SSK ve BAĞKUR Mevzuatı Hk.

Üyelik
29 Haz 2013
Mesajlar
1
Konum
Antalya
Arkadaşlar ben özelde çalışan bir ingilizce öğretmeniyim. sigortam çalıştığım ve ortağı olduğum kurum tarafından yatırılıyor. Şimdi ben buradan ayrılıyorum ve sigorta kesildikten sonra bağkura otomatik olarak geçiş yapacak mı güvencem? daha sonra bir işe girdiğimde sigorta tekrar başladıgında bagkurla sigorta aynı anda yatabilir mi? yoksa ayrıca onun için bir prosedür söz konusu mu? Şimdiden teşekkürler.
 
Otomatik geçme gibi bir durum söz konusu olmuyor.Bağkur başlangıç ve iptallerini gidip bir dilekçe ile kuruma bildirmeniz lazım.İşten ayrıldığınızda gidip kuruma bildirin ve isteğe bağlı bağkurunuzu başlatmak istediğinizi söyleyin.Tekrar sigortalı olarak işe girdiğinizde yine kuruma giderek işe başladığınızı ve bağkurunuzu durdurmak istediğinizi söyleyin.Hem bağkur hem de 4/a sigortalılık aynı anda olmuyor.
 
Şirket ortağı ve çalışanı iken, ortağı olduğu firmadaki işinden ayrılmak ama ortaklığın devamı sözkonusu gibi anladım ben sn.Rietveld.
 
Bı sorum olcak bi sgortalının girişini ıkı kere yaptım giriş tarıhı01.07 bugun 02.07 deyız bunun iptalını yapamazmym yapamzsam ıkı kere giriş yaptgım ıcın bunun bı cezası varmıdr yada cözumu nedr bılgınız varm
 
Bir dilekçe ile bağlı olduğunuz Sgm' ye ikinci yaptığınızın mükerrer olduğunu ve iptal edilmesini isteyeniz.
Yeterli olacaktır.
 
Sgk dan tarafımıza ödediğimiz ceza tekrardan bir başka ihbarla bildirilmiş,mükellef tebliğatı muhtara bırakıldığı için gec almış,haliyle itiraz süresi olan 15 günüde gecirmişiz,ne yapmamız lazım gelirki bu cezadan yırtalım..teşekkürler
 
Aynı ceza ise, 15 günü geçirsenizde önemli değil, ödenmiş borcu tekrar alacak değiller.
Dilekçe ile durumu anlatıp itiraz edin.Eğer dediğiniz gibi aynı borç ise, silinecektir, farklı ise ödersiniz.
 
Üst