Tek Personelin İşten Çıkarılması ?

Üyelik
25 Tem 2013
Mesajlar
19
Konum
gaziantep
Merhaba arkadaşlar,
grup şirketlerimizden birinin tek çalışan personeli var ssk lı olarak.
şimdi bu kişi işten ayrıldı çıkışını yapacağım.
çıkışı yaptığımda personel kalmayacak.nedense bana çok doğru gelmedi.
acaba bir sıkıntı olurmu???
 
Merhaba Sgk e-bildirge ekranında Sigortalı Çalıştırmaya Ara Verme/Başlama Giriş/Düzeltme Ekranı var. Oradan işlem yapabilirsiniz. Çıkış Tarihini ara verme tarihi olarak girip yeni personel aldığınızda da başlama tarihini girip onaylarsınız.
 
Sayın sengulmaraz,

Biraz garip bir soru değilmi, çalışan varsa vardır yoksa da yoktur. Sizde çalışmadığı halde işçiyi hala sizde kayıtlı mı göstereceksiniz. Hadi diyelim yaptınız, başka bir yerde sigortasız çalışmaya başlar da başına bir şey gelirse sorumlusu kim olur bu aşamada bir düşünün isterseniz ?

Saygılar,
Kevork
 
Sayın sengulmaraz,

Biraz garip bir soru değilmi, çalışan varsa vardır yoksa da yoktur. Sizde çalışmadığı halde işçiyi hala sizde kayıtlı mı göstereceksiniz. Hadi diyelim yaptınız, başka bir yerde sigortasız çalışmaya başlar da başına bir şey gelirse sorumlusu kim olur bu aşamada bir düşünün isterseniz ?

Saygılar,

cevabınız için teşekkürler. sorumun garip olduğunu düşünmüyorum. öğrenmek istediğim sadece sorun olup olmayacağı idi. çıkışı elbetteki yapacağız buna şüphe yok. ama eğer ki sorun olacaksa ona göre de bir çözüm bulacaktım.

teşekkürler
 
İşçinin çıkış işlemini yapın.Daha sonra e-bildirge sistemine girip oradaki "sigortalı çalıştırmaya ara verme / başlama giriş ve güncelleme" menüsüne girin ve oradaki "sigortalı çalıştırmaya ara verme başlangıç tarihi" kısmına işçiyi çıkardığınız tarihi yazın ve "güncelle/kaydet" butonuna basın.Yapacaklarınız bu kadar.Hiçbir sorun olmaz.
 
Sorunuzun cevabı yine sizde. O işyerinde işler sigortalı birini çalıştırmadan yürüyor mu yürümüyor mu? Kısa bir süre için diğer grup şirketi çalışlanı ile (gayriresmi olarak) idare edebilirsiniz. Ancak oradaki işlerin yürümesi için birini çalıştırmak gerekiyor ise mutlaka yani birinin girişini yapmalısınız. (Tabii bunu sgk tesbit etmesi uzak olasılık.)
 
Selamlar
Sayın sengulmaraz, aslında sorunuzun cevabı basit,çıkışı yapar,sigortalı çalıştırmaya ara verme kısmından da gerekli bildirimi yapar,işlemi sonuçlandırırsınız.Ama burada sayın kevork beye katılıyorum.Soru basit iken,bir cümle fazlalık yazarak, tereddütüt kendiniz doğuruyorsunuz.
"çıkışı yaptığımda personel kalmayacak.nedense bana çok doğru gelmedi." dediğiniz anda sorunun rengi ve gidişatı değişir. O zaman kesin cevap verilmeden evvel size başka sorular gelir.Faaliyet nedir,personel bulundurlması gereken bir iş midir?Bu kişi fiilen çalışan kişi midir vb.şekilde ek sorular gelir.
Yani anlayacağınız,cevabı basit bir soruyu,kendiniz zorlaştırmış oluyorsunuz :)
Saygılar
 
Olayın özeti şudur :

Eğer o işyerinde gerçekten hiç kimse çalışmayacak ise o kişinin çıkışını yapıp daha sonra ara vermeniz yeterli olacaktır.Bir sorun yaşamazsınız.Ama o işyerinde hala çalışan birileri olacaksa o kişiler sigortalı olmalıdır.Sigortasız olarak işçi çalıştırırsanız ve bu tespit edilirse idari para cezaları ile karşılaşırsınız.

Durum ilk söylediğim gibiyse gönlünüz rahat olsun.
 
Üst