Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

merdiven ' Alıntı:
efemert304 ' Alıntı:
Arkadaşlar size bi soru..
ben 7/7 yapanlardanım.Stajımı şirkette yaptım.
Şöyle bir ayrım var mı?
büroda staj yapanlar 2500-3000 tl ödeyerek ruhsat alıyorlarmış
şirkette yapanlar 4500-5000 tl ödeyerek ruhsat alıyorlarmış.

bilgisi olan varsa söyleyebilir mi?

Ben böyle bir ayrım olduğunu duymuştum. Ama nerden ve kimden (yetkili kişi anlamında) duyduğumu hatırlamıyorum. Ama şirkette yapanların stajı geriden (dosyanın açıldığı tarihten) başlarken büroda çalışanların ileriden (sınav tarihinden sonra belli dönemlerde başlayabiliyor. mayıs, eylül ve ocak) parasında bir farklılık varsa eğer ondan kaynaklanabilir diye düşünüyorum.

Şirkette derken bir SMMM ya da YMM gözetiminde ve denetiminde yapılan stajı değil, imzaya yetkili olarak yapılan stajı kastediyorum.

ben kaçar herkese elveda.bi daha gelmem bu foruma .bilmeden kalp kırdıysam hakkınızı helal edin.benimki helal olsun.bye

MALİYETTEN 100 ile geçenler lütfen CEVAPLARI YAYINLARLAR MI? yok biz ufak bir şok içerisindeyiz. hatamızı bılelım en azından

yetersınav ' Alıntı:
MALİYETTEN 100 ile geçenler lütfen CEVAPLARI YAYINLARLAR MI? yok biz ufak bir şok içerisindeyiz. hatamızı bılelım en azından

Kesinlikle bende çok merak ediyorum...

Arkadaşlar ilk önce Allah a şükür ediyorum ben de kurtuldum. sınıvı geçen bütün arkadaşları da kutluyorum ancak sınavı geçmeyen arkadaşlara da sabır ve sebat diliyorum.

yani ilk sorumu şöyle çözdüm.
normal maliyet: 120+100(125*0,8)+200+200=620
toplam maliyet 620,000
birim maliyet 31
smm: 465,000
brüt kar 135,000
kapasite farkı 75000
dsmm 155,000

matematiksel dağıtımın formülü aynen şöyle yaptım
I= 30000+0,05P
P= 40000

BURDAN
I: 32000 dağıtılacak
P: 40000 dağıtılacak

A esas üretim gider 2.dağıtım toplamı 500,000
B 400,000
BULDUM.

motie ' Alıntı:
yetersınav ' Alıntı:

Kesinlikle bende çok merak ediyorum...

stajyer2007 ' Alıntı:
Bu arada komisyonu tebrik ediyorum 52 günde açıkladılar helal olsun

aynen katılıyorum tebrikler komisyon üyeleri tebrikler Antalya SMMM Odası. sınav sonuçlarını anında aktardığınız için.

tabi bide yıllık kapasite kullanım oranının aylığını ordanda oranı buluyosun onu yazmayı unutmuşum 1.soruda.

motie ' Alıntı:
Arkadaşlar Maliyet Muhasebesi dersinden benim gibi hayal kırıklığına uğrayanınız var mı acaba? İlk soruyu tam yaptım Deha' nın yayınladığı cevapla birebir aynı ikinci soruyuda birinci dağıtıma kadar yaptım ve sonuç olarak 25 almışım Allah' ım neydi günahım ben nerde yanlış yaptım aklım almıyor itiraz edeceğim...

maliyetten aynı senin durumundayım 35 almısım bende
kalacagım hiç aklıma gelmezdi
asıl analizi bekliodum 50 le gecmişim
beni nası gecirirler analizden hayret bişi o kadar kötü gecmişti

ben ilk kasım 2008 de girdim
bu sınavda vergi soruları kasımdakilerin 1/10 kadar basitti

ben 85 aldım maliyetten
1.soru dan 35 puan vermişler. cevabımın tamamını yazıyorum artık doğru yerrleri neresi bilemicem .

Üretim kapasitesi 300 000/12=25000 aylık

İMM................150.000
Dig değişken.. 60.000
Güg değişken.110.000
Sabit GÜg ......300.000
Toplam Maliyet620.000

620.000/20.000ad=31TL/ad Bİrim Maliyet

SMM=20.000%75=15.000 ad.mal satılmış ->15.000*31tl=465.000 SMM

Net satış...600.000
SMM.........(465.000)
.................135.000 Brüt Satış Karı

Dön.SOn.mamul tutarı 20000-15.000=5000

Kapasite sapma tutarı
Sabit güg 375.000
Değ.güg 320.000
.................695.000 tamamlanan 695.000-620.000=75000

ya arkadaşlar maliyetten ben de 25 almışım aynen sizin durumunuzdayım. Nasıl olur anlamıyorum bir türlü, 1.soruda arkadaşlar direkt işçilik giderini genel üretim gideri gibi düşünerek çözmüşler ama dirket işçilik giderini ben hiç bir zaman güg olarak görmedim. Bu işte bir tuhaflık var sinirden çıldırmak üzereyim. İtiraz etmek doğru olur mu sizce?
sedabaransel ' Alıntı:
motie ' Alıntı:
Arkadaşlar Maliyet Muhasebesi dersinden benim gibi hayal kırıklığına uğrayanınız var mı acaba? İlk soruyu tam yaptım Deha' nın yayınladığı cevapla birebir aynı ikinci soruyuda birinci dağıtıma kadar yaptım ve sonuç olarak 25 almışım Allah' ım neydi günahım ben nerde yanlış yaptım aklım almıyor itiraz edeceğim...

nasıl yani sen aylığa çevirmeden hesaplayıp mı 100 aldın :)
3M_FS ' Alıntı:
tabi bide yıllık kapasite kullanım oranının aylığını ordanda oranı buluyosun onu yazmayı unutmuşum 1.soruda.

arkadaslar şimdi ben maliyetten 35 le kaldım
ilk girişimdi. bir dahaki sınavda 50 almam yeterli degilmi ? 35 hiç hesaba katılmıor
ortalamam 60 ın üzerinde.

Arkadaşlar,
ben de 1 senelik sınav maratonundan sonra başarılı olmuşum. of yani çektiğimiz tüm stres sonunda bitti. darısı diğer arkadaşların başına.
iyi ki vardınız, yalnız olmadığımı bilmek, sizlerin görüşlerini okumak, paylaşmak inanın beni her zaman daha çok motive etti.ben kendime büromu açmayı düşünmüyorum, yabancı bir firmada finans müdürü olarak çalışıyorum,halimden ve işyerimdeki konumumdan memnunum. eski mesajlarda bayan -erkek ayrımına ucundan değinir gibi olan, her türlü ayrımcılık yapan zihniyetleri de kınıyorum...emeğe saygı ve de biraz hoşgörü taraftarıyım...zaten daha kalifie olanlar her zaman daha fazla tercih edilecektir. artık odamızın yeni üyeleri olarak bizler de maddi manevi katkı ve katılımlarda bulunalım ki odamızın iyiye doğru gelişim süreci daha da hızlansın ...eve gideyim de patateslerimi soyayım bari...
sınavdan geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum
sevgiler ve saygılar
hepinizin yolu açık olsun...

hayalişçisi ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
neresi bol notların anlamış değilim.Bizde mi patladı ;D

hala anlamış değilim hukuktan 40 beklerken nasıl 40 aldın :)

Yahu fazla notlarından vazgeçtim,ama Temel hukuktan haksızlık yapmışlar.Kıdem tazminatı ve ilk sorum zatn doğru.Şirket birleşmesini anlattım açıkladım.Diyorum ya en az 60 almam lazımdı.Şans olsa zaten bende SMMM işine girmezdim ;D ;D

aralık sınavında maliyet ve hukuk kolay çıkar sanırım. en çok ondan kalan olmuş görünüyor temizlemeleri lazım.

arkadaşım peki soruda tam yada normal maliyeti unut bir x şirketinde 3 işçi direkt üretimde çalışıyo ve bu işçiler aynı zamanda 2 saat fazla mesai yapıyor derse naparsın
720 ye normal zaman + fazla mesai dersin dimi
ama bu fazla mesai üretimi artırmak içinse bu endirekt olur ozaman naparsın direkt işçiliğe verilen bu fazla mesaiyi 730
yani 720 ye normal ücret
730 a fazla mesai dimi

işte soruda diyorduki tabloda ortada sabit giderler sütununda direkt işçilik gideri diyordu.

bende senin gibi dig in sabitimi olur demiştim ama aklıma yukarda bahsettiğim geldi demekki dedim o şirkette fazla çalışma olmuş olabilir oda sabittir dedim. ozaman oda normal maliyete katılırken kapasite kullanım oranı kadar katılacak dedim.

Mohican ' Alıntı:
ya arkadaşlar maliyetten ben de 25 almışım aynen sizin durumunuzdayım. Nasıl olur anlamıyorum bir türlü, 1.soruda arkadaşlar direkt işçilik giderini genel üretim gideri gibi düşünerek çözmüşler ama dirket işçilik giderini ben hiç bir zaman güg olarak görmedim. Bu işte bir tuhaflık var sinirden çıldırmak üzereyim. İtiraz etmek doğru olur mu sizce?
sedabaransel ' Alıntı:
motie ' Alıntı:

ha bu arada bu bilgimi paylaşıyorum insanlar itiraz edicem dediği için boşyere paraları gitmesin die bildiğimi paylaşıyorum. allah aşkına biri çıkıp sen bana bişimi öğretiyosun demesin bugün şiştim zaten olumsuz yorumlardan. sınavdan sonra herkes nasıl 1. soruyu deha gibi savunduysa bende şimdi kendi doğrumu dehanın yanlış olduğunu savunmak istiyorum. okadar. ukalalık falan yok. ben önceden gelecek yorumlara karşı ön uyarımı yapiim :):):)