durum tam olarak şu
Buna göre, Türkiye'de hazırlamış olduğunuz bilgisayar oyunları uygulamasına ilişkin verilen hizmetin yurt dışındaki bir müşteri (kullanıcılar) için yapılması ve bu hizmetten yurtdışında faydalanılması halinde, bu hizmet KDV Kanununun 11/1-a maddesine göre hizmet ihracı kapsamında değerlendirilebilecektir.
Ayrıca % kaç yurt dışı % kaç yurt içi tam olarak belirlenebiliyor benim durumumda. tek olay o dönem mükellef olmadığımız için fatura kesmedik. fakat fatura benzeri Google raporlarımız var
Sayın Engineer
Son yazımda düzeltme yapıp gönderdim. Onları bir okuyun tekrar konuşalım. Burada diğer bir mesele, önemli mesele Sizin vergi mükellefiyeti açmadan faaliyet göndermeniz. Dolayıysla kazancınız az olsa da beyanname vermeme, defter tutmama v.b durumlardan gelecek yüklü bir ceza var. Eğer bunlar yapılmış olsaydı. O zaman faturada KDV olacakmıy dı ? Olmayacakmıydı ? bunları ve diğer konuları tartışır bu konun üzerinde de kolayca gelirdik.
Formda buna benzer bir soruyu yanılmıyorsam bir kaç ay önce cevaplamıştı. Yine böyle bir kişi kazanç elde ettiğini yapılması gerekeni soruyordu. Bende aynen size yazdıklarımı yazdım. Şimdi bu olayda haklılığım ortaya çıktı.
Ayrıca dikkat edin konuyu bilmedikleri halde sadece söylentilerle hareket eden Mali Müşavirler ile ve sadece konuyu mahkemede kazanırız diyen soytarı kılıklı Vergi Hakimi ve avukatlara güvenmeyin. İşini ciddiyetle yapan konuyu araştırdıktan sonra size dönüş yapan meslektaşlarla iş yapın