Temmuz 2008 Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz 2008 Maliyet Muhasebesi

herdemmm çık aradan be abi.o ne ya kabus gibi girdin sayfaya ;D
nerdeyse kitabı bilgisayarın içine sokmuşsun ;D

1517 ' Alıntı:
2.soruda b şıkkını murat a göre çözdüm elfin.
küsüratı yuvarladım yani 15450=15446,75 çıkmıştı .yuvarlayarak 15450 yaptım.
geçer miyim .gülümse kardeşimiz inatla geçeceğimi söylüyor :)denirodan 10-15 puan geldi.2 den 40 alsam tamam bu iş ;D
sence?
gülümse ne diyorsa ben altını imzalarım. şaka bi yana geçersin. b şıkkındaki d.b ve d.üretileni yanlışta yapsan ordan en az 40 - 45 puan gelir. ilk sorudanda rahat 10 puan alırrsın yazın düzgünse karışık yazmadıysan ben sana 55 veririm :)

elfin,teşekkür ederim arkadaşım .
bu arada herdemmm ben kaçtım yarın ara beni konuşalım.hafta sonu buluşalım olmazsa bakırköyde okey?
byeeee.herkese ii geceler.

yaw bari buraya kopya etseydin yahuu,

sana 55 puan verecek olan komisyonun aklına şaşayım :)

heerdeem ' Alıntı:
elfin hocam

şu 16 olayını bir daha açıklar mısın?
db eşdeğer birim maliyeti soruyor bu durumda dönem hiç yok gibi her şey dönem başında olmuş gibi düşünün. ne yaparsınınız dimm açısında 200 adet di açısından 150 adet güg açısından 100 adeti bulursunuz. sonra 1200/200 =6
750/150=5 500/100 =5 toplam ise 16 dönemde üretilen için ise db yokmuş sanki hiç olmamış gibi düşün 1500 1450 1450 buldun toplam eşdeğerleri iyide bunun dönem başına ait kısmı var bizi onu yok saymıştık o zaman çıkaralım dimi ne kalır dimm açısında 1300 di açısından 1300 güg açısından 1350 bu rakamlarıda dönemin maliyetlerine bölerek dönem maliyeti bulunur. doğrumu bilemem :) anlat dedin anlattım

teşekkür ederim emeğine, 1517 dedik gecemizi gündüzümüzü payşlaştığımız arkadaş dedik , o bizi sattı sen ilgilendin sağol hocam..

yalnız ikinci kısımda gene 200-150 ve 100 çıkardın sanırım, anladım tamam şimdi. tşk

yalnız yukarda arktarmaya çalıştığım resimde olay gene farklı gibi geldi bana, inceleyen var mı?

ben inceledim. dediğim gibi yapmış.

hayır üretime alınan olurmu hiç benim az öneceki sorumu yada kitabı tekrar incele istersen toplam üretilenden dönem başında üretileni çıkarark bulmuş dönemde üretileni

sen neden üzüldün nasıl yaptın ilk soruda ne yaptın

ben efsane gibi yaptımii

ilk soru muhasabe kayıtları %70 tamam, smm ve gelir tablosu da tamam,

yalnız 2 soruda bu konuştuğumuz konu b ve c seçeneklerini etkilemiyor mu , nasıl puan gelecek?

bu arada pm attım

belki efsane hocanın yaptığı doğrudur. benim gibi yapan fazla yok.. ben öyle yaptım ama yinede efsane hocanınki doğru çıksın istiyorum. çoğunluğun işine yarayacak ben nasılsa geçtim. ayrıca sen hangisi doğruysa geçmişsin rahat ol

kamil hocanın kitabındaki gibi ise cevap c etlikenmiyor. merak etme b şıkkında ise 25/3 yap biri doğru senin ikisi belirsiz bu durumda db ve dönem üretilen yanlışsa bile 2. sorudan en fazla 16 puan kaybedersin 45 puan alırsın birincidende 30 bile gelse 75 iyidir ama b şıkkın tamamen doğruysa 85-90 alırsın sen geçtin düşünme artık

herkese günaydın.hayırlı cumalar.bol kazançlı günler olsun efendimmmm :)
şimdi trt fm haber bülteni ;D bian radyo programı sunan dj ler gibi hissettim kendini. ;D
herdeeemmm sanada güneydın.akşam msn den konuşuruz .sen geçtin abi üzülme ve fazla kurcalama ok :D

arkadaşlar murat ın çözümünü koyabilecek biri yokmu?

muratın çözümü bende ama bilgisayara aktarmam mümkün değil.o yüzden faks numarası veren arkadaşlara fakslayabilirim.dün gece yazmıştım 2.sorunun b şıkkını nasıl yaptıklarını.bakarsanız görürsünüz arkadaşlar.

252 692 28 29 buraya faxlarmısın kardeş

1517 bizim gibi mi çözmüşler efsane hocanınkine benziyormu cevaplar ???

geldi mi arkadaşım faksım.arkadaşlara iletirsin artık ok.kolay gelsin.