personel maaş programı

SPK Bağımsız Denetim Sınavlarına Yönelik Kaynak Tavsiyeleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KEMALİST
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: SPK Bağımsız Denetim Sınavlarına Yönelik Kaynak Tavsiyeleri

Arkadaşlar SPK sınavına kitaptan çalışmak bence mantıksız.Gazi yayınlarının kitabını aldım öyle duruyor,binlerce sayfa.He tabi bide şu var not bulamayan arkadaşlar için kitap mecbur .Ben mevzuattan giricem.Toplam 25 soru,dağılımı;
Aş Hukukuku 3 soru
İcra iflas hukuku 1
Kurumsal yönetim ilkeleri 1
Bireysel emeklilik 1
Bankacalık hukuku 1
Geri kalan SPK mevzuatı ve SPK kurumları ve finansal enstrümanlar; en önemlisi de yatırım fonları ve yatırım ortaklıkları.

Şimdi bu konuları hangi kitaptan nasıl bulacaksınız özetini nerden bulacaksınız,kitap olsa ne kadar zamanda nasıl okuyup öğreneceksiniz.Geçmiş yıl tüm soruları çözüp,dersaneye giden bir arkadaştan notları temin etmek en mantıklısı.

Ankarada odanın kursuna giden yok mu not temin edebileceğimiz birisi yok mu, benim de tek mevzuat kaldı, dehanın soru bankasını alıp tek dersten fotokopi çektirmeme müsade edecek birisi yok mu forumda?

Arkadaşlar merhaba,
Spk sınavına yönelik elinde ders notu olan ve bizlerle paylaşabilecek kimse var mı?

Merhaba
Bende SMMM vim ve spk temel düzeyden girmeye karar verdim. Sınavla ilgili fazla bilgim yok.
giren arkadaşlardan ders notu ve tavsiyelerini verirlerse memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler

merhaba arkadaşlar bende ağustosta yapılan sınavda denetim dersini verdim . ben 1 yıldır mali müşavirlik stajını yapıyorum . bağımsız denetim ruhsatını aldığımz zaman bağımsız denetim şirketlerinde çalışırsam orda geçen süre staj süresinden sayılırmı. ikinci rahat bağımsız denetim şirketinde iş bulabilirmiyiz . bilgisi olan arkaşlar cevap yazsa çoksevinirim

Herkese Merhaba,

Ben de yaklaşık 3 yıllık SMMM'yim. Belgemi şu anda kullanmıyorum (özel şirket muhasebe şefiyim), tabi gelecekte ne olur bilemem, SPK sınavları ilgimi çekiyor, ama zorluğundan dolayı da girmeye çekiniyorum... Sınava giren ve hazırlanan arkadaşlar sizler ne dersiniz. Girmeli miyim ? Bana faydası/getirisi ne olur. Ayrıca kazanınca staj şart mı? İlgilenen herkese teşekkürler...

bununla ilgili güvenilir kaynak yok , çıkn tüm tebliğ ve standartlaru hatim etmek zorundasınız.

Bankacılık Akademisi'nin çıkardığı 9789759138363 ISBN no'lu kitabı alan var mı? Nasıl bir kitap olduğu konusunda fikri olan?

Özellikle Ağustos sınavında Yatırım Ortaklıkları ve Fonları konusunda 4-5 tane soru geldi ve bunların cevabının çoğu Deha'nın kitabında bulunmuyor.

Deha' nın kitabından çalışıyordum, elime Bankacılık Akademisi' nin kitabı geçince Deha' yı kaldırıp bi kenara attım.
Deha o kadar düşük cümleler ile yazılmış ki, bir sayfayı nerdeyse 10 kera okumak gerekiyor anlamak için.Akademik bir dille yazılmadığı anlaşılıyor.Çorba resmen.
Bankacılık Akademisinin çıkardığı kitabı tavsiye ederim, yeni başladım ama hızlı okunuyor ve daha anlaşılır, karışık değil, en azından öğretim görevlilerinin yazdığı bir kitap.Oradan oraya atlamıyor.

Selamlar,

Mevzuat sınavı için isteyenlere not gönderebilirim.

Biraz açıklama yapmam lazım. Öncelikle beklenti yüksek olmasın. Bu notlar özetin özeti şeklinde. Kitabın ve arkadaşların daha önce yolladığı notların nispeten "ezberlenmesi" gereken yerlerini içeriyor.

12 sayfalık olan bu kısıma ek olarak 5 sayfalık da geçmiş yıllar sorularının cevapları var. Tüm soruların değil tabi. Kitaba veya diğer notlara ek olarak bu notlar çalışılmalı. Aksi takdirde çok kısır ve ezber olarak kalacak ve faydası olmayacaktır.

Merhabalar Serkan Bey,

Rica etsem ders notlarını gönderebilir misiniz

Son düzenleme:

Rica etsem ders notlarını bana da gönderebılır mısınız?

e-mail: [email protected]

simdiden tsk ederm, iyi çalsmalar

Notların geldi çok teşekkür ederim.