Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ugur6666 ' Alıntı:peki ne olacak bu durum spk da devam mı edecek türmoba mı geçecek
istanbul oda başkanı bizim meslektaşlarımızın %99'u denetimi bilmiyor. Onlara kobi ufrs 'yi öğreteceğiz dedi
Büyük denetim şirketleri bu alanı smmm'lere yedirmek istemez anlamına gelen bir örnek verdi.Denetim,kaf dağının ardında demeye getirdi. KOBİ UFRS DENETİMİ için SINAV olmazsa BU GİDİŞLE çoğu smmm bu işleri yüzüne gözüne bulaştıracak.Sonra da denetim alanı tümden smmm'lerden alınacak..
Türmoba ,birşey geçmeyecek. spk kendi lisanslama sınavını yapmaya devam edecek. Şu anda 1029 kişi de spk lisansı var.
stajyerzade ' Alıntı:ugur6666 ' Alıntı:peki ne olacak bu durum spk da devam mı edecek türmoba mı geçecek
istanbul oda başkanı bizim meslektaşlarımızın %99'u denetimi bilmiyor. Onlara kobi ufrs 'yi öğreteceğiz dedi
Büyük denetim şirketleri bu alanı smmm'lere yedirmek istemez anlamına gelen bir örnek verdi.Denetim,kaf dağının ardında demeye getirdi. KOBİ UFRS DENETİMİ için SINAV olmazsa BU GİDİŞLE çoğu smmm bu işleri yüzüne gözüne bulaştıracak.Sonra da denetim alanı tümden smmm'lerden alınacak..
Türmoba ,birşey geçmeyecek. spk kendi lisanslama sınavını yapmaya devam edecek. Şu anda 1029 kişi de spk lisansı var.
Anonim şirketlerin finansal tabloları denetçi tarafından, uluslararası denetim standartlarıyla uyumlu Türkiye denetim standartlarına göre denetlenecek. Yönetim kurulunun yıllık faaliyet raporu içinde yer alan finansal bilgilerin, finansal tablolarla tutarlı olup olmadığı da denetim kapsamında olacak.
Türkiye Denetim Standartları Kurulu kuruluncaya kadar, Türkiye denetim standartları, kamu tüzel kişiliğini haiz TÜRMOB ile ilişkili bir kurul tarafından uluslarararası denetim standartlarıyla uyumlu olarak belirlenecek
bu torba yasa taslağıda bu şekilde yasalaştı.. şimdi nasıl olacak
stajyerzade ' Alıntı:Tamam dediğin gibi öyle olması gerekir.
FAKATTTTTTTTT
Son dakika da gib sitesinde uzatma kararı gibi bir komediyi yapan bürokrat bunu yapabilecek gücü kendin de görebiliyor.Maliye bakanı bu bürokrata uyarma cezası verecek midir? yoksa afferin iyi yaptın şu smmm'lere güzel bir ders oldu hadlerini bilsinler mi diyecektir..
bu işgüzar bürokratın bir ceza alacağı kanaatinde değilim..
bağımsız denetimde ise her kurum kendi eğitim ve sınavını yapmaya devam edecek.Her kurum için ayrı sınava girilip Bağımsız denetim lisanslama koleksiyonuna sahip olunacak..
battibalikyangider ' Alıntı:Abi boşver bu meslekte gemisini kurtaran kaptan sen benden daha iyi biliyorsun.
Bir kaç odayla foruma yazan 10 - 20 kişiyle olmaz benim umudum hiç yok.
benim sorunum şu, seni ekledim neden olmadı![]()
stajyerzade ' Alıntı:gelir idaresi başkanlığının siyasetten arındırılması gerekir.Bunun içinde gelir idaresi başkanlığının ivedilikle özerk bir yapıya kavuşturulması lazım.Siyasi ikbal peşinde koşan sadece ve sadece kendi küçük çıkarını düşünen bürokratlar üst yönetime şirin görünebilmek için bu tarz davranışlarda bulunmaktalar.Aynı şekilde Türmob 'da ana unsur siyaset değil meslek bilinci olmalı.Türmob başkanı siyaset yapmamalı .Türmoba seçilecek kişide kamudan emekli olan bir bürokrat olmamalıdır.