SPK Lisanslama Sınavlarına Yönelik..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: SPK Lisanslama Sınavlarına Yönelik..

SPK'nın haftalık bültenlerine baktım ama göremedim. Kaçıncı bültende onu da yazarsanız sevinirim.
Bütenlerde SPK şirketleri ile ilgili işlemler hakkında bilgi veriyor. bu durumun büten içinde alacağını sanmıyorum.
Ayrıca bunca insanı ilgilendiren bir konu anasayfada da yer alır diye düşünüyorum.

SPK HENÜZ DAVA AÇMAMIŞ SPKNIN BİLGİ EDİNME BÖLÜMÜNE MAİL ATMIŞTIM DÜN CEVAP GELDİ GELİŞMELER İNTERNET SİTEMİZDE PAYLAŞILACAKTIR DENMİŞ

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.

daha önce de yazdığım gibi spk nın davası söz konusu değilmiş. olsaydı telefonla birebir iletişim kurduğum memur söylerdi.türmob un tebliğ tamamen geçerli olacak ve türmob un geliri katlanacak. (eğitimlere katılmak zorunlu bakalım ne ücret çıkacak). Böyle olması kobi lerin daha düzenli muhasebe tutması gerekiyor. bu da kalife smmm ve kalife elemanın değerinin artacağının göstergesi.

ysn06 ' Alıntı:
Arkadaşlar Merhaba.
Yeni üye olduğum ve ilk defa yorum yazdığım için öncelikle tüm from kullanılacılarına selamlar.
Bugün kendimce yaptığım araştırmayı sizlerle paylaşmak istedim.
SPK TÜRMOB'a dava açacak diye çeşitli internet sitelerinde yazılar var ve sonucu hala belli olmadığı gibi SPK'nın sitesinde de böyle bir duyuru yok.
Konuyla yakından ilgilendiğimden dolayı SPK Lisanslama Sınav Merkezi ile birebir iletişim kurdum ve karşımdaki memur SPK'nın sınavının ayrı TÜRMOB'un sınavının ayrı olduğunu söyledi. SPK kendi alanına giren (halka açılmış ve borsada işlem gören) şirketleri denetimi için lisanlama sınavını açacakmış. TÜRMOB ise kendi alanına giren.
TÜRMOB'un yayınladığı bağımsız denetim ile ilgili tebliğ ile aynı günde KOBİ?ler İçin Türkiye Finansal Raporlama Standardı Hakkında Tebliğ (Sıra No: 208) yayınlanmış. Bu çok dikkatimi çekti.
Buradan ben şu sonucu çıkarıyorum TÜRMOB'un ruhsatı KOBİ'ler için geçerli olacak.
Her KOBİ denetime tabi olur mu yoksa bir kıstas (ciro gibi) getirirler mi bilemiyorum.
ASIL KONU İSE NERENİN RUHSATINI ALMAK DAHA MANTIKLI? (BENCE TÜRMOB 500.000-600.000 KOBİ VARMIŞ)
????????????????

stajyer misin ? smmm ruhsatı aldın mı?
mali müşavir ruhsatı ALMADIYSAN Türmobun BAĞIMSIZ DENETİM LİSANSI SINAVINA başvuramazsın. Türmob bağımsız denetim lisansının eğitim ve sınavları ÜCRETSİZ olacak.Stajyersen,Mart ayında ki spk bağımsız denetim lisansı sınavına şimdiden çalışmaya başla...

Benim meslektaşlarım kim ne sınav açarsa balıklama atlıyor. Bir anda Spk cı oldular. Yarın epdk, tsrb, vakıfçı olurlar. Kimse demiyor ki, ya bu 3568 sayılı kanunu Türmob mu çıkarmış devlet mi?Özü nedir bu kanunun. Anayasal hakkım değil mi benim. SMMM mesleğimi kısmi dahi olsa SPk dahil hiç bir kurum kuruluş engelleyemez. Bu Anayasal güvence altındadır.

Spk veya önüne gelen beni sınava mı sokacak. 18 yaşındaki gençler gibi elde kağıt kalem test çöz ;) Neymiş denetçi olacakmışız. Test çözerek! Hadi ya.

Anlatırsanız unuturum,
Gösterirseniz hatırlarım,
Yaptırırsanız anlarım.

M.Eğitim Bakanlığı sınavı yapıyor komedi ya;)

Koca koca adamlar.

