Temmuz 2008 Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz 2008 Maliyet Muhasebesi

ozbilek ' Alıntı:
onurcan ' Alıntı:
ozbilek ' Alıntı:
kasımdaki sınav 22-23 ünde ona göre hesap yapın
Kasımı düşünme hayaller kur,geleceği düşün..ofisi açtığını,elemanlarına talimatlar verdiğini,çayının kaynadığını,ayaklarını masaya uzatıp tebessümle güldüğünü düşün :)

valla bu sınav düşündüğüm gibi geçerse öyle yaparım belli olmaz ;D
:)

onurcan ' Alıntı:
ozbilek ' Alıntı:
onurcan ' Alıntı:
ozbilek ' Alıntı:
kasımdaki sınav 22-23 ünde ona göre hesap yapın
Kasımı düşünme hayaller kur,geleceği düşün..ofisi açtığını,elemanlarına talimatlar verdiğini,çayının kaynadığını,ayaklarını masaya uzatıp tebessümle güldüğünü düşün :)

valla bu sınav düşündüğüm gibi geçerse öyle yaparım belli olmaz ;D

bence bu konuda hesap yapmaktan çok dua etmek en mantıklısı :)

Arkadaşlar kasımda sınava gireceğim maliyetten çok sıkıntım var lütfen arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim 2 kez girdim başarılı olamadım islam çankaya ve çıkmış sorulara baktım acaba tavsiye ettiğiniz kitap var mı ne yapacağı şaşırdım bu dersi nasıl geçebilirim yardım ederseniz çok sevinirim

meraldonmez arkadaşım
kamil büyükmirzanın kitabını almanı tavsiye ederim .bende tavsiye üzerine almıştım.yurdakul çaldağ ve çıkmış sınav sorularına çalış.
(bu arada tavsiye edene bak ;D 4 kez girmiş maliyet sınavına 8 soru çıkmış karşısına elde var kocaman sıfır :D)kelin melhemi olsa kafasına sürerdi.ama yinede bu kitaplar türkiyede ençok satanlar listesinin ilk üçünde bilgin olsun. :)

1517 ' Alıntı:
meraldonmez arkadaşım
kamil büyükmirzanın kitabını almanı tavsiye ederim .bende tavsiye üzerine almıştım.yurdakul çaldağ ve çıkmış sınav sorularına çalış.
(bu arada tavsiye edene bak ;D 4 kez girmiş maliyet sınavına 8 soru çıkmış karşısına elde var kocaman sıfır :D)kelin melhemi olsa kafasına sürerdi.ama yinede bu kitaplar türkiyede ençok satanlar listesinin ilk üçünde bilgin olsun. :)

;D ;D ;D ;D
bende yurdakul çağdalın maliyet muhasebesi soru kitabı ve çok faydasını gördüm

arkadaşlar bugun murat tan maliyet sorularının cevaplarını aldım.2.sorunun b şıkkında db eşdeğer birim maliyetini dimm açısından 1200/1500 -diş açısından 750/1450- ve güg açısından 500/1450 olarak hesaplamış ;D ben de böyle yapmıştım sınavda aslında .fakat karar verdim kamil büyükmirzanın kitabını yanıma alıp pazar günü bakırköydeki bütün yeterlilik kurslarını gezip çözümü göstericem ;D bu arada sevgili hocam ;kitap satış patlaması yaparsa %10 nunu alırım ona göre ;D
mubarek kitap satışta çılgın türkleri geçecek nerdeyse :D

meral hanım 1517 ve özbileğe katılıyorum. söyledikleri iki kitabıda almanı tavsiye ediyorum.
arkadaşlar ben size bir haber vermiştim şimdi ayrıntıları veriyorum. bakırköy şubesindeki bayan hoca soruyu çözmüş arkadaşım ondan ders almadığı için adını bilmiyor.ve netteki cevabın kesinlikle yanlış olduğunu söylemiş. cevabı yazmıyorum efsane hoca ile aynı. kamil büyükmirzanın kitabı evde olduğu için onada evde bakacağını söylemiş. netteki cevabın mecidiyeköyden yayınlandığını söylemiş.

1517 ' Alıntı:
arkadaşlar bugun murat tan maliyet sorularının cevaplarını aldım.2.sorunun b şıkkında db eşdeğer birim maliyetini dimm açısından 1200/1500 -diş açısından 750/1450- ve güg açısından 500/1450 olarak hesaplamış ;D ben de böyle yapmıştım sınavda aslında .fakat karar verdim kamil büyükmirzanın kitabını yanıma alıp pazar günü bakırköydeki bütün yeterlilik kurslarını gezip çözümü göstericem ;D bu arada sevgili hocam ;kitap satış patlaması yaparsa %10 nunu alırım ona göre ;D
mubarek kitap satışta çılgın türkleri geçecek nerdeyse :D
1517 ben cevabı kamil büyükmirzanın kitabındaki gibi yaptım. ama muratın yaptığıda kabulüm. dehanın yaptığı beni baktıkça sinirlendiriyor.

elfin istanbuldaysan murat ı bilirsin.sağlam bi kurumdur.ama deha gerçekten çok farklı çözmüş.sonuçta senin geçtiğini düşünüyorum .hayırlı olsun .darısı başımıza.

2. soruda tutar sağlaması yapılırken dsyms basit bir çıkartma işlemi ile bulunmayacaktı. Birim maliyetlerle dsyms eşdeğer birimler ayrı ayrı çarpılarak o rakamın nerden geldiği gösterilecekti, yüceay hocanın 2. sorusu kesin doğru..

sana katılıyorum deniro.bu arada ben kdv ayırmayı unutmuşum ilk soruda .tabloları ve yevmiye kayıtlarını öyle yaptım.puan alır mıyım sence.
bi üstad olarak cevap bekliyorum :)

1517 sen nasıl yaptın sen geçmedinmiki?

1517 ' Alıntı:
sana katılıyorum deniro.bu arada ben kdv ayırmayı unutmuşum ilk soruda .tabloları ve yevmiye kayıtlarını öyle yaptım.puan alır mıyım sence.
bi üstad olarak cevap bekliyorum :)

10 vey 15 verirler.

1517, kamilbüyükmirzanın kitabını karıştırdım.

2 soruyla ilgili beni kötü düşünceler sardı. nasıl b ve c şıkkından yırtıyoruz yazdın anlamadın. Senin maliyet hocana emi.

arkadaşlar, kitabdaki çözümü resim olarak aktarmaya çalışıyorum. Eğer bu buysa, biraz bizi sıkıntı bekliyor

2.soruda b şıkkını murat a göre çözdüm elfin.
küsüratı yuvarladım yani 15450=15446,75 çıkmıştı .yuvarlayarak 15450 yaptım.
geçer miyim .gülümse kardeşimiz inatla geçeceğimi söylüyor :)denirodan 10-15 puan geldi.2 den 40 alsam tamam bu iş ;D
sence?

bu durumda benim yaptığım doğru oluyor.. bi ara efsane hocaya ders vereyim :)

1517 yatacak yerin yok senin,
şu msn açda , muratın çözümleri bir gönder bana bizahmet