Tek Ortaklı Ltd Şti

merihs12

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 Ocak 2008
Mesajlar
811
Konum
kocaeli
Yurtdışında yaşayan bir kişi tek ortaklı ltd şti kurmak ister Türkiye'de. Fakat tüm yetkiyi ablasına vekaletname ile vermek ister .Bu mümkün mü? Eğer değilse nasıl bir çözüm yolu öneririsizniz? teşekkürler
 
sayın üstadlar...
bir limited şirketi var.( % 99 hisse - % 1 hisse ) % 99 hisseli ortak hissesini % 1 hisseli ortağa devredecek.( baba-oğul *oğul 30yaşlarında*) limited şirket doğal olarak tek ortaklı limited şirket olacak..bunun için önce noterden satış yapılacak sonra ortaklar pay defterine işlenecek , karar defterinde karar alınacak ticaret sicilinde tescil ve ilan yapılacak....vergi dairesine ssk ya vs.kurumlara bu kararlar bildirilecek...yapmam gereken başka bir şey var mı? ilgi ve cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim....saygılar
 
Merhabalar;

Tek ortaklı limited şirkette karar alınarak hariçten müdür ataması yapıp bu karara istinaden imza sirküsü çıkartabilirsiniz. Bu şekilde vekaletname ile ilgili oluşabilecek tüm sıkıntılardan kurtulmuş olursunuz.

Saygılarımla;
 
Sayın Arkadaşlar,

Birbirinden tamamen farklı sorular ancak başlıklar halinde cevap verelim.

1. Yurtdışında yaşayan (TC vatandaşı mı yabancı mı ) her ikisinin prosedürleri farklı. Ancak prosedürleri geçtiğimizi varsayalım. Kendisi zorunlu olarak (Yeni TTK kuralı ) tam yetkili olacak. Ablasına vekalet verip işlem yaptırabilir işin idaresini sağlayabilir ancak bunun için de ablasının şirketle ilişkisini kurması lazım, yani en az şirket çalışanı olarak SGK girişini tamamlamalı. Ancak vekalet burada sıkıntı yaratır, daha doğru olanı ablasını müdür olarak atayıp imza yetkisini vermesidir.

2. Kaç ortaklı olursa olsun ortak sayısını azaltmak veya sayıyı bire indirmek için önce Ana sözleşmenin gerekli düzenlemelerinin yapılmış olması gerekir. Ki süresi 1.7.2013 2de dolacaktı ancak aşırı yığılma nedeniyle süre bir yıl uzatıldı. Bunlar yapılmadan diğer prosedürler yerine getirilemez. Diyelim bunlar tamamlandı ne VD ne de SGK'yı ilgilendiren bir durum yok çünkü Tüzel Kişilik bozulmadan devam ediyor.

3. Hariçten müdür atama tanımı yanlış. Hariçten atamak şirketle ilişkisi olmadan gibi yanlış bir anlamaya sebebiyet veriyor. Müdür atamayı yukarda açıklamıştım o zaman da yetki verilir ki bu yetki "İmza Sirküleri ile" (sirkü veya sürkü değil) üçüncü kişilere beyan edilebilir.

Saygılar,
Kevork
 

Benzer konular

Üst