-Yabancı Genel Müdür arıyor Bay X neredesiniz.
-Efendim sınavdayım.
-Yuh daha yeni mi sınava giriyorsunuz. 40 yaşında. Ee var ya belgen yoka sahte miydi?
-Efendim ben SMMM yim ama şöyle bu o SMMM değil bu SPK belgesi. Yani hem denetçiyim ama denetçi sınavına giriyorum.
-Genel müdür: ????

IFAC bunu duysa yazar bir ROSC daha.

*Spk beni sınava gönder! (Tüm SMMM lerimiz için eğitim seferberliği! ÇEV ve TEV Katkılarıyla)

*SPK yaz 3300 gönder Lisansın bürona gelsin :)

06-07.11.2010 Sınav sonuçları açıklanmış
ama notum çıkmıyor anlayamadım.

bende baktım not lar yok ortlama sıfır. ki olması şmkansız.bir hatamı var sisemde acaba

personeller işbaşı yapmamış tspakb sınavla ilgili iletişim telefonunada cevap veren yok
sınava girdiğimize göre not olmalı ,üçüde başarısız diyor not yazmıyor ortalama sıfır ,sistemde problem var veya yeni yükleniyor bilgiler

hayır bende diyorumki. insan 25 de 5 yapar puan hesaplanır. arkadş hepsinden mi başarısız olunur. Kalp krizi geçiiyordum...

sonuç belgesi linkini geri çektiler düzeltme yapacaklar sanırım
telefonla görüştüm TSPAKB ile iptal olan başka soru yokmuş standartlardan bir soru haricinde
gün içinde sınav sonuçlarını açıklayacaklarmış.

stajyer misin ? smmm ruhsatı aldın mı?
mali müşavir ruhsatı ALMADIYSAN Türmobun BAĞIMSIZ DENETİM LİSANSI SINAVINA başvuramazsın. Türmob bağımsız denetim lisansının eğitim ve sınavları ÜCRETSİZ olacak.Stajyersen,Mart ayında ki spk bağımsız denetim lisansı sınavına şimdiden çalışmaya başla...

SMMM Stajeriyim. Ücretsiz olacağını pek sanmıyorum ama umarım öyledir.
Belge olmadan sınava başvurazsam mart ayındaki sınava nasıl gireceğim onu anlamadım? Stajerlere özel bir durum mu var? Açıklarsanız sevinirim.

haklısınız bybye09. devletimiz öyle bir çalışıyorki sürekli yeni şeyler çıkıyor ortaya. önceleri neredeyse her 4 yıllık mezunlarına verdiler bu SMMM belgesini şimdide ne yapsakda bu insanları piyasada azaltsak diye düşünüyorlar.

Eğer bu mesleği yapıyorsanız ve yapmak istiyorsanız. bu gibi durumlara balıklama atlamak zorundasınız. sürekli gelişim içinde olmak zorundasınız. bugünün şartları bunları yapma doğrultusunda. ne zaman ki sistem oturur işi bilmeyen meslek mensupları piyasadan sinilir 20-50 TL'ye defter bakmalar biter işte o zaman bu belgede olmayı versin dersiniz. ben hala amortismanı %20 sabit ayıran meslek mensubu biliyorum.
sürekli gelişim içinde olmalı bence meslek mensubu.

arkadaşlar martta sınav olacak mı bilgisi olan varsa bende ona göre kitap alıp çalışmaya başlayacağım boşa çalışmayalım sonra

kurs ve sınav tarihleri açıklandı. Formda izleyebilirsin. Kitap alıp çalışmaya gerek yok. Çünkü sınavlarda yeni bir dönüm noktası başladı. Artık turmob da bu sınavı yapacak. Başvuru süresi 14.01.2011 tarih sınav ise mart ve nisan ayından sonra. İyi çalışmalar

ibrahimsuslu ' Alıntı:
kurs ve sınav tarihleri açıklandı. Formda izleyebilirsin. Kitap alıp çalışmaya gerek yok. Çünkü sınavlarda yeni bir dönüm noktası başladı. Artık turmob da bu sınavı yapacak. Başvuru süresi 14.01.2011 tarih sınav ise mart ve nisan ayından sonra. İyi çalışmalar

İbrahim Bey, bu bilgiler tarihler nerede yazıyor acaba, tspakb ve spknın sitesinde bulamamadım.İyi Çalışmalar

Pardon şimdi okudum siz Türmobun sınavından bahsediyormuşsunuz.. Okuyunca da çok rahatladım, Spk da Mayısta sınav yapar artık.. Eğitim, sınavlar derken öğrencilik yıllarımıza geri döneriz ne güzel...