Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

haksız rekabetten soracaklarsa bence oda ve bırlık haksız rekabetle mucadele kurulunun tesekkulu gorev ve yetkılerı suresı ıle ilgili soru gelebilir cok kısa ve akılda kalıcı sınava gırmeden once goz atmanız yeterlı olakı soru gelırse ılk once onu cevaplarsınız sonrada daha ıyı bıldıklerınızı

denetımın istanbuldakı toplantı programında olmaması ankarada olan toplantıya hocanın katılmaması tuhaf degıl mı? yanı denetımden tam bır belırsızlık ıcınde sınava gırecegız

helin didem ne olur sana zahmet paylaş bizimle bilgileri zaman kalmadı teşekkürler :-[

sırasıyla vergiden şimdi neler çıkar dediler bu adamlar

arkadaşlar vergi hukukundan bilgilendirme toplatısına giren arkadaşlar varsa ne olur yardım edin bakarsıınız bir iki soru yakalarız

helin didem nerdesin arkadaşım ya

helindidem ' Alıntı:
bilgilnedirme toplantısından notlar;

Finansal muhasebe: son sınavı çözdü.tek tip monografi.yani her zamanki gibi..düzen çok önemli.direk 2 kağıt alın birine büyük defter kayıtlarını yapın.açılış kaydı, varsa 122, 322, 590 hesaplarının kapatılması önemli.soruları tek tek maddeleyin böylece hem kontrol hem hocaların okuması açısından kolaylık olur.ticari mal alışı, satışı, iskonto ve iadeler, amortisman, ücret tahakkuku mutlaka çıkar.maliyet kayıtlarını yapmayı unutmayın.yılsonu işlemleri kapanış kayıtları ( kdv, yansıtmalar, kar hesaplama..), son kapanış kaydı..gelir tablosu ve bilançoyla işlem tamam..son 3-5 sınavı çözdüyseniz çoook rahat geçersiniz..

Maliyet: son sınavı çözdü.Ayrıca yüksek ihtimal safha çıkabilir dedi.standart ve gerçek maliyet muhasebe kayıtları ve sapmalardan bahsetti.satışların maliyeti ve gelir tablosu mutlaka bilinmeli dedi.

Analiz : son sınavı çözdü.Yorumlarda kesin cümlelerden kaçının dedi.

Hukuk: son 5 yılın çıkmış sorularını anlattı.

Vergi hukuku: VUK madde 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 21, 22, 23, 25-28, 29, 30, 127, 128, 134, 135, 148-152, 110-126, 153,154,155, 172, 173, 220, 221, 258, 261, 267, 315-317, 320, 324, 327, 328, 329, 331-344, 359, 362, 363, 368-376, (371, 374 376 çok önemli), ek madde 1 ,6,7,11, 377- 378
gvk mutlaka 1 soru geliyor.1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 18, 21, 22, 37, 40-41, 37-51 arası bir soru gelebilir, 61, 64, 65, 66, 68, 73, 80, 82, 85, 86, 94 fıkra 1, 107
kvk 1,3,56,7,8,11,12,13,15,17,28
kdv, 2,3,9,10,21,23,24,25,27,30,44,54

Meslek hukuku. denetim hakkında hiçbişi yok

Sayın PIN birkaç sayfa geriye gidip mesajlara göz atarsanız beklediğiniz arkadaşın gerekli mesajı yazdığını görürsünüz...
Başarılar...

arkadaşlar bilgilendirme toplantısı da çok adaletsiz sanki denetim ve meslekten herkes geçmiş de üstünde durmamışlar.. neden o derslerden bilgilendirme yapılmadı ki saçmalık... denetim ki tebliğten gelince en ağır ders olabiliyor... bu kadar da olmaz.. meslekten gerçi ben geçtim ama en dip noktaları soruyorlar çok sıkı çalışmak gerek o derste de en azından hangi yönetmeliklere ağırlık verilebileceklerini belirtmeleri gerekti.

ya arkadaşlar özellikle vergiden üzeride durulan konular olmadımı yardımcı olun lütfen

Ben Ankara'daki toplantıya katıldım. Şahsi görüşüm, konuşmalardan anladığım sınavın oldukça zor olacağı yönünde.

istanbuldakı toplantıya katlan arkadaslar baska ankaradakiler baska soyluyor bu toplantı benı bılgılendırmekten cok aklımı karıstırdı ama ben cok zorlayacaklarını dusunmuyorum mart sınavına gırmeyen son hakkı olanlar var sınavı cok zor yapmaları tepkılere yol acar mart kadar kolay olmaz belkı ama bıle bıle bu kadar adaletsızlıkte yapmazlar

toplantılrla sınavların alakası yok herkes birşey söylüyor kandırmayın kendinizi kısacası çalıştiseniz başarırsınız kulak asmayın böyle şeylere hepsi boş

ardadonmez e kesinlikle katılıyorum, o hocaların içeriden bir tüyo alma gibi durumları yok, (olsada söylemezler) onlarda konunun önemine ve geçmiş yıllra göre yaptıkları kıyas sonucunda birşeyler söylüyorlar. bunu sizde yapabilirsiniz, tavsiyem son 2 gün çıkmış sorulara bakın .herkese kolay gelsin.

oyle dıyorsun ama mart sınavında guzel bır bılgı paylasımı olmustu tahmınler yapıdı kurstakı tahmınlerımızı aktarmıstık ve soyledıklerımızden sınavda cıkanlar oldu toplantıda kademelı dagıtımdan gelecek dendıgınde 3 donemdır gelıyor gelmez denıldı ama kadamelı dagıtım sorusu vardı

İsmmmo kursunda Meslek hocasının işaretlettirdiği yerler;

-3568 sayılı kanun
-Çalışma usul ve esasları
-Odalar yönetmelği
-Odalar birliği yönetmeliği
-Kaşe kullanma usül ve esasları
-Etik ilkeler
-Haksız rekabet
-Tutulacak defter ve kayıtlar
-Staj yönetmeliği
-Disiplin yönetmeliği

isaretledıgı yerler derken:)3568,staj,dısıplın,etık haksız rekabet, yonetmelıklerını komplemı ısaretlemıs cok aydınlatıcı olmus

Evet,Zaten 5 dk geldi açın kitapları dedi işaretlettirdi sonra gidiş o gidiş :)

sansımıza artık herkeze sınavda basarılar Allah hepımızın yardımcısı olsun pazartesı mutlu bır gune uyanmak dılegıyle...

Şimdi bol not verilen dersler Vergi ve Temel hukuk mu?
Analiz,Meslek derslerinde az verdiklerini herkes söylüyor.Bu iki dönemdir finansaldan kalan bile baya var.Denetim tam bir muamma zaten.Kalırım diyen geçmiş,geçerim diyen kalmış.Maliyet belli zaten.

evet meslekten notlar kıt harfı harfıyen cevapladım parantez ıcı yazıları bıle ama 65 aldım hukuka calısmamıstım bıldıklerımı aklımda kaldıgı kadarıyla aktardım 65 aldım