Stajyerler Gelin Tanışalım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Stajyerler Gelin Tanışalım

Ruhsatınız hayırlı olsun Serkan Bey..

Yazdıklarınızı (eski nickinizle paylaşımlarınız da dahil), zevkle okuyorum.

Emek verince ve sevince, karşılıklarının da güzel olduğunu çok güzel anlatmışsınız.

Serkan Özdemir ' Alıntı:
Selamlar,

Önceki kullanıcı adım ?holden17? idi. Daha sonra gerçek isim kullanmak daha mantıklı geldiği için yakın bir zamanda yeni üyelik aldım.

2005 yılında Kocaeli Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldum, 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İnsan Kaynakları bölümünde Tezsiz Yüksek Lisansa başladım ve bir süre kendi işimi yaptım. 2007 yılı sonlarında karar vermiştim Staja Başlama Sınavına girmeye ve Mart 2008 sınavı için hazırlanmaya başladım. 2 ay kadar İslam Çankaya?nın kitabına evde çalıştım ve ilk girişimde kazandım.

Yüksek lisansın dersleri bitmişti ve proje kısmı vardı. Planım 2008 Mart sınavını kazanmak, askerlik için başvurmak ve yüksek lisansı dondurmaktı. Öyle de yaptım. Henüz sadece sınavı kazanmışken askerde büyük faydasını gördüm. Kısa dönem olarak gittiğim Gebze?de 15. günde kantinde muhasebeye geçtim. Spor, nöbet, içtima vs. hiçbir şey yoktu. Torpilim de yoktu ayrıca. Şans işte.

Askerdeyken stajın 3 seneye çıkabileceği söyleniyordu ve çıktı da. Normalde staja başlama dönemlerinde ilgili ayın 10?una kadar staja başlamak gerekirken, staj 3 seneye çıktığı için bir seferlik bir değişiklik yapılarak Eylül sonuna kadar stajı başlatabilme hakkımız oldu. Ben askerden Eylül 17?de gelmiştim ve bu benim işime çok yaramıştı.

Yüksek Lisanstan sınıf arkadaşımın arkadaşı ile tanıştık bir gün, o da stajını yapıyordu. Daha sonra Aralıkta askere gidecekti ve patronuna beni önerdi. Gittim görüştüm ve stajımı başlattım. Mesleki anlamda ve insani olarak samimi ve çok iyi biri olan patronum fiili olarak Kasım ayında çalışmama rağmen sigortamı vs. kendi ödedi. İyi niyetini belli etmişti baştan.

Daha sonra yüksek lisansımı bitirmeye koyuldum. Stajımı 1 sene yapabilirdim ama araya yaz girdi (2009) hocalarla iletişim kesildi ve 2009 Aralık Yeterlilik sınavına girme planım suya düştü. İlk kez girenler baya önceden başvurmak zorundalar. 2010 Mart dönemini gözüme kestirmiştim. Savunmam için jüriye girdim ve maalesef 3 ay süre verdiler. Baya moralim bozulmuştu. En kötü ihtimalle 2010 Temmuz sınavına yetişeyim dedim ve nihayet yetiştim.

Temmuz sınavından önce 2 ay sürem vardı. Yine İslam Çankaya?nın kitabını aldım (Reklam olmasın, bence kitap çok çok önemli değil). Yine kendim evde çalışarak hazırlandım. Forumdan da not vs. aldım, gördüm ki forumda paylaşma duygusu yüksek insanlar var. Teşekkür ederim onlara.

2010 Kasım ayında SPK sınavına girdim ve 2/3 yaptım, SPK mevzuata gireceğim bir sonraki sınava. Onda da bir sürü yönetmelik vs değişti.

Temmuz sınavında 6/7 yaptım ve Finansal muhasebe kalmıştı. Stonhand?ın katkılarıyla onu da hallettim. İlk sınavdan aldığım 14 ile Aralık sınavında aldığım 62 arasında büyük fark vardı. Yani hocanın isteklerini iyi özetlemişti Stonhand. İlk sınavda baya sinirlenmiştim ama ikinci sınava hazırlandıktan sonra artık zevk almaya başlamıştım. Sınavın bu tarz olması kalma riskini artırdığı oranda zevkini de artırıyor bana kalırsa.

Nihayet geçen günlerde açıklanan sonuçlarla SMMM oldum.
Öncesinde patronum (Büroda ben ve patronum çalışıyoruz) 2011 yılı için %40 ortaklık teklif etti. Tabi ki ücret vs. istemeden. Böylelikle 2011 benim için iyi başladı.
İyi niyet, çalışma ve biraz da şans ile de bir şeyler olabiliyormuş bunu gördüm.

2010 yılında bir kere bir iş görüşmesine gittim. Şartları çok iyiydi fakat olmadı, vazgeçtiler personel alımından. İzmir Alsancak?ta bulunan büromuzu zaten baya seviyordum. İyi ki de olmadı diyorum şimdi.

Baya uzun oldu. CV ya da profil gibi de oldu.

Son olarak belirtmeden geçemeyeceğim.
Özellikle forumlarda ya da internet ortamında Türkçe kullanımı çok kötü. Bir şekilde bunda dikkat etmeye başladığınız zaman yanlış yazılan (hızlı yazmadan kaynaklananları kastetmiyorum) yazılar acayip itici geliyor. Keşke herkes dikkat etse. En azından kendi için. Ya da biri böyle güzel bir şekilde kullanınca Türkçeyi, okuyana değer veriyor gibi bir anlam yüklüyorum.

Çok kasmaya gerek yok diyenler de oluyor, sonuçta önemli olan derdimi anlatmak falan diyenler de oluyor. Ama insan takınca da takıyor. Hele ?de, -da falan yanlış yerde ayrı, yanlış yerde bitişik yazılınca baya kötü gözüküyor :)

Stajım bitti ama geç de olsa kendimi tanıtayım dedim.

arkadaşlar merhaba
Ktü iktisat 2009 mezunuyum, 2009 kasımda staj başlatma sınavına girdim ve ilk girişimde kazandım baya şanslıydım :)) 2010 ocak stajımı başlattım 1 ocak 2011 itibariyle 1 yılımı doldurdum. Mesleğe adapte olmaya çalışıyorum, zorluk çekiyorum ama napalım hayat her zaman kolay olmuyor. Ama ne yalan söleyeyim bu mesleğe meyli olan daha staj başlatma sınavına girmemiş arkadaşlarıma başka meslekler deneyin sora bunu denersiniz diyorum anlayacağınız bu meslek kendinden soğutuyor insanı. Benim bi sorum olacak zorunlu eğitim cdlerini zamanında bitiremeyince stajımızın iptal edileceği yazıyor tesmerin web sitesinde, iyide her cdyi zamanında bitiremiyoruzki işimiz oluyor yoğun oluyoruz. Bunun bi örneği varmı yani cdsini zamanında bitirmedi diye stajı iptal edilen kimseyi duydunuzmu ??

Yok dostum, ben örneğine rastlamadım. Bir örnek olsa idi o da ben olurdum herhalde. Son bir ay kala 6 cd yi otomatik tıklama yöntemi ile bitirdim. Uzaktan Sürekli Eziyet başka da bişey değil bu cdler.

Eyvallah üstadım çok teşekkür ederim... Söylediklerine aynen katılıyorum üniversitedeki dersleri sanki boşuna aldık...

Merhaba Arkadaşlar yeni üye oldum.Umarım bana çok faydası olacaktır.2010 Ocak stajeriyim 1 yılım bitti.Galiba oldukça zorlu bi yol bekliyor beni.Bakalım nasıl mücadele edeceğim...

Merhaba arkadaşlar. Feridun Eravcı, 2001 İst. Üniv. Maliye mezunuyum. Bende stajı devam eden adaylardan biriyim. Beyoğlu Tesmer Kasım dönemi yeterlilik sınavı hazırlık kursuna gidip 3 ay stajımı kısaltarak, herhangi bir sorunda çıkmazsa 2012 Mart SMMM Yeterlilik sınavına gireceğim. İlk sınavda bitirmeyi ümit ediyorum.

Bütün stajyer arkadaşlara başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

Sevgilerle.

feridun senin moralini bozmak gibi olmasın inş. ilk girişte sınavların hepsini verirsin. bende öyle diyordum ama bu iş çalışmakla da bitmiyor. Komisyondaki hocalara bağlı daha çok.

merhaba bende yeni üye sayılırım stajımı başlatmak için geçen hafta girdim sınava çok çalışamamıştım
iyi geçtiği söylenemez :( deha yayınlarından çalışıyorum tavsiye edebileceğiniz başka kaynak varsa çoook sevinirim tşk.ederim

vaybe bizde bu yollardan geçtik bilseydim bukadar uzun bir iş olduğunu baştan mühendis olurdum!

SLM ARKADAŞLAR BEN OCAK 2011 STAJERİYİM. E-USE CD LERİMAKKI YENİ GELDİ İÇERİĞİ HAKİ ALMAK İLGA SİZDEN BİLGİ ALMAK İSTİYORUM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.

SONGÜL GÖZDEss ' Alıntı:
merhaba.ben songül gözde uysal. 22 yaşındayım. işletme mezunuyum. ocak 2011 stajeriyim

E-use cdleri demişsin,
e_use cd'lerinde konuları tıklayıp bölümün sonundaki soruları çözüyorsun.Sorular oldukça basit.

Ben zeynep bu sefer bende kazandım ve mayıs 2011 de stajer olacağım inşallah :)

arkadaşlar kesinlikle bilge eğitime gitmenizi tavsiye etmiyorum. ben gittim ağzım yandı sizinde yanmasın. ve açıkladıkları kazananlar listesi yalan dolan 20 den fazla kişi bakarsanız aynı puanı almış ve sıralamaları aynı mesela ceyda demir ve gül kara, mustafa öztaş ve mustafa özçelik, defne aslan ve hıfsı bölük, ibrahim alkan ve aliye atalay....tesmeri aradım böle bişeyin mümkün olamayacağını söylediler. sizde kanıp gitmeyin

merabalar,2009 ocak 3 yıllık stajerim. kısmetse 9 ayım kaldı bitirmeye.mart 2012 sınavlarına hazırlanıyorum.

aişe ' Alıntı:
merabalar,2009 ocak 3 yıllık stajerim. kısmetse 9 ayım kaldı bitirmeye.mart 2012 sınavlarına hazırlanıyorum.

bende bende :) ders çalışmaya başladınız mı?

Merhabalar ben de mayıs 2009 3 yıllık stajerim. Odanın kursuna gidince inşallah şubatta bitirip mart 2012 sınavına gireceğim. Sizinde şimididen bi çalışma programınız var mı?