Tasfiyedeki Şirkette Yevmiye Numarası Başlangıcı

Üyelik
17 Tem 2020
Mesajlar
3
Konum
İstanbul
Merhabalar;

25/12/2018 tarihinde tasfiyeye giren şirketimizde muhasebe programımızda yevmiye madde numaralama 2020 yıl başında 1 ile başlatılmıştır. Ancak e defter programında dikkatimizden kaçmakla birlikte 2019 yılı Aralık ayında yevmiye numarası 1 ile başlıyor ve diğer aylarda da bu şekilde takip ediyor. Tasfiyeye giren şirkette dönem başlangıcını biz mi hatalı biliyoruz yoksa artık şirket özel hesap dönemine tabi olup yıl başlangıcı aralık ayı mı olur?
 
2018?2019? acaba tarihleri hatalı yazmış olabilir misiniz?

Merhabalar;

Tarihler hatalı değil. Tasfiye süreci hala devam etmektedir. Bu süreç 2021 yılına da uzayabilir. 2018 yılının aralık ayında tasfiyeye girdi şirket. E defter entegratörümüzde ise 2019 yılı aralık ayı yevmiye numarası 1 ile başlamıştır.
 
Tasfiyeye giren şirkete yeni firma tanımlaması yapılmıştır. Tanımlama yaparken de büyük bir ihtimalle dönem,takvim yılına göre değil özel hesap dönemi gibi açılmış. Yani 01.12.2018/31.12.2018 değilde 01.12.2018/30.11.2019 gibi.... bu nedenle 2019 yılı aralık ayını yeni dönem başlangıcı almış olabilir. Firmayla görüşün düzeltsinler.
 
Merhabalar;

Tarihler hatalı değil. Tasfiye süreci hala devam etmektedir. Bu süreç 2021 yılına da uzayabilir. 2018 yılının aralık ayında tasfiyeye girdi şirket. E defter entegratörümüzde ise 2019 yılı aralık ayı yevmiye numarası 1 ile başlamıştır.


Sayın Cem Karslı,

Tasfiye işlemine başladığınız andan itibaren "Tasfiye Halinde.........." ünvanı ile yeni defter onaylatmış ve ertesi yıllarda da artık bu ünvanla yeni defter onaylatmış olmanız gerekir. Tasfiye bitişi yapılana kadar da yöntem böyle devam eder. Konunun entegratör ile ilgisi olmamalı, Kullandığınız muhasebe programında da defter onaylarına bağlı olarak aynı şekilde şirket açıp işlemlerinizi de böyle devam etmeniz gerekirdi. İşlemlere bu şekilde devam ettiniz ve DEVİR maddesi dışında bir işlem yapmadınızsa madde numarasının "1" olması doğaldır. Esasen zorunlu ödemeler dışında ticari bir işlem yapmanız zaten tasfiyenizi sonlandırır. Bu yazdıklarıma göre durumu değerlendiriniz, varsa başka sorunuz cevaplandırmaya gayret ederiz.
 
Merhabalar;
Bahsettiğiniz resmi işlemler tarafımızca yapılmıştır. Tasfiye halinde olmamıza rağmen her ay yaklaşık 20-50 arası yevmiye maddemiz bulunuyor. Sorunu tam anlatamadım sanırım. E-defter mükellefiyiz. Sorum ise şu 25 aralık tarihinde tasfiyeye girdik yeni defter onaylattık 26 aralık tarihinde 1 nolu yevmiye ile başladık buraya kadar tamam. Yeni yıla girdiğimizde yevmiye numarası aralık ayını mı takip eder yoksa yine 1 ile devam mı eder. Tasfiye süreci uzarsa tasfiyeye girdiğimiz aralık ayı mı yeni yıl başlangıcı kabul edilir yoksa normal yıl başlangıcı mı?
 
Üst