen..

deryatufekci ' Alıntı:
erkan212 ' Alıntı:
tembell ' Alıntı:
İnanamıyorum yahu ..
Milletin 60 lık Denetim kağıdına sen 30 verirsen tabi itiraz ederiz.Böylece binlerce kağıdı eşşek gibi okursun.bu benim 20 lirama bakar böyle 20 lirayla senin zamanını satın alırım işte. Adam olsaydın da doğru düzgün not verseydin mesajını veriyoruz bu okumaktan beyinleri sulanmış kavanoz gözlüklü mondofollara.. Sınav isterse Aralık 15 te olsun çok da önemli değil.Ben zaten kalmış gibi hareket ederek itiraz ettiğim 2 sınavında parasını çoktan yatırdım. Bugün açıklanmazsa başvuru yapacağım.Eğer geçmişsemde başımın gözümün sadakası olsun derim..Yani kimse bizle dalga geçmiyor rahat ol..

ben bu tarz konuşmaları sizin gibi eğitimli birisine hiç akıştıramadım, kavanoz gözlüklü montofol, yada 20 liraya bakar satın alırım falan... herşeyin bir adabı var, lütfen..

Biz kibarlığı bunların asistanlarına gönderdiğimiz maillere gelen cevaplardan sonra çoktan unuttuk.Adabında unuttuk kibarlığıda unuttuk.

deryatufekci ' Alıntı:
erkan212 ' Alıntı:
tembell ' Alıntı:
İnanamıyorum yahu ..

hakkatten yaa bu ne seviyesizliktir böyle arkadaşlar!!!

Arkadaşlar hepimiz aynı stresi yaşıyoruz. Bence de lüften daha saygılı ve adımıza yakışır şekilde eleştrilerde bulunalım. Benim odadan aldığım tavsiye şöyle; herkes Ankara yı arasın ve baskı uygulasın.

ilzey ' Alıntı:
Arkadaşlar hepimiz aynı stresi yaşıyoruz. Bence de lüften daha saygılı ve adımıza yakışır şekilde eleştrilerde bulunalım. Benim odadan aldığım tavsiye şöyle; herkes Ankara yı arasın ve baskı uygulasın.

Türmob mu arancak

kafalarına göre herşeyi uzatan zihnilerler bir kerede bizim lehimize bir uzatmaya gitsinler

kesin ne zaman belli olucakmış acaba ankarayı arayan varmı

evet arkadaşım. tesmeri arayabilirsiniz 444 60 60
Ankara'yı aradım. Sitede yayımlanacakmış takip edin dediler. Sınav tarihi ile ilgili değişikliğin yönetimce görüşüldüğünü belirttiler. SInav başvuru süresinin ise uzaltılacağı kesin gibi gözüküyor.

aradım ama ellerine ulaşan sonuç yok bizim şikayetlerimizi iletiyorlarmış.sınavın uzama ihtimali zormuş falan sonuçta başvurusu tamamlanmayan bir sınavın uzaması neden zor olsun dedim bizde bilemiyoruz falan dedi bekliyecekmişiz siteye hemen yansırmış.....

80-90 lık kağıtlara bile adamlar zar zor 50 vermiş. Arkadaşım tesmeri arayıp yetkili ile görüştüğünde hocanın taktiridir birşey yapamayız denmiş. Adamların derdi tasası belli arkadaşlar 20 TL lik bir kitabı 3000 kişiye aldırıp para kazanacaklar öncesinde nasıl her yerde ömer dumanın denetim kitabı satıldıysa şimdide Hasan türedinin kitabı satılıyor. 20 TL lik bir kitabı zorla aldırtmak için, kaç bin tane stajer 60-70 ile çok rahat geçmesi gerekirken 30 la bırakılıyor.
Bir diğerine bakalım adamın kitabı 17 TL ve sorularının cevapları kitabında var ama komisyonda tekmeyi yerin diye kaynak kendi kitabım diyemiyor. Dersane hocaları pala bıyıklıyı arıyor kaynak ver diyor vatandaş kaynak veremiyor. Asistanı olacak adam stajerlere demediğini bırakmıyor hatta durum hakarete kadar gidiyor.

Yani çok zor olan 2 dersten bu kadar uğraşmamızın nedeni aslında 37 TL. Bu kitapları 3000 kişi alsa bu adamların kazancı 111.000 TL aslında sınav kapılarında ve itirazlarda sürünmemizin nedeni bu para, gerisi hikaye.

Çok ilginç. Başvuru süresi tekrar tekrar uzatılıyor ve şimdi ise son günün neredeyse yarısına gelmişiz, hâlâ "muhtemelen uzatılmasını" beklemek zorundayız.

Para yatıran arkadaşlar geçtiklerini öğrenip iade alamayacaklar mı? Hediye mi edecekler yani sonuçları açıklamayan kuruma?

Ekleme: Basılan fiyatlardan elde edilen gelir kâr değildir, önce kârı hesaplamak gerekir. Ama kâr da yazara kalmaz yayınevi dururken. Kimseyi savunmak için yazmadım, ama bu işler böyle. Ha, para kazanmak istiyor veya kazanıyor da olabilirler ama rakamlar o kadar olamaz. Bir sürü akademisyen firmalara hizmet vererek de para kazanabiliyor öte yandan